Aha, sorry NT, nisem vedel, da si ti pisal o sušenju v kopalnici, zato se ti opravičujem za naziv "nekdo tukaj"...
Se strinjam s tabo, da bo zrak od zunaj bolj kvaliteten, bo pa definitivno bolj suh... To bo potem tako kot v avtu, kjer vsi vemo, da če sediš notri 10 ur brez prestanka, pozimi... Jao, koža je suha ko poper... Zrak ima neko relativno vlažnost zunaj, ko se segreje bo imel relativno vlažnost še krepko nižjo. Vse kar je pod 40% pa je že hudo suho za moj okus. Verjetno potem rešujete to s kakšno mokro cunjo, vendar če je pretok zraka od zunaj velik, potem ni nekega velikega haska... Problem je največji, ko je pozimi kakšna burja in je suho že zunaj pri 5 stopinjah.
Če bo zrak krožil ne bom izgubljal vlage po nepotrebnem...
Regulacija zajema, kot jo omenja nautilus je zagotovo prva liga in to bi tudi jaz imel! Če je vlažno vlečeš bolj od zunaj, če je suho, pa bolj mešaš vse skupaj...
Glede večje koncentracije CO2 in neprezračenosti mislim, da ni problem, saj barka pri vratih vedno malo pušča. Vsaj pri mojem čolnu tam ni nekega tesnila, temveč le labirint, ki preprečuje vdor vodi.
Razmišljam tudi v smeri, da vsi fantje šoferji na špediciji spijo po kabinah vsak dan, pa Webasto na kamionu vedno vleče zrak iz kabine. Sem jih nekaj povprašal, pa so me samo začudeno gledali, da bi se ugašal. Še nihče ni nikoli o tem slišal nič... Imajo pa nekateri Webasto, drugi Eberspaecher... Oboje menda dela BP.
Še ena resnica pri meni pa je, da sem malo len in da me malo ovira tudi prostor. Kamor imam namen montirat Webasto, bo zelo težko priti z dovodno cevjo od zunaj, ki bo dovolj velikega premera...

In zato se vse bolj nagibam k temu, da pozabim na to in bo vlekel zrak direktno iz okolice. Me pa sedaj strašite s problemi in sem začel razmišljati...