HR izpit za barko pod HR zastavo?

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Dec 10, 2008 00:56

gregor.n napisal/-a:Joj fantje pa ne se kregat, saj ni čudno da vedno mi potegnemo takratko, ko pa se, ko nam nekdo vrže kost, skoraj pobijemo med sabo. Še vedno se čudim kako nam je 91. leta uspelo stopit skupaj. No ja saj se še vedno kregamo kdo je kaj in s kom, ampak tudi z malo sreče nam je uspelo celo državo naredit. Ja takle mamo.

PEACE BROTHERS :)

Fantje, prosim ne se kregat!!! Že večkrat je bila debata o tem, da se držimo nivoja in da PREPIR NE SODI na forum!!! Tudi na vseh srečanjih Morjeplovcev smo govorili o tem. Torej, če hočemo ohraniti visok nivo foruma, potem prosim za malo strpnosti.
V razmislek vsem, ki se tako radi pričkate, pa si preberite sestavek, ki ga je napisal Gregor in katerega citiram zgoraj...
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Dec 10, 2008 08:51

Hec je v tem, da meni sploh ni za kreganje. Mare je imel prav glede spanja, katero je bilo zelo moteno. Ne zaradi napisanega proti meni, temu se lahko samo nasmehnem, ampak ker sem se dal potegnit.
Moj namen je bil, prikazat manjšanje Slovenije, (ker še ima kolega ali pa prjatu :lol: ),dva zemljevida. Tazadnji je iz leta 1958 in kaže mejo , katera se je že pomaknila do Mirne, med NG in PO. Mimogrede, bil je izdan v Zagrebu, na grozo nekaterih.
V prvem prispevku, kjer je tudi pot do fotografij, sem razločno napisal, da ta prispevek ne služi podpihovanju. Kdor hoče razumet razume.
In ravno reakcija nekaterih, kateri ne razumejo nič in imajo desko na čelu, pripelje lahko do nerazumevanja z HR strani.
Čakam pa še na en odgovor, in če bo toliko jajčk, bi prosil na ZS.
Zemljevidi pa še pridejo. Na koncu pa bo napisano ; Sedaj pa bi še radi teh par litrov morja v Piranskem zalivu !!!!!!
Bo v drugem podforumu in če seveda Admin ne bo imel nič proti.
LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

Re: plovno dovoljenje za hrvaško

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Dec 10, 2008 09:28

bogdanho napisal/-a:Zanima me če za čoln dolžine pod 3m z motorjem pod 5KM na Hrvaškem potrebuješ plovno dovoljenje, zavarovanje, popis oseb...

Lp

Da vas še enkrat spomnim, kaj je bilo prvo vprašanje v tej temi, pa poglejte kam smo prišli!!!

MIR BRATJE :D
https://medisken.si
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Dec 10, 2008 09:50

Imaš popolnoma prav Gregor, ampak že na prvi strani, je stekla debata o ERC , ozemlju, naše njihovo, da rinejo čedalje bolj čez Piranski zaliv. In čisto prav je, da o tem debatiramo in ugotavljamo nepravilnosti, pri političnem delu pogajanj. Jaz sem se priključil debati in hotel moje izjave potrdit z dokumenti, ker nekateri svojih izjav niti pisno ne vedo razložit. S tem pa ne mislim tudi naskakovanja od vzadaj od lastnih članov, kateri bi dali Piran , Izolo pa še Koper, samo da bi imeli mir teh deset dni na HR morju. In takim še enkrat povem tudi v obraz , da so pizduni. In taki leta 1991 tudi niso sodelovali, ker so ravno takrat bili na obisku pri žlahti v Avstriji, Italiji ali pa Afriki, kamor tudi spadajo.
LP
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Dec 10, 2008 11:17

atilone, ti dam prav v tej zadevi.

žal je res, da je Hrvaška samo Ž od države, manjka pa cela abeceda.
imajo nenormalne predpise, ki jih spreminjajo vsako leto, poleg tega si jih še vsak, ki ima uniformo drugače razlaga.

Sam sem mnenja, da je vinjeta nepravična do turistov, kar bi morale članice EU zahtevati v pristopnih pogajanjih, da uvedejo vinjete za krajše obdobje ali pa jih ukinejo. Zelo lepa je primerjava z našimi avtocestnimi vinjetami, ko se najbolj "kurčijo" hrvati.

sam hodim na morje na Hrvaško. vedno s pogojem, da če me bodo na meji jebali, obrnem in grem domov. Ne izpostavljam se, se ne bunim, sem spoštljv do uradnih oseb, na cesti in na vodi. Ampak oni me pa vseeno jebejo, ker je pač kapetan imel slab dan.

glede meje in vsega zraven pa je treba biti trd pogajalec, ne pa kot nekateri kar je lepo opisal Atilone, ki so tipični slovenceljni
mare63
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mare63 » Sr Dec 10, 2008 13:23

Sam sem mnenja, da je vinjeta nepravična do turistov, kar bi morale članice EU zahtevati v pristopnih pogajanjih, da uvedejo vinjete za krajše obdobje ali pa jih ukinejo. Zelo lepa je primerjava z našimi avtocestnimi vinjetami, ko se najbolj "kurčijo" hrvati.

Ne vem, kdo se najbolj kurči, vem pa, kdo nam bo raztrgal vinjete. Vlašič včeraj ni bil na raportu pri Sanaderju, pač pa pri predstavniku EU. Mislim, tako je bilo slišati, da ostali živelj EU ni prav nič zadovoljen z našim protokolom okoli vinjet. Govorijo o neki diskriminaciji.

Jaz nisem nikamor obrnil, ko sem na hrvaški carini plačal 300 kun carine in 500 kun kazni, ker sem se nedostojno vedel – žalitev državnih organov. Pozabil sem na japonski stil :oops: Zakaj nisem obrnil ?. Drugič zatorej, ker nek državni organ meni in moji družini ne bo onemogočil obiska željenih krajev. In prvič, zatorej ne, ker ne vem, kam naj obrnem ko me j* domač – slovenski organ povezan z državno hirarhijo.
Gospodje. In gospe. Katera država pa je idelana ? V kateri državi pa ne živijo lumpje, lopovi, prevarantje, nestrpneži ? Kje pa obsataja teritorij definiran preko mejne črte v katerem so vsi zakoni dobri in pravični in logični in dosledni….. Tega se zavedajo tudi »ordinary« people na hrvaškem. Jasno pa so na obeh ali bolje na vseh straneh, nestrpneži, kateri s svojimi besedami in dejanji brusijo teren za nepotrebne spore, v katere ob vseh ostalih tegobah današnjega sveta, občasno zapadejo tudi, poimenujmo se, običajni ljudje. Ne bi več potenciral odprtih vprašanj, ki jih imamo s sosedo. Vprašajte pa se, kako velik del krivde je na naši strani. Četudi bi sedel na Dunaju, bi obmejne kontejnerje postavil na vrhu hriba, pri kamnolomu, na pa na vznožju. Mejni prehod Sečovlje. Moje mnenje, ne samo obmejnih vprašanjih, ne samo o odnosih s sosedami: ko bomo počistili svoje sranje, tudi tuje ne bo smrdelo.
Sam sem veliko potoval. In zato dobro vem, da na svetu sta samo dve vrsti ljudi. Dobri in slabi. In ni meje, katera bi me ločevala od onih prvih, zaradi onih drugih. Potujte z podobno mislijo. In spoštujte kraje katere obiskujete, spoštujte ljudi v teh krajih njih običaje in njih, če hočete državo. Spoštovati ne pomeni strinjati se. Spoštovati ne pomeni, pokoriti se. Ne obiskujte ljudi katerih ne spoštujete. Četudi imajo lepo obličje. Ali lepo morje. Nestrpnosti in šikaniranja bo manj. In Vam in vašim družinam bo lažje. In morje bo še lepše.
Samo razmišljam. Ne poučujem.

Po indijansk bi se reklo nekako takole: hovk…govoril sem
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » Sr Dec 10, 2008 13:26

veste kaj fantje vsega smo si sami krivi!!!take politike ste(smo) si izbrali da zastopajo nase interese... predlagam da zberemo atilonu dovolj podpisov da gre z vsemi dokazi v parlament z jelincicem dokazovat nase pravice do sosednje drzave...
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » Sr Dec 10, 2008 17:05

atilone napisal/-a:[color=red]
Iz police: http://atilone.moj-album.com/

Taka je zgledala naša država, preden so jo začeli PAPAT z vseh strani !
danes, 08:50
Slovenija, leta 1853. Kaj ne , da je bila lepa.
danes, 08:49
Ja, tudi to je bila Slovenija !
danes, 08:49
Leto 1853 !
danes, 08:4[color=red]

Lahko se dodas to mapo. :D
http://www.hervardi.com/mape/slovenci_projekcija.jpg
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Dec 10, 2008 20:13

Če bi namesto dvornega norčka ( Zmagota), bil kdo drug, kateri ima pravi nastop, zadosti v glavi in ne bi počenjal takih stvari, da nas je lahko sram pred drugimi narodi ( kot pokojni Haider v Avstriji), bi obdržali celotni Piranski zaliv, pa še marsikater počitniški dom. Okrog našega vikenda v Zambratiji ( Savudrija-Umag), so bili domovi od Avtomontaže LJ, sedaj posran in razbit objekt, z prekrasno plažo na prelepi točki, Unior Zreče, polomljene šipe vse razpada, Dom od Min. za Notranje Zadeve, propada, pokradli so okna tla, ploščice. Te poznam, ker so v krogu 500 m od mene. Koliko pa je tega ?
Tako da,Bimbus, odpade moje sodelovanje z presvetlim (ali kako že) Jelinčičem. Sicer pa je tudi EU uvidela , da pogajanja z HR ne vodijo nikamor. So tudi nesklepčni , kot jaz in postavitev jader.
Opus, si bom shranil. Hvala.
Upam pa, da ne misliš, da sem tudi proti ljudem na Hrvaškem. Za mene ne obstajajo različne rase, niti različni narodi. Če je človek človek, je za mene človek.
Pa še to naj omenim. Od Turčije do Anglije, USA zahodna obala,Kanada, Kitajska, Avstralija,zahodna Afrika. Tukaj sem bil, pa nikoli nikjer hude krvi ali kazni, ali podjebavanja s katere koli strani. In povsod sem iskal stik z domačini, ker jaz le tako spoznam državo, ne v muzejih in preko razglednic. Tako isto velja tudi za ljudi na Hrvaškem.
LP
mare63
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mare63 » Če Dec 11, 2008 11:46

Hm….čaki….zdaj res ne vem, če te razumem pravilno. Želiš povedati, da Haider ( z vsem dolžnim spoštovanjem do pokojnih ), oz. njegova politika, miselnost, nam bi morala biti vzor, za zgled ??? Sem te razumel pravilno ???

Nedefinirana lastnina in malodoušje lastnikov je poglavitni vzrok za propadanje počitniških domov po Istri. Tudi od Avtomontaže in Unior Zreče. Nadalje so bili ti in podobni objekti v največji meri poškodovani v začetku devedesetih, ko je bil kamp Veli Jože poln beguncov.
Dočim imava bivši Rogov počitniški dom, v Stari Savudriji, ki je obnovljen in vzdrževan. Za male denarje ga je od propadle tovarne Rog kupil g Š *. V vseh naštetih objektih sem preživel dneve in dneve, ko sem še do pred kratkim, dobrih trideset let, zahajal v ta del Istre. Zato, to sceno dobro poznam. Raje pa ne povem zakaj sem se “odselil” iz tega dela Istre ! Zaradi domačinov oz. njih politike definitivno da ne pač pa z enim stavkom : sicer mi je Avsenikova Golica zelo pri srcu, pa spet ne toliko, da bi jo bil prisiljen poslušati namesto budnice ob 3h zjutraj.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Dec 11, 2008 15:40

Ne Mare, nisem dal Haiderja za vzor.
Napisano je;in ne bi počenjal takih stvari,da nas je lahko sram pred drugimi narodi (kot pokojni Haider), itd. Priznam pa da bi bilo bolj razločno, če bi napisal; kot "je to delal"pokojni Haider. Torej, primerjal sem oba in njun način nastopanja v javnosti.
Glede Avtomontaže, pa se ne bi strinjal, ker jo je še po prevzemu HR oblasti,
imel v najemu "Tulipan d.o.o."HR firma, katera pa ni obnavljala a ma ništa, in propadla, tako kot sedaj objekt sam." Počitniški dom, Ljubljana-Moste-Polje, pa so tudi preimenovali v Omladinsko odmaralište" imena na koncu se ne spomnim. Torej tudi ta dom je zamenjal lastnike.
Se pa popolnoma strinjam z tabo, glede Golice. Če primerjam stanje sedaj in recimo 23 let nazaj ( samo naselje je staro 40- 42 let in od takrat poznam ta konec), me kar zmrazi. Takrat je bilo naše naselje cca. 18 hišic, in nič drugega, razen mira. Vsi smo se med seboj poznali se vabili na kavo in seveda druge pijače, lovili ribe in uživali.
V zadnjem času, se je precej lastnikov zamenjalo, vedno huje, postavili so sedem blokov in en hotel čisto na plaži in vse skupaj je postalo katastrofalno. Tudi to je botrovalo moji odločitvi, o gradnji barke, da lahko pobegnemo drugam. Malo tu malo tam.
LP
bimbus
Kapitan
Kraj: OBALA

OdgovorNapisal/-a bimbus » Če Dec 11, 2008 21:29

admin bi se dalo to temo malo pocistit oziroma jo premaknit, ker zdej res ne spada nic vec pod tem naslovom, ker tu mislim da se bo se pisalo
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Dec 11, 2008 22:02

Sem jaz tudi zato. Naj ostane prvih deset prispevkov na prvi strani, ostalih enainpetdeset prispevkov na štirih straneh, pa naj se da pod; Vse kar ne spada nikamor.
LP
mare63
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mare63 » Pe Dec 12, 2008 14:49

Atilone
Se tudi tebi zdi smešno, kako večina misli, da se prepriva, edinole midva misliva, da se ne prepirava :D
Sva pa, po navtiki kolegom hvaležna, da naju mirijo....sicer bi se lahko še skregala :evil:

Kot sem že nekje, v enem izmed postov izrazil dvom, da tovrstna tematika vsaj v določenih delih spada na ta forum. Vendar glede na vreme zunaj......je tudi to prebavljivo :D

In, zdaj kogar ta tematika zanima ,prebere, drugi pobrskah po bolj pametnih postih, katerih je na tem forumu veliko.

Atiolne......ti pa še odgovorim...to ni moj poslednji izkaz ! Očisti topove :D
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Dec 12, 2008 16:59

Se že svetijo :lol: .
Se strinjam z tabo glede debatiranja. Vse debate se zaostrijo umirijo itd. Ne razumem pa drugih (tu sva tudi enakega mnenja ), kateri prebirajo razne debate, površno seveda, in dodajo svoje mišljenje zgolj na osebo katera debatira. Po moje, bi bilo bolj pravilno, da če se že kdo oglasi, naj poda mnenje na temo , o kateri se govori, kakor je recimo napisal Weta (pa ne zato ker je dal prav meni).Dobro, tudi Gregorja izvzamem, ker je bilo dobronamerno. Poglejte kaj delajo v parlamentu. Kake opazke padajo na osebe ne na temo, padajo pa tudi časopisi po glavah, ampak mi se ne bomo spuščali tako nizko , a ne :) . Smešno pa se mi tudi zdi od nekaterih, ko nenehno prosijo Admina, daj to izbriši, daj to premakni itd. Jaz tudi ne spremljam te igrice z jadranjem okoli sveta, jo pač odkljukam kot videno in grem naprej. Mi pa ne pade na misel, da bi Adminu napisal, naj jo prosim lepo umakne, ker to ni forum za razne virtualne igrice. Z enostavnimi besedami rečeno, naj vsakdo prebira to kar mu odgovarja, kar pa ne, pa naj preskoči. Admin in samo on, je ta kateri odloča kaj spada na Morjeplovca in če me bo kdaj še enkrat zaneslo in bom šel predaleč in bo on brisal moje pisanje, ne bom jezen na njega ampak na sebe in se bom opravičil.
Je tako Mare ? Še celo Opus, kateri (če ne bi bil pravi možakar) bi lahko prvi zameril nam in tej debati, ampak je pariral to zelo elegantno in še celo dodal en zemljevid, kateri ravno ne govori v prid vsem našim sosedom ( množina ).
Sicer pa , kot praviš Mare, zunaj je tako brezvezno vreme, zakaj pa še mi ne bi bili malo brezvezni.
No vidiš , bralec, pa je minilo zopet par minut ob branju brezvezne teme, ampak smo pa par minut bližje pomladi :wink: .
Lep pozdrav vsem, kateri ste doma, onim ko pa so na plovilih pa rečem ; sem vam faušen !

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov