Mnenje za prvo jadrnico

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Grega1

OdgovorNapisal/-a Grega1 » Ne Apr 14, 2013 16:37

Ne vem kako naj se zahvalim :) sem najprej mislil, da ste eden od prodajalcev... v odgovoru je čisto vse, kar me je zanimalo. predvsem me je ta ponudba pritegnila zaradi cene in ker si sin že celo leto želi jadrati, a za kaj večjega ni denarja.
ne vem zakaj sem zapisal ribniško, v mislih sem imel cerkniško jezero, ko je polno in tudi vsa druga jezera v sloveniji. se pa strinjam glede prenosa organizmov - to raje prepustimo vodnim pticam, ki to naredijo po veliko bolj naravni poti
še enkrat hvala!
Kariera
Viceadmiral

Re: Mnenje za prvo jadrnico

OdgovorNapisal/-a Kariera » Ne Apr 14, 2013 20:20

andrejv napisal/-a:
Kariera napisal/-a:
Hvala za info okoli cene, verjetno je nisem dal v ožji nabor, ker je glede na dolžino, cena odstopala. Pa še 31s mi je bila na prvi pogled bolj všeč. No, mogoče ga pokličem. Sicer pa verjetno ne bo zadovoljen, če bo videl tvoj post...:)

Tako je, on je mene na ceni stiskal, sedaj pa... se to bi dodal, poglej se kaksne oglase bark v severni italiji ali pa tudi na hrvaskem. Je veliko vecja izbira in je vredno pogledati.

Sem pustil za primer, če se v Slo. ne najde. Na Njuskalu imam eno ogledano ( Zadar ), Subito.it je pa itak poln bark, samo sem probal najprej po lažji poti ( brez prevajalcev...:) )...
RokC
Desetnik

Jadrnica- začetnik

OdgovorNapisal/-a RokC » Sr Jul 09, 2014 17:34

Pozdravljeni,

da ne bom odpiral nove teme bom kar tukaj vprašal za nasvet...

Že nekaj let aktivno surfam in moram reči, da je voda in veter ena super kombinacija! Sedaj sem začel razmišljati o nakupu manjše jadrnice, da bi z družino skupaj preživljali malo bolj aktivne počitnice. Po možnosti takšno, na katero se lahko pritrdi tudi manjši motor za potepanje po zalivčkih. Ker sem na področju jadrnic popoln začetnik, je vsak nasvet dobrodošel.
Gledal sem modela elan 375 in elan 430. V čem se razlikujeta, razen v dolžini. Za elan 375 sem nekje zasledil, da je nepotopljiva in zelo lahka (naj bi jo nesli dve osebi). Kako je tukaj z modelom 430.
Kakšna je realna cena takšne jadrnice, solidno ohranjene, ki je pripravljena na plovbo?

Za odgovore se vam že vnaprej zahvalujem,
Lep pozdrav,
Rok
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Jul 09, 2014 17:47

Jaz imm 430ko že enih 10 let,stanujem nasproti HE Boštanj..jadrala sta tu tud sinova in z balkona sem ju lahko gledal...430 je pretežka z nošenje dveh oseb,je pa fina barka, ki ima 2 jadri,je kr dosti stabilna,neobčutljiva in se lepo jadra z njo.Jaz jo sicer prodajm,ker jaqdramo na morju z večjimi barkami,pa ne misli, da jo zato hvalim.Lahko jo prideš pogledat,cena je pa 650 e z prikolico,ki pa ni registrirana .barka je kompletna
LP Iztok
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

Re: Jadrnica- začetnik

OdgovorNapisal/-a Splav » Če Jul 10, 2014 10:27

RokC napisal/-a:Sedaj sem začel razmišljati o nakupu manjše jadrnice, da bi z družino skupaj preživljali malo bolj aktivne počitnice.

Tudi sam sem se pred enimi desetimi leti znašel v podobni situaciji, ko sem družinski dopust hotel popestriti z jadralsko morjeplovsko izkušnjo. Takrat sem se odločil za majhen sestavljiv katamaran. Po vseh letih ugotavljam, da sem imel pri izbiri srečno roko. Vsi še vedno uživamo na njem, še najbolj pa otroci. Mogoče samo namig, da lahko razmišljaš tudi v tej smeri.
Mirno morje in široko obzorje.
RokC
Desetnik

OdgovorNapisal/-a RokC » Če Jul 31, 2014 18:52

Pozdravljeni,

Začel sem razmišljati bolj v tej smeri, da bi kupil jadrnico z kabino, v kateri se da tudi prespati. Vendar pa vseeno iščem nekaj dovolj majhnega in lahkega, da jo lahko peljem na prikolici z osebnim avtomobilom.
Kakšen nasvet o tipu/modelu jadrnice, ki ga naj iščem?

V sosednji Avstriji se prodaja kar nekaj takšnih primerkov z dvižno kobilico. Avstrijci imajo te jadrnice locirane po jezerih, pa me zanima ali so primerne tudi za morje? Obstaja sploh razlika med jadrnico za morje in jezero?

Lep pozdrav,
Rok
kinpur
Kapitan fregate
Kraj: Zbilje, Ankaran, Sesljan

tipi jadrnic

OdgovorNapisal/-a kinpur » So Avg 23, 2014 14:20

Obstaja več vrst jadrnic.

Lahko rečemo, da jih delimo na tiste za na jezero ali za na morje. :)

Dejansko pa gre za to, da je možno z vsako jadrnico pluti tako na morju, kot na jezeru.

Primerna mora biti le globina vode in jakosti vetra.

Razlika je v tem, da morda jadrnice, ki so narejene za težko morje (velike valove, zato imajo visoke boke in je plovba lažja) .

Nekateri se odločijo , da ne bodo jadrali pri jakosti vetra:
-več od 15 vozlov, da komu ne bo slabo
-več od 20 vozlov, ker ne more piti piva med jadranjem
-več od 25 vozlov, ker motor ne uboga več.

Če imaš izkušnje in posadko potem večjih težav nimaš.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost