Privezi za jadrnice

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Maj 17, 2013 13:27

Se bi lahko celo strinjal ampak mi denarnica ne da miru, da v 30 letih plačam 30.000 nekomu, za nič. Tolažim se s tem, da če gre barka na dno, potem gre tudi moje morjeplovstvo približno tja. Vse kar ostane nad vodo, pa rešujem z lastnim znojem in forumovskim znanjem :lol:
Zdaj sem malo posral temo :oops: pa tudi ne bi rad nadaljeval na glas o tej temi, ker zarečenega kruha se največ poje. :?
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Maj 17, 2013 15:15

Jaz sem ga. Neurje v Piranu in mi je barko kar potolklo. Ograjca in skrivljena obroba.
Bolje placevati kasko pa se ti nic ne zgodi, kot pa ne placevati in imas skodo.
Flying is beautiful.
Sailling is better!
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Ne Maj 19, 2013 17:52

Marchi tudi jaz imam zavarovano jadrnico samo proti tretji osebi. Tudi ko še ni bilo obveznega zavarovanja nisem imel nikoli zavarovane. Moram potrkati po glavi, ki je najtrša, do sedaj se k sreči ni še nikoli nič večjega zgodilo. Sedaj imam zavarovano barko pri Generali osiguranje Pula, proti tretji osebi stane za 35 čevljev 180 Kun.

Res pa je, da se sedaj na poti večinoma vežem in sidram, kot da bo prišla največja nevihta. To pa me je izučilo enkrat, ko smo se v nekem kampu s prijatelji zapili. Privezal sem se na pomol na hitro češ, saj se bomo tako samo pozdravili in spili samo en kozarček. Toda saj vsi dobro poznate pesmico en kozarček al pa dva, nato pa še nekajkrat ponoviš in zgodba je tukaj. Naenkrat je pihnilo, jaz pa sem imel nemalo problemov da sem barko vkljub mnogim rokam, ki so mi pomagale, privezal, da mi jo ni razbilo. Od takrat naprej se vedno (razen pri dnevnih privezih ali sidranjih, v sigurnem vremenu) vedno držim povedanega. Priveži se in sidraj kot da boš doživel najhujšo nevihto!!!
NAVIDEZNI SVOBODI NAVKLJUB
TE BARKA NAREDI SUŽNJA
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Ne Maj 19, 2013 22:33

Postati navtik je sila lepo in enostavno, vendar če ni "špeha" za vzdrževanje in priveze v vrednosti od vsaj 4.000€ na leto potem vsakomur svetujem naj raje ne naredi napake in ne kupuje prevelikega plovila.
Nabavite si raje plovilo, ki ga lahko vlečete z lastnim avtom in za katerega ni potreben privez, stroški pa so zanemarljivi. Ne pozabite, da velikost plovila ni premosorazmerna z zadovoljstvom in užitkom katerega lahko tudi majhno plovilo nudi. To je dobronameren nasvet podprt z mnogimi poučnimi in dragimi zgodbami.
LP NT
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Po Maj 20, 2013 15:12

Sedi 5.
Ljubitelj narave
Poletni veter
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Poletni veter » To Maj 21, 2013 18:17

cena v marini novigrad je za barko 37 cevljev 5200 eur : prava prilika...so zelo prijazni in lepo recepcijo imajo..pol pa še izguba vrednosti barke pa ostalo pa si ob ca. 10.000-13.000 letno...gremo jadrat...

jaz rentam 3-4 x letno, vsakic colam ene 1500 eur pa je super pa vse me caka zrihtano pa celo rjuhe dobim...včasih me pa še kaka flaša vin ali olivnega olja čaka na barki...
al

OdgovorNapisal/-a al » To Maj 21, 2013 18:39

Poletni veter napisal/-a:cena v marini novigrad je za barko 37 cevljev 5200 eur : prava prilika...so zelo prijazni in lepo recepcijo imajo..pol pa še izguba vrednosti barke pa ostalo pa si ob ca. 10.000-13.000 letno...gremo jadrat...

jaz rentam 3-4 x letno, vsakic colam ene 1500 eur pa je super pa vse me caka zrihtano pa celo rjuhe dobim...včasih me pa še kaka flaša vin ali olivnega olja čaka na barki...

Pameten.
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » To Maj 21, 2013 23:05

Itak..........................najbolša verzija.

Če si pa zares želiš "jadrat" si kupi enega Laserja (ali pa neki podobnega) in daj si duška. Privez je v domači garaži pod stropom :wink:
mv112
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a mv112 » To Jun 04, 2013 10:16

Poletni veter napisal/-a:cena v marini novigrad je za barko 37 cevljev 5200 eur : prava prilika...so zelo prijazni in lepo recepcijo imajo..pol pa še izguba vrednosti barke pa ostalo pa si ob ca. 10.000-13.000 letno...gremo jadrat...

Se popolnoma strinjam in praktično počnem isto. Saj že samo privez v marini predstavlja več kot moj budget za dopustovanje.

Včasih me pa premami kakšna misel na manjše plovilo, me pa cena priveza v marini kmalu strezne. Ker me en k.... briga za elektriko, vodo, tuše in wc in me briga samo varen privez, iščem kakšno komunalno varianto.
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » To Jun 04, 2013 19:39

Svoboda lahko pomeni tudi to, da, kadar se ti dvigne k...c, greš na svojo barko, in se malo pelješ. Včasih je zadosti gumenjak, pa en krog po zalivu, pa je zadosti... Seveda, najcenej je rentat, kar pa ni nujno tudi najboljše. V vsakem primeru, če drugje ne, je ¨svoboda¨ v žepu... :D :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov