Internet

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

velikimedo
Kontraadmiral
Kraj: CELJE

Internet

OdgovorNapisal/-a velikimedo » To Jun 11, 2013 20:06

Zanima me, kakšnje izkušnje imate z internetom na barkah. Vem, da je bilo že veliko napisanega o tej temi ampak me samo zanima, s katerim operaterjem imate dobre izkušnje ( letos sem žal prisiljen imeti internetno povezavo na notesniku in sem slišal,da ponekod dolgo dolgo čakaš na online povezavo, pa ne vem ali je to odvisno od ponudnika interneta ali pač od kakšnega zakotnega zaliva). Verjamem, da je med vami veliko takšnih, ki ste primorani na barki imeti online in imate s tem veliko izkušenj. Hvala in lp.
NAVTIKO MORŠ MET RAD
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » To Jun 11, 2013 21:44

Jaz uporabljam HR VIP. Za laptop imam Huaweii USB stick. Stane 10 kun za en dan. Porabiš lahko 1GB v teh 24 urah, ampak je dovolj.

Na telefonu imam pa tudi HR VIP številko, kjer si vklopim internet opcijo. 70kun za 1gb neta, ki velja en mesec. Velikokrat delim internet povezavo na laptop kar iz telefona, tako da USB uporabljam bolj redko.

Po moje je najbolj pomembno, da vzameš ponudnika, ki ima na tvojem območju dobro pokritost s signalom. Pred vipom sem bil na T-mobile in sem bil razočaran. Vip mi pa vleče 3g z cca. 3mb/s. Lokacija Vrsar, oz. ni težav ob celotni obali Istre. Za Kvarnet in ostalo ne vem... Razumljivo je, da otočki kot so Ist, Molat, Unije itd... ne bodo imeli ravno 3g signala. :)

LPA
Plovilo: ALA MOANA II
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » To Jun 11, 2013 23:25

Zelo dober odgovor; najprej preveri signal in se potem odloči za ponudnika !
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Sr Jun 12, 2013 08:37

Na tej povezavi najdete karte pokritosti treh operaterjev...
http://www.svetidej.com/informacije/mob ... vaska.html
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Sr Jun 12, 2013 09:38

Tudi jaz ti priporocam VIP, se najboljse kar 70 kun na mesec opcijo. Pokritost je tudi "na morju" presenetljivo dobra, seveda pa hitrosti varirajo in jasno tudi v vsaki vukojebini ne bo slo. Na bolj obljudenih otokih pa seveda np.

edit:
(Aja, to lahko trdim za priobalno Istro (do Medulina) in pa potem od Zadra do Mljeta (vkljucno Vis, Lastovo, ...).
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Jun 12, 2013 12:38

http://dne.enaa.com/Mobilna-telefonija/ ... mpaign=dne

morda bo koga zanimalo.... mesec dni za 6 eur :P
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Uporabniški avatar
Bimmer
Viceadmiral
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Bimmer » Sr Jun 12, 2013 12:48

Katero omrežje uporablja tale bonbon?
Plovilo: ALA MOANA II
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » Sr Jun 12, 2013 13:13

Bimmer napisal/-a:Jaz uporabljam HR VIP. Za laptop imam Huaweii USB stick. Stane 10 kun za en dan. Porabiš lahko 1GB v teh 24 urah, ampak je dovolj.

Na telefonu imam pa tudi HR VIP številko, kjer si vklopim internet opcijo. 70kun za 1gb neta, ki velja en mesec. Velikokrat delim internet povezavo na laptop kar iz telefona, tako da USB uporabljam bolj redko.

Po moje je najbolj pomembno, da vzameš ponudnika, ki ima na tvojem območju dobro pokritost s signalom. Pred vipom sem bil na T-mobile in sem bil razočaran. Vip mi pa vleče 3g z cca. 3mb/s. Lokacija Vrsar, oz. ni težav ob celotni obali Istre. Za Kvarnet in ostalo ne vem... Razumljivo je, da otočki kot so Ist, Molat, Unije itd... ne bodo imeli ravno 3g signala. :)

LPA

Tudi jaz tako (VIP Huawei stick), na varianto s telefonom pa še preidem, ko bom menjal telefon.
Glede na to, da ga doma v matični marini skoraj ne uporabljam, pač pa samo na potepih/dopustih... ti lahko povem da mi je do zdaj še povsod deloval. Tudi na odprtem in nenaseljenih otokih, le da se sem ter tja zgodi huda počasnost ali pa moraš z njim malo više (če je res hudo bogu za hrbtom).
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jun 12, 2013 21:21

Bonbon je isto kot pri nas Bob... Na Vodafone.
Tomato je na T-mobile omrežju, tudi nizkocenovec...

Jaz imam pri VIP naročnino in kot napisano 3G vleče po večini področij. Ne samo po morju, žepni router je z mano na vseh mojih službenih poteh in imam vedno internet, tudi v avtu... VIP ima na HR tudi uradno najkvalitetnejše omrežje.
Pri nas je znano, da je mogoče Simobil za odtenek slabši kot Mobitel po bolj odročnih krajih, na HR pa je ravno obratno... Vodafone je boljši in ima absolutno več 3G omrežja!
sodnick
Kapitan
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a sodnick » Sr Jun 12, 2013 21:31

Vprašanje. Imam USB stick od T Mobile s podatkovno SIM kartico. Kot ste že napisali, signal ni ravno najboljši na vseh lokacijah. Glede na to, da pohvalite VIP me zanima, ali lahko v mojem USB modemu samo zamenjam SIM kartico in uporabljam VIP internet. Je kdo poskušal, ali je zadeva zaklenjena?

Hvala za odgovor.
LP, Sodnick
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jun 12, 2013 21:35

Glede signala ne pričakuj čudežev! Omrežji sta podobni! Je pa res, da bo v enem zalivu boljši signal od VIP-a, v drugem pa od T-mobile. Imam VIP internet, kot sem že napisal in pa Tmobile telefon, tako da vem o čem govorim... Zadeva je povsem enaka kot pri nas. Tukaj po mojem koncu je Simobil krepko bolj podprt od Mobitela! Pa 3.5G imam po celi dolini, Mobitel pa 3/4 šepa z Edge tehnologijo... Pa zaradi tega še ni Mobitel slabo omrežje, vendar če bi gledal lokalno, potem je Mobitelovo omrežje bistveno slabše, celo neprimerljivo s Simobilom... :wink:

USB modem je skoraj sigurno zaklenjen! Možno, da se da enostavno odklenit... Vtipkaj v Google, znajdi se!
Če ne gre, potem obstajajo tudi mojstri, ki to znajo... Spet vtipkaj v Google in našel boš "mojstre"... :wink:
sodnick
Kapitan
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a sodnick » Sr Jun 12, 2013 21:38

Hvala. Kakšen žepni router pa uporabljaš? Meni se tudi ta opcija sliši fajn, ker ne rabiš prižigat laptopa in vse porihtaš s telefonom (vreme, maili itd).

Hvala
LP, Sodnick
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jun 12, 2013 21:45

Huawei, E5... To je bil nek limited edition za Vodafone in so ga imeli tudi pri VIP-u na voljo pred dvema lotoma, če si podpisal pogodbo za vsaj 12 mesecev... Ne spomnim se cene, mislim, da okrog 200 KN + pogodba.

Drugače pa je to en standardni model s štirištevilčno oznako, mislim, da je 58** in še to nekaj, kar sem dal zvezdice...
V bistvu je itak vseeno, danes so novejši, funkcionalnost je ista, izgled pa za odtenek barvno drugačen... :lol: :lol:
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Sr Jun 26, 2013 01:16

Ima kdo izkušnje z mobilno WiFi dostopno točko ZTE MF91D?
http://etrgovina.mobitel.si/katalog/podatkovne-naprave/2173/
Zanima me kaj vse bi moral spremeniti v nastavitvah, ko bi vanj vstavil VIP SIM kartico. Naprava sicer ni zaklenjena, baje pa je treba nekaj spremenit v nastavitvah...
Daniel
Kapitan fregate
Kraj: Prlekija

OdgovorNapisal/-a Daniel » Po Jul 01, 2013 00:23

APN nastavitve je menda treba spremeniti.

Tukaj se najdejo podatki za dosti operaterjev

http://odkleni.me/Mobilniinternet/Inter ... vitve.aspx 8)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov