Zaščitna ograja
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
-
Poletni veter
- Kapitan
- Kraj: Ljubljana
Po desetih letih sem si namestil mrežo, ki sem jo kupil v trgovini Lax poleg Ribiča v Izoli, cena 3,00 Eure.
Že prvi dnevi uporabe so pokazali izjemno praktičnost. Dveletno hči sem veliko lažje spustil tekati po palubi, reagiral sem samo, ko je bila premcu ali ko je plezala na bokobran. Seveda ne med plovbo!!
Že prvi dnevi uporabe so pokazali izjemno praktičnost. Dveletno hči sem veliko lažje spustil tekati po palubi, reagiral sem samo, ko je bila premcu ali ko je plezala na bokobran. Seveda ne med plovbo!!
Imam to srečo, da mi hčerkice še ni treba loviti po barki ker je stara komaj 6 mesecev. Drugače smo pa že prvi del dopusta preživeli na barki brez problema. Tamala se je bolje počutila na barki kot v stanovanju
. sicer smo bili samo v Slo oceanu v drugi polovici avgusta pa gremo malo po Istri. Nižje letos ne bomo hodili ker želim biti bližje celini ce je kaj narobe. Bomo pa več po marinah kot smo bili do sedaj... sem pa v barki montiral v salonu v en kot izofix, da lahko tamalo kar z lupinico fiksno pritdim na barko
To je bolj varnostno in uporabiva samo ko rabim kakšno pomoč od žene, da ni treba gledat kje je tamala. Sem pa v prvi kabini tudi namontiral mrežo tako da ne more padit iz postelje.
Od 15.8 naprej se podim po Istri, zastavica je tud obesena, mrzlo pivo v hladilniku tako da če me kdo srecča me kar naj pocuka za rokav
Ja Tex vas pridemo tud mal pogledat 
Od 15.8 naprej se podim po Istri, zastavica je tud obesena, mrzlo pivo v hladilniku tako da če me kdo srecča me kar naj pocuka za rokav
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Poletni veter napisal/-a:vihar, torej vrv napelješ od bitbe na prermcu do bitve na krmi....na to vrv pripnrš otroke z pasovi, ki so podobni kot jih imajo alpinisti....ta pas ima elastično vrv z vponko in s to vponko se pripneč na vrv... to uporabljajo tudi odrali za viharno morje, da ne padejo v vodo....te pasove pa ima vska barka in sicer toliko njih, za kolikor je jadrnica registrirana ; na moji jih je bilo 8 na barki 37 feet..
Moram preveriti, če je to na barki, ki jo bomo najeli.
Hvala vsem za informacije.
Moje izkušnje so sledeče. Najmanj dela je bilo pred dvema letoma, ko je bil mali star 5 mesecev in smo ga lepo dali v košaro in privezali v kokpitu. Hčerka je 4 leta in pol starejša. Sedaj sta v kokpitu tudi med plovbo brez jopiča, razen če so bolj divje razmere. Po barki med plovbo sama ne hodita, tudi v spremstvu imata jopiče. Sem pa opazil, da otroci zelo hitro osvojijo gibanje po barki. Bi si mislil, da bosta kar padala zaradi valov itd. Tudi gibanje in bivanje v barki med vožnjo ni bil problem. Sta se pa navadila vedno nekam držat, da sta bolj sigurna. Letos je po stopnicah v salon padla samo žena
Glede mreže. Prvo leto je nismo imeli, lani smo jo, letos spet ne. Jaz neke hude dodane vrednosti v tej mreži žal ne vidim. Fino je, ker lovi igrače, ki pa po mojem mnjenju itak ne smejo ležat po celi barki. Da bi zaradi mreže kdo težje padel v vodo ne vem. Itak sta dve zajli ograje in ne vem koliko mreža dejansko pomaga.
Jaz osebno vidim več negativnega kot pozitivnega. Mene je motilo predvsem težje privezovanje barke na bitve, ker se privezna vrv vedno zapleta v mrežo, težje jo prevlečeš pod ograjo itd, najbolj pa je oteženo premikanje bokobranov, ker jih ne moreš samo drsat po ograji naprej in nazaj, ampak moraš vedno odvezat in ponovno privezat.
Moje mnenje. Verjamem, da pa so tudi pozitivne lastnosti, ki jih jaz še nisem izkusil ali tetstiral. Samo pišem, kakšne so moje izkušnje.
Glede mreže. Prvo leto je nismo imeli, lani smo jo, letos spet ne. Jaz neke hude dodane vrednosti v tej mreži žal ne vidim. Fino je, ker lovi igrače, ki pa po mojem mnjenju itak ne smejo ležat po celi barki. Da bi zaradi mreže kdo težje padel v vodo ne vem. Itak sta dve zajli ograje in ne vem koliko mreža dejansko pomaga.
Jaz osebno vidim več negativnega kot pozitivnega. Mene je motilo predvsem težje privezovanje barke na bitve, ker se privezna vrv vedno zapleta v mrežo, težje jo prevlečeš pod ograjo itd, najbolj pa je oteženo premikanje bokobranov, ker jih ne moreš samo drsat po ograji naprej in nazaj, ampak moraš vedno odvezat in ponovno privezat.
Moje mnenje. Verjamem, da pa so tudi pozitivne lastnosti, ki jih jaz še nisem izkusil ali tetstiral. Samo pišem, kakšne so moje izkušnje.
LP, Sodnick
Dozdeva se mi, da bi lahko nakup mreže bil komaj kaj dražji kot najem, pa jo bom vsekakor rabil še vsaj dve sezoni, dokler najmlajša ne odraste.
Ni problem cena mreže, ampak postavljanje. A jo boš sam postavljal, pa šraufal zajle iz ograje, pa spet nazaj vedno, ko boš najel barko?
Videl sem koliko dela ima, da odmontira mrežo, ker jo jaz nisem hotel imet na barki, pa če računaš še koliko dela ima, da jo postavi, je brezveze razmišljat o nabavi svoje.
Otroci so običajno bolj spretni od odraslih in se res hitro navadijo na barko. Mreža ti daje le lažno varnost. Na otroka itak mora en vsaj malo pazit.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov