ribiške karte na hrvaškem

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

gregihaha
Kapitan fregate
Kraj: Kamnik

ribiške karte na hrvaškem

OdgovorNapisal/-a gregihaha » Sr Avg 14, 2013 19:58

pozdravljeni

ime mi je Gregor star sem 15 let ter me zanima kje na hrvaškem kupiti karte ter če se je res treba prej vpisati v ribiško družino

hvala :wink:
ludwe
Kapitan
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » Sr Avg 14, 2013 21:54

Zdravo!
Karte dobiš skoraj v vsaki turistični agenciji.NE ne rabiš bit član rd.
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Če Avg 15, 2013 11:39

Jaz od Punata do Salija je nisem mogel nikjer kupiti.
Ljubitelj narave
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Če Avg 15, 2013 11:52

Ali v Punatu Agencija MORE oziroma tisti kiosk zraven 50m od luške kapitanije ne prodajajo več?
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Pe Avg 16, 2013 10:18

Hmm?.......zakaj pa ne kupiš karte preko interneta?...vse imaš zrihtano v parih minutah...

http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=23

Klemen
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Pe Avg 16, 2013 10:57

Menda v turističnih agencijah ne prodajajo več.. sem hotel v začetku julija kupiti katro za podvodni ribolov v agenciji Sunny way Poreč, pa so me napotili v RD Zubatac... samo je bilo odprto samo od torka do četrtka med 19. in 21. uro, pa se mi ni dalo čakat ali se samo za to vozit v Poreč in sem se malo švercal.. ujel pa itak nisem nič ker tudi nič ni prišlo mimo .. So pa cene iste kot leta nazaj.. prilagam link.. http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=23 ... poleg tega pa se menda moraš včlaniti v njihovo RD kar te košta po enih informacijah 50 kun po drugih pa 100 kun (verjetno odvisno od RD).. jaz sem par let nazaj plačeval po 100 kun za RD Zubatac.. :evil:

Aja... pa ko kupuješ karto obvezno povej ali je za ribolov s palico (iz obale in čolna) ali za podvodni ribolov s puško... ker so dovolilnice (karte) različnih barv.. cene so pa iste.. torej če boš imel oz. lovil s puško imej karto za puško saj lahko loviš s puško in palico, če boš imel pa karto samo za palico (ponavljam, da je cena ista) lahko loviš samo s palico in bognedaj, da te potem kontrolirajo ker ti vzame ves pribor (puško, plavutke, masko, rokavice, nož, mrežo + ostalo opremo in seveda ulov + moraš plačati kazen (pred leti je bila 2000 kun)...
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Pe Avg 16, 2013 12:22

rokavice, nož, mrežo

A rokavice ti tut vzamejo?(hec) :twisted: :lol:
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Pe Avg 16, 2013 12:25

aleks09 napisal/-a:Menda v turističnih agencijah ne prodajajo več.. sem hotel v začetku julija kupiti katro za podvodni ribolov v agenciji Sunny way Poreč, pa so me napotili v RD Zubatac... samo je bilo odprto samo od torka do četrtka med 19. in 21. uro, pa se mi ni dalo čakat ali se samo za to vozit v Poreč in sem se malo švercal.. ujel pa itak nisem nič ker tudi nič ni prišlo mimo .. So pa cene iste kot leta nazaj.. prilagam link.. http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=23 ... poleg tega pa se menda moraš včlaniti v njihovo RD kar te košta po enih informacijah 50 kun po drugih pa 100 kun (verjetno odvisno od RD).. jaz sem par let nazaj plačeval po 100 kun za RD Zubatac.. :evil:

Aja... pa ko kupuješ karto obvezno povej ali je za ribolov s palico (iz obale in čolna) ali za podvodni ribolov s puško... ker so dovolilnice (karte) različnih barv.. cene so pa iste.. torej če boš imel oz. lovil s puško imej karto za puško saj lahko loviš s puško in palico, če boš imel pa karto samo za palico (ponavljam, da je cena ista) lahko loviš samo s palico in bognedaj, da te potem kontrolirajo ker ti vzame ves pribor (puško, plavutke, masko, rokavice, nož, mrežo + ostalo opremo in seveda ulov + moraš plačati kazen (pred leti je bila 2000 kun)...

Ni več razlik v barvi karte, cene so sicer enake, z tem da ti športna dozvola dopušča lov z puško rekreacijska pa ne!
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Avg 16, 2013 12:26

Po njihovih pravilih, seveda odvisno od volje policaja, vso opremo. Še dobro da so pri kopalkah prizanesljivi.

LP
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Pe Avg 16, 2013 22:44

Saj ni več zelenih (rekreativna) in rumenih (športna) kartončkov za karte kot včasih ..... Naj me popravi, če je kdo letos še dobil tak kartonček. Jaz ga že 2 leti nisem dobil.

Tudi agencije preko neta na strani, ki jo je podal klemn, izpišejo karto (A4), ali pa še to ne, samo številko karte mi je v M.Lošinju v ribiški trgovini napisala na plonkceglc (ni imela tiskalnika) in rekla, da če preverjajo, je dovolj ta številka in moj osebni dokument.
Nikakor pa ni potrebno biti član njihove zveze za rekreativno dovolilnico, tudi za športno ne, če si že član slovenske zveze (ZŠRM). V njihovih klubih pa verjetno rekreativne dovolilnice niti ne dobiš, čeprav sedaj ne bi smel biti problem, ko je nakup preko interneta.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Avg 17, 2013 21:28

Karto sem kupil za park Lastovo. Za drugod sem se odpovedal podvodnemu ribolovu in mesečne karte v času dopusta zahvaljujoč policaju, ki me je po krivici oglobil za ribolov brez dovolilnice (čeprav sem imel mesečno, ki je dan prej potekla in je na barki videl ribolovno opremo katero sem pospravljal in čistil in nisem lovil) pred dvema letoma ne kupujem več. Prej sem vedno kupil mesečno karto za 700 kun sedaj pa nič več, ker je kazen pol cenejša- če te dobijo pri vleki panule v času premikanja iz kraja v kraj. Če grem namensko lovit pa raje kupim dnevno karto preko neta.

Sicer pa je ne dolgo tega, kot sem slišal na Visu, nekdo ujel zadnjo ribo v jadranu. :lol:
Letos panula ni dala nikakršnega rezultata, čeprav vedno za seboj nekaj vlečem.
LP NT

Imel prijem na povratku neke ribe katere pa 300m 20lbr vrvice ni moglo zaustaviti. Smola! V vodi sem imel poleg palico s podobno vabo in 500m vrvice 80lbr s katero bi lahko ven potegnil ribo tudi do 100kg ampak ne, prijela je na manjšo.
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Ne Sep 08, 2013 23:10, skupaj popravljeno 1 krat.
nosiesta
Poročnik bojne ladje
Kraj: MB - okolica

OdgovorNapisal/-a nosiesta » Sr Avg 28, 2013 07:28

Ali je morda vseeno že kdo zasledil kaj okoli poenotenja dovolilnic za rezidente HR in ostale? Seveda glede letnih dovolilnic.
nosiesta
Poročnik bojne ladje
Kraj: MB - okolica

OdgovorNapisal/-a nosiesta » Sr Avg 28, 2013 12:15

Sem že našel ustrezne odgovore in pojasnila na forumu ribičev Slovenije in podal ustrezno pritožbo na organe EU.
iv567
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a iv567 » To Sep 03, 2013 16:02

Pozdravljeni

kakor izgleda bomo na hrvaškem se lovili lovili ribe brez letnih ribolovnic in bomo še nadalje diskriminirani kar se tiče ribolovnih načinov.

Spoštovani,

pošiljamo vam odgovor na vaše vprašanje. Nasveti službe „Tvoja Evropa – nasveti“ so neodvisni in ne predstavljajo mnenja Evropske komisije niti katere koli druge institucije EU oziroma njihovih zaposlenih. Nasveti tudi niso zavezujoči za Evropsko komisijo, katero koli drugo institucijo EU ali nacionalne organe.

Spoštovani,

zahvaljujemo se vam, da ste se z vašim vprašanjem obrnili na storitev Tvoja Evropa – nasveti.

Najprej vam sporočamo, da dejavnost rekreativnega ribolova ureja vsaka država članica s svojo zakonodajo in da ne obstaja enotni EU pravni red, ki bi urejal izdajanje dovolil za rekreativni ribolov in ostala pravila glede izvajanje tega ribolova, kamor se uvršča tudi športni ribolov.

Za več informacij smo se obrnili tudi na pristojno osebo hrvaškega Ministrstva za agrikulturo , kjer so nam zagotovili, da tako Slovenija kot Hrvaška izdajata dovoljenja za športni ribolov, medtem ko večina držav članic EU tovrstnih dovoljenj ne pozna. Poudarili so tudi dejstvo, da se letna dovoljenje lahko izda vsakomur, ki je rezident Republike Hrvaške in ne le hrvaškim državljanom. Z njihove strani nismo dobili nobenih informacij glede omejitve pri izdajanju letnih dovoljenj.

Glede na dejstvo, da ne obstajajo zavezujoča pravila za športni ribolov na EU ravni in da je urejanje tega področja prepuščeno državam članicam, vam svetujemo, da se za več informacij obrnete direktno na pristojna ministrstva:

Hrvaška:
Ministrstvo Poljoprivrede
Ulica grada Vukovara 78
10 000 Zagreb, Croatia
+385 1 6106 111
+385 1 6109 201
office@mps.hr

Slovenija:
Ministrstvo za kmetijstvo in okolje Republike Slovenije
Dunajska 22
1000 Ljubljana
tel.: 01/478 9000
faks: 01/478 9021
e-pošta: gp.mko(at)gov.si
spletna stran: www.mko.gov.si
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Sep 04, 2013 12:22

.

Značilno obnašanje birokratov, materjim ..... Kup nesposobnežev z zavajujočimi odgovori in dobrimi plačami in kupom dodatkov na ločeno življenje, zahtevnost dela, bla, bla, bla .........
Nihče se ne poglobi v zastavljeno vprašanje.

Ali smo diskriminirani proti rezidentom HR države ali ne. To je vprašanje , ne pa, ali so dovolilnice upravičene ali ne.

Ni vprašanje dovolilnica da ali ne , ampak zakaj razlika v ceni, če smo v uniji.
Smo razdeljeni na gornje-spodnje, leve-desne, prave-neprave, bele-črne, naše-nenaše............

Na to vprašanje naj odgovorijo bebavi birokrati. Jasno in nedvoumno.

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov