Tisti Storebro se je izkazal za neprimernega, kajti motorja sta imela že več kot 7800 ur, tako da bi bil vložek vanj prevelik.
Smo pa našli drugega Skandinavca in sicer Tresfjord 28. Tudi ta je že star (1978), a sva imela z mamo ob današnjem ogledu usta do ušes. Čoln je kot nov, ne pretiravam, a resnično ga je lastnik (mehanik) čuval kot otroka. Prodaja ga, ker kupuje kamper (žena se je naveličala dopustovat brez prijateljev, ki Evropo raziskujejo po cestah). Še žal mu bo
Čoln je v Italiji (čisto blizu nas)
Par podatkov:
8.5m dolžine, 2,85 širine, 0.95 ugreza
motor Perkins diesel 54hp
Poraba (baje) 2 -3 litr3/uro pri potovalni hitrosti
Pomožni motor (izvenkrmni) Yamaha 40 konjev
Plastika kot nova, led razsvetljava, solarne celice - 200 A (2 bateriji) z možnostjo dodatka še dveh baterij.
Stabilizatorji + podaljšana ploščad
Gumenjak + motor 5 konjev
Hladilnik 120 litrov - nov
Vsi inštrumenti (fishfinder, sonar, GPS s pomorskimi kartami za Italijo in Hrvaško + VHF postaja
2 sidri
Možnost gretja
Cena: manj od 20.000€
Par današnjih fotk:
Motor generalno obnovljen lani na pooblaščenem Perkins
servisu s papirji
Čoln smo danes zaarali
Zdaj pa k vprašanjem.
Čoln je t.i. Natante, kar pomeni, da izpisa iz registra ne bo. Lahko imam zaradi tega probleme? Sem kar precej že bral in iskal po forumu in drugod, a mi vseeno še ni jasno, kako naprej. Tudi kupoprodajne pogodbe v Italiji (če sem prav razumel) ni potrebno overiti. Barko bi rad registriral na hrvaškem. Vem, da potrebujem OIB, nekoga, ki bo prejemal pošto zame, plačilo zavarovanja. Se opravičujem, če je to že kje napisano, a se ne znajdem, sploh ne zdaj, ko je HR v EU. Mi lahko pomagate?