Mnenja o barki

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
centina
Štabni vodnik
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a centina » So Avg 17, 2013 22:25

Danes je moj srečen dan :lol:
Tisti Storebro se je izkazal za neprimernega, kajti motorja sta imela že več kot 7800 ur, tako da bi bil vložek vanj prevelik.
Smo pa našli drugega Skandinavca in sicer Tresfjord 28. Tudi ta je že star (1978), a sva imela z mamo ob današnjem ogledu usta do ušes. Čoln je kot nov, ne pretiravam, a resnično ga je lastnik (mehanik) čuval kot otroka. Prodaja ga, ker kupuje kamper (žena se je naveličala dopustovat brez prijateljev, ki Evropo raziskujejo po cestah). Še žal mu bo :) in tega se zaveda.
Čoln je v Italiji (čisto blizu nas)

Par podatkov:
8.5m dolžine, 2,85 širine, 0.95 ugreza
motor Perkins diesel 54hp
Poraba (baje) 2 -3 litr3/uro pri potovalni hitrosti
Pomožni motor (izvenkrmni) Yamaha 40 konjev
Plastika kot nova, led razsvetljava, solarne celice - 200 A (2 bateriji) z možnostjo dodatka še dveh baterij.
Stabilizatorji + podaljšana ploščad
Gumenjak + motor 5 konjev
Hladilnik 120 litrov - nov
Vsi inštrumenti (fishfinder, sonar, GPS s pomorskimi kartami za Italijo in Hrvaško + VHF postaja
2 sidri
Možnost gretja
Cena: manj od 20.000€
Par današnjih fotk:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Motor generalno obnovljen lani na pooblaščenem Perkins
servisu s papirji

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Čoln smo danes zaarali :D
Zdaj pa k vprašanjem.
Čoln je t.i. Natante, kar pomeni, da izpisa iz registra ne bo. Lahko imam zaradi tega probleme? Sem kar precej že bral in iskal po forumu in drugod, a mi vseeno še ni jasno, kako naprej. Tudi kupoprodajne pogodbe v Italiji (če sem prav razumel) ni potrebno overiti. Barko bi rad registriral na hrvaškem. Vem, da potrebujem OIB, nekoga, ki bo prejemal pošto zame, plačilo zavarovanja. Se opravičujem, če je to že kje napisano, a se ne znajdem, sploh ne zdaj, ko je HR v EU. Mi lahko pomagate?
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » So Avg 17, 2013 22:45

Tudi sam imam natante a vezan v Italiji. Registriral ga bom pod SLO zastavo. Imeti moras overjeno kupoprodajno pogodbo. Obrazec se kupi v kaki knjigarni v ITA (so podobni nasim), nato se pogodba overi na upravni enoti v Ita. Ker CE nima, je potrebno urediti na certifikacijskem pooblascencu izmero colna in placati nekje 300€ za ta hec. Nato lahko brez problema registriras, vsaj tako velja za SLO. Upam da sem ti kaj pomagal. S to barko se ne smes izmakniti iz Italije, razen ce imas siogorno.
Lp,
Uporabniški avatar
centina
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a centina » So Avg 17, 2013 23:43

A ha, najlepša hvala
Ne nimam siogiorno-ta
Če prav razumem, tale homologacijska tablica ni dovolj?
Slika
Tudi, če je plovilo plulo pred uvedbo uredbe o CE?
Naj povem, da je barka bila registrirana, a jo je lastnik, po uvedbi novega navtičnega zakona odjavil, ker mu je bila plovba v okviru 12nM dovolj.
Torej, tale certifikacijski pooblaščenec mora biti v Italiji, predvidevam?
Imaš mogoče kakšen kontakt?
Še enkrat hvala.
Blaž
Uporabniški avatar
centina
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a centina » Po Avg 26, 2013 17:02

Pa smo dobili vse papirje 8)
Na kapetaniji so nam povedali, da rabimo še izjavo o skladnosti z uredbo EU 94/25 EC in naj se za ta dokument obrnemo na hrvaški register plovil.
Tja smo po mailu poslali fotokopije kupoprodajne pogodbe, izpis iz registra plovil v Italiji, ki nosi datum 2003 ter fotke, kot so jih zahtevali:
- digitalnu fotografiju cijelog plovila (na kojoj su vidljive trenutne reg. oznake - SSR417912)
- digitalnu fotografiju pločice plovila
- digitalnu fotografiju ser. broja trupa
Vaše potpune podatke: ime, prezime, adresu sa zahtjevom za izdavanje Potvrde o tehničkoj prihvatljivosti predmetnog plovila u formi dopisa potpisanog s Vaše strane.

V petek smo poslali, danes pa po mailu že dobili tole potrdilo:

Slika

za katerega ni bilo potrebno plačati niti kune :shock:
Morda pa komu pride prav ta podatek.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Avg 26, 2013 17:32

Me veseli da gre s papirji proti koncu. Moram ti tudi povedat da je barka zelo lepa in kvalitetna.
Bi pa , vsaj jaz in to kar hitro, porihtal zračenje motornega prostora, saj je skoraj hermetično zaprt. Dobro, dovod svežega zraka, za delovanje ima. Je pa dobro, če že ne nujno, da ima motor zračenje. Manj pregrevanja motorja, manjša poraba, daljša življenska doba.
Poseg ni velik, blower- ventilator tudi ni nek strošek, harmonika cevi tudi ne.
Motor pa ti bo hvaležen in bo to pokazal z dobrim delovanjem.

LP
Uporabniški avatar
centina
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a centina » To Avg 27, 2013 07:44

Bom poskrbel za to. Hvala za nasvet.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Avg 27, 2013 09:40

Lepa barka, čestitke. Se mi dopade, ker se po izgledu motorja sklepa, da je lastnik res pedantnež. Nobene svinjarije, sračjega gnezda kablov... Super zadeva za križarjenje.

Edino ne vem kaj je point 40-ke kot pomožnem motorju na taki barki. Malo dvomim, da ima sploh pravi propeler za tak režim plovbe. Poraba je verjetno glavobolna. Bolj bi pasala kakšna High Thrust 4t 10-15 HP.

Drgač pa super zadeva, veliko veselja!
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Avg 27, 2013 09:57

čestitke, mirno morje, kje boš stacioniran?
Uporabniški avatar
centina
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a centina » To Avg 27, 2013 16:46

Hvala obema

kasaudio napisal/-a:Edino ne vem kaj je point 40-ke kot pomožnem motorju na taki barki. Malo dvomim, da ima sploh pravi propeler za tak režim plovbe. Poraba je verjetno glavobolna. Bolj bi pasala kakšna High Thrust 4t 10-15 HP.

Ne vem, zadeva dela, je pa mišljena zgolj v primeru odpovedi Perkinsa, kar pa upam, da se ne bo dogajalo. Za prvo silo pa gre. Bomo kasneje razmišljali o morebitni zamenjavi, zaenkrat smo opravili le eno testno vožnjo.

pešekan napisal/-a:čestitke, mirno morje, kje boš stacioniran?

Thx, barka je še vedno v Italiji. Konec tedna (če bo vreme) jo pripeljem v Istro, v Umagu bo en teden, potem pa počasi do Dugega otoka, tam bo privez.
velikimedo
Kontraadmiral
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a velikimedo » Ne Sep 01, 2013 22:30

čestitam za nakup, huda barka.
NAVTIKO MORŠ MET RAD

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov