Izpit za voditelja čolna - celinske vode !?
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Izpit za voditelja čolna - celinske vode !?
Vprašanje za pravne strokovnjake, danes sem bil na Dravi - Ranca -Ptuj in sta se po dravi vozila dva šerifa. Ustavila sta popolnoma vse motorne čolne od 4 KM naprej.
Kasneje sem se pogovarjal z nekaj temi ljudmi in vsi smo dobili porcijo da naši SLO izpiti ki nimajo med opombami napisano da veljajo tudi za celinske vode tega ne krijejo.
Vsi smo bili zapisani, in bomo preverjeni na upravi za pomorstvo, in če nam izpit tega ne krije (in tudi menda ne), dobimo kazen po pošti mislim da 130€.
Nič mi ni jasno. Ko sem delal pred cca 4 leti izpit o tem ni bilo niti besede. Prelistal sem tudi skripto in nič.
Kako je s tem, ve kdo ?
Kasneje sem se pogovarjal z nekaj temi ljudmi in vsi smo dobili porcijo da naši SLO izpiti ki nimajo med opombami napisano da veljajo tudi za celinske vode tega ne krijejo.
Vsi smo bili zapisani, in bomo preverjeni na upravi za pomorstvo, in če nam izpit tega ne krije (in tudi menda ne), dobimo kazen po pošti mislim da 130€.
Nič mi ni jasno. Ko sem delal pred cca 4 leti izpit o tem ni bilo niti besede. Prelistal sem tudi skripto in nič.
Kako je s tem, ve kdo ?
Ko sem se sam ob registraciji dejavnosti čolnarjenja po mirnih vodah predlani znašel v primežu birokracije, sem malo pregledal Zakon o celinski plovbi in tam dejansko ni nikjer posebej omenjeno potrdilo o usposobljenosti za voditelja čolna po celinskih vodah, celo v 2. členu omeni, da se smiselno uporabljajo določbe pomorskega zakonika, če vprašanja posebej ne obravnava zakon o celisnki plovbi. Potem preglej tudi 24.člen iz tega zakona, kjer tudi ni omenjeno ločena listina oz. kakšen dodaten zaznamek za plovbo po celinskih vodah.
AMPAK, v pravilniku o izpitu za voditelja čolna (Uradni list RS 42/2000) pa je omenjeno ( 14.člen za voditelja čolna in 26.člen za upravljanje čolna) in tam dejansko piše, da lahko kandidat opravlja izpit za oboje, ali pa samo za morske ali samo za celinske vode. Če je v samem tečaju razlika, oz. kaj si opravljal, bo pa najverjetneje vedel tisti, pri katerem si hodil v tečaj, če si. Ker ga med nami verjetno ni, ki bi se kdajkoli vprašal, če mu izpit velja tudi za celinske vode, ker bi to vsaj meni bilo nekaj samoumevnega.
Sicer ne vem, kaj tebi piše na potrdilu o usposobljenosti, a meni na obeh, starem iz leta 98 in novem iz leta 2011 dejansko piše, da lahko upravljam čoln tudi v notranjih oz. celinskih vodah.
Primož
p.s. bo pa verjetno držalo to, kar je napisal bobiboss
AMPAK, v pravilniku o izpitu za voditelja čolna (Uradni list RS 42/2000) pa je omenjeno ( 14.člen za voditelja čolna in 26.člen za upravljanje čolna) in tam dejansko piše, da lahko kandidat opravlja izpit za oboje, ali pa samo za morske ali samo za celinske vode. Če je v samem tečaju razlika, oz. kaj si opravljal, bo pa najverjetneje vedel tisti, pri katerem si hodil v tečaj, če si. Ker ga med nami verjetno ni, ki bi se kdajkoli vprašal, če mu izpit velja tudi za celinske vode, ker bi to vsaj meni bilo nekaj samoumevnega.
Sicer ne vem, kaj tebi piše na potrdilu o usposobljenosti, a meni na obeh, starem iz leta 98 in novem iz leta 2011 dejansko piše, da lahko upravljam čoln tudi v notranjih oz. celinskih vodah.
Primož
p.s. bo pa verjetno držalo to, kar je napisal bobiboss
Nazadnje spremenil pinosat, dne Po Avg 19, 2013 08:25, skupaj popravljeno 3 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Res čudno
Po tej logiki, bi bila ACI marina Skradin prazna. Saj verjetno nihče nima ustreznega izpita.
Še bolj zanimivo pa je tole. Jaz sem opravljal izpit v ranjki Jugoslaviji v Sisku. Torej na reki Savi. Nato sem ga prepisal oz. v Kopru dvignil slovenski pildek. Potemtakem se vsa ta leta po morju vozim z neustreznim dokumentom.

Po tej logiki, bi bila ACI marina Skradin prazna. Saj verjetno nihče nima ustreznega izpita.
Še bolj zanimivo pa je tole. Jaz sem opravljal izpit v ranjki Jugoslaviji v Sisku. Torej na reki Savi. Nato sem ga prepisal oz. v Kopru dvignil slovenski pildek. Potemtakem se vsa ta leta po morju vozim z neustreznim dokumentom.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
pinosat napisal/-a:...... Če je v samem tečaju razlika, oz. kaj si opravljal, bo pa najverjetneje vedel tisti, pri katerem si hodil v tečaj, če si.....
Hvala za info, sicer sem opravljal preko Spinakerja. Mislim da je organiziral Ferdo Arnuš.
Sem jim poslal mail, za pojasnilo. Vsekakor javim odgovor. Tukaj mi gre za princip, saj če še kdaj grem v to Dravo ali ne mi je pravzaprav vseeno.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov