Morjeplovci pozdravljeni!
Sem nov na forumu z nekaj malega morskimi izkušnjami (kliček, elan f435). Zanima me vaše mnenje glede naslednjega čolna:
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=159173
Predvsem bi bile dobrodošle izkušnje oz. mnenje kako se ta čoln obnaša na morju, ki je malo do zmerno valovito (2-3) predvsem v smislu skakanja - nabijanje, zalivanje...
Hvala! [/url]
bellingardo open lady 480 mnenje
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Točno takega čolna ne poznam, sem pa imel 25cm daljšega fishermana, ki ima že svoj skiperski sedež, ki ga ta nima (jaz bi ga zelo pogrešal).
Moč motorja je na spodnji meji, sicer verjetno gre, bi bilo pa bolje, če bi bil kak konj več (jaz sem imel 70 in je bilo optimalno).
Pojdi probat na Dravo in s seboj vzami še 4 prijatle (ne prelahke), če bo normalno zglisiral, bo tudi za familjo in prtljago v redu.
Cene pa samo po slikah ne mislim komentirat, imam pa občutek, da je še nekaj maneverskega prostora za pogajanja.
Moč motorja je na spodnji meji, sicer verjetno gre, bi bilo pa bolje, če bi bil kak konj več (jaz sem imel 70 in je bilo optimalno).
Pojdi probat na Dravo in s seboj vzami še 4 prijatle (ne prelahke), če bo normalno zglisiral, bo tudi za familjo in prtljago v redu.
Cene pa samo po slikah ne mislim komentirat, imam pa občutek, da je še nekaj maneverskega prostora za pogajanja.
mirno morje
Vse je odvisno koliko plovil si imel do sedaj in kako si se vozil, kaj želiš z njim početi. Čeprav je vožnja po valu precej odvisna od skiperja pa je čoln dovolj visok, da nekega zalivanja od spredaj ni za pričakovat, razen proti vetru takrat ga pa ni fishermana da bi bil suh, spredaj kar nekaj V ki se proti krmi skoraj zravna, vodne linije cca 4m. zato tudi mislim da je 50 KM dovolj (razen če si ljubitelj visokih hitrosti). Je pa odvisno od številčnosti tvoje posadke, in želja po tubanju, smučanju. Res ima zadnjo klop ampak boš 90% stal, ker drugače ne boš videl, kaj je pred teboj. Prostora ima kar nekaj, torej zadevo pogledat in potem razmišljat- slike včasih zelo varajo, tudi med pomorščaki so različni lastniki plovil, eden ima vse v nulo, drugi pa, važno da drži vodo in se pelje.
Cena za trenutne razmere malo visoka.
Cena za trenutne razmere malo visoka.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti