Kanal v Seči
Moderatorji: moderator2, moderator
-
kosec jože
- Višji vodnik
Ne vem ali se javljam na pravi naslov s tole temo, morda pa bi lahko administrator odprl novo temo, ki se mi zdi več kot relevantna. Gre namreč za sramoto, ki se že leta dogaja v kanalu v Seči, in ji ne zna narediti konca niti lokalna oblast, niti država niti lastnik solin Mobitel in seveda, na prvem mestu lastniki plovil. Skratka, zbirka pomolčkov, napol potopljenih plovil, smeti, fekalij, samovolje, brezpravnosti, onesnaževanja, nesramnosti do lokalnega prebivalstva, da ne naštevam naprej, je svojevrstno ogledalo Slovencev, čeprav se dobro zavedam, da s tem delam marsikomu krivico. Ker verjamem, da je v kanalu parkirano marsikakšno plovilo članov tega foruma, se mi zdi prav da to napišem. Ko sem k Ribiču peljal nekaj prijateljev iz tujine sem ob mimohodu mimo kanala, ki včasih spominja na deponijo odpadnega kosovnega materala, zardeval. Res je, da so bili Nizozemci, ki so v odnosu do morja, narave in še marsičesa stoletje pred nami ampak vseeno... Ob vprašanju zakaj tako in kdo tamkajšnjim "koliščarjem" kaj takega dovoli in ko vidimo kako so te stvari urejene drugje, sem lahko samo gledal v tla in molčal. Da tako malo obale kot jo imamo, tako primitivno uničujemo je škandal posebne vrste. In to Slovenci, ki imamo o sebi tako dobro mnenje!

- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Se popolnoma strinjamŽe tako malo obale imamo pa še to ne znamo ceniti oz ne znajo.
No glede na to da iščem barko v slabem stanju, lahko je tudi na pol potopljena se špriporočam, če kdo pozna kakšnega lastnika ki bi zadevo prodal.Namreč imam namen kupiti tako barko in jo obnoviti.
Ker tega po oglasih ni, se bo mogoče še kdo našel tu na forumu ki ga to zanima.
Pa skupaj malenkost pripomoremu k čistejši in lepši obali.
Inf. mi lahko pošljete na ZS.
Jutri grem pa tako dol mal pogledat in uč vržt če najdem kaj primernega.
No glede na to da iščem barko v slabem stanju, lahko je tudi na pol potopljena se špriporočam, če kdo pozna kakšnega lastnika ki bi zadevo prodal.Namreč imam namen kupiti tako barko in jo obnoviti.
Ker tega po oglasih ni, se bo mogoče še kdo našel tu na forumu ki ga to zanima.
Pa skupaj malenkost pripomoremu k čistejši in lepši obali.
Inf. mi lahko pošljete na ZS.
Jutri grem pa tako dol mal pogledat in uč vržt če najdem kaj primernega.
-
kosec jože
- Višji vodnik
Nima smisla hoditi dol, ker piha burja in včasih pade celo kakšna snežinka! Mimogrede, najbrž je kdo prebral, da nekateri lasniki plovil s svojih "privezov" v Seči zdaj barke umikajo višje od mosta v soline. Ta naj bi jih domnevno obljubljeno "čiščenje" kanala ne doletelo, kar seveda je slaba tolažba, kajti zdaj naj bi v kanal zabili pilote. Seveda bo tudi te najbrž kmalu kakšen "frajer" odrezal z motorko, kot so naredili pred nekaj tedni v solinah! Glede na to česa so Slovenci sposobni, bo treba narediti betonske, če jih ne bodo razstrelili!
lp
lp
Ali je morda bil kdo tam v zadnjem tednu?
Sam imam plovilo tam na lepo urejenem in vzdrževanem pomolu od marca do decembra. Pozimi pa je na domačem dvorišču. Tako, da me zaradi plovila ne skrbi, kako jo je pa odnesel pomol pa ne vem.
http://www.kpss.si/novice/1288
Že nekaj let se tudi skušamo dogovoriti (z veseljem bi plačali, samo da nam dovolijo imeti plovilo tam) s Solinami o plačilu priveza, pa jih žal to do sedaj ni zanimalo.
Skratka kakršna koli informacija o stanju pomolov in plovil v zadnjem tednu bi bila zelo dobrodošla!
Sam imam plovilo tam na lepo urejenem in vzdrževanem pomolu od marca do decembra. Pozimi pa je na domačem dvorišču. Tako, da me zaradi plovila ne skrbi, kako jo je pa odnesel pomol pa ne vem.
http://www.kpss.si/novice/1288
Že nekaj let se tudi skušamo dogovoriti (z veseljem bi plačali, samo da nam dovolijo imeti plovilo tam) s Solinami o plačilu priveza, pa jih žal to do sedaj ni zanimalo.
Skratka kakršna koli informacija o stanju pomolov in plovil v zadnjem tednu bi bila zelo dobrodošla!
Nazadnje spremenil bouton, dne So Jan 31, 2009 15:53, skupaj popravljeno 1 krat.
kosec jože napisal/-a:Ne vem ali se javljam na pravi naslov s tole temo, morda pa bi lahko administrator odprl novo temo, ki se mi zdi več kot relevantna. Gre namreč za sramoto, ki se že leta dogaja v kanalu v Seči, in ji ne zna narediti konca niti lokalna oblast, niti država niti lastnik solin Mobitel in seveda, na prvem mestu lastniki plovil. Skratka, zbirka pomolčkov, napol potopljenih plovil, smeti, fekalij, samovolje, brezpravnosti, onesnaževanja, nesramnosti do lokalnega prebivalstva, da ne naštevam naprej, je svojevrstno ogledalo Slovencev, čeprav se dobro zavedam, da s tem delam marsikomu krivico. Ker verjamem, da je v kanalu parkirano marsikakšno plovilo članov tega foruma, se mi zdi prav da to napišem. Ko sem k Ribiču peljal nekaj prijateljev iz tujine sem ob mimohodu mimo kanala, ki včasih spominja na deponijo odpadnega kosovnega materala, zardeval. Res je, da so bili Nizozemci, ki so v odnosu do morja, narave in še marsičesa stoletje pred nami ampak vseeno... Ob vprašanju zakaj tako in kdo tamkajšnjim "koliščarjem" kaj takega dovoli in ko vidimo kako so te stvari urejene drugje, sem lahko samo gledal v tla in molčal. Da tako malo obale kot jo imamo, tako primitivno uničujemo je škandal posebne vrste. In to Slovenci, ki imamo o sebi tako dobro mnenje!
Ne vem kaj hočeš povedat, kaj je tvoj namen. Slovenci se imamo za nekaj več, Slovenci smo nesnage in to take, da še je celo tebe bilo sram pred tujci, katere si peljal k Ribiču in si zaradi Slovencev moral gledati v tla, Slovenci bi še betonske kole razstrelili, svojevrstno ogledalo Slovencev so fekalije in kosovni odpadki v kanalu Seče.
Če si ti Slovenec, si tudi prepotentna nesnaga, katera uživa ob fekalijah istočasno pa montira eksploziv na "mostiščarske" kole.
kosec jože , kaj nisi pred tem imenom imel drugo ime ?
Slovenec Trobec, je skuril par žensk, torej logika, Vsi slovenci smo kurjači žensk.
Na tvojem mestu, bi pred pisanjem malo razmislil kaj pišeš. Mi tu na Morjeplovcu nismo krivi za tvojo zagrenjenost, pa tudi ne bi rad-i prebiral-i kaka-e nesnaga-e sem-smo. Pojdi na občino Piran in tam pokaži kaj znaš in uredi , da ne bomo več nesnage. Za tako opravilo bi še ti bil hvaležen.
Piranez napisal/-a:Pozdravljeni,
Največji problem so notranjci, največ zapuščenih bark je prav njihovih in potem ko pridem na Soline d.o.o. in prašam če bomo imeli domačini prednost pred ntranjici in mi odgovori da NE in potem me zvije v trebuhu in žila na čelu mi nabrekne.
HOHOHOHO fack, torej bi Štajerci imeli protekcijo na naši avtocesti, Dolenjci na dolenjski, Gorenjci na gorenjski,Ljubljančani bi se zastojn vozili na grad , Radenčani zastojn toplice, Pohorci zastojn smučanje pri vlečnicah pa prednost pred Primorci, v termah Čatež bi morali vsi počakat, da se dolenjci prvi skopajo v vrsti za tobogane bi šli mimo vrste itd. Uh kako sva neresna in kake oslarije govoriva, a ne. Ko bova odrasla, fack, bova pa malo bolj resna, velja.
Sicer pa je za nas "notranjce" na splošno znano, da od plovil imamo samo batane in razpadle ribiške barke
-
kosec jože
- Višji vodnik
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti