Plinske jeklenke Campingaz
Moderatorji: moderator2, moderator
jaz imam tako jeklenko....atest potekel 2004, je pa iz7 obdobja 70 let. se zavedam, da zadeva nima veljavnega atesta itd....ampak sem gledal take jeklenke po franciji po supermarketih, ker jih tam zamenjaš, pa so bile vse bolj obtolčene kot moja, stare pa tudi bolj eli enako. kdaj so bile atestirane pa res nisem gledal..
mene osebno ta atest ne skrbi....če bo počilo, pač bo......jebat ga....mi je pa že dvakrat puščala 10 kg jeklenka z vsemi mogočimi slovenskimi atesti.
me pa zanima kako tisti, ki doma pretakate plin iz 10 kg jeklenke v manjše, to počnete. Ali samo s cevjo in višinsko razliko, kako obrnete jeklenke, ali rabite tisto pumpo, ki so jih nekoč rabili za tankanje avta na plin?
mene osebno ta atest ne skrbi....če bo počilo, pač bo......jebat ga....mi je pa že dvakrat puščala 10 kg jeklenka z vsemi mogočimi slovenskimi atesti.
me pa zanima kako tisti, ki doma pretakate plin iz 10 kg jeklenke v manjše, to počnete. Ali samo s cevjo in višinsko razliko, kako obrnete jeklenke, ali rabite tisto pumpo, ki so jih nekoč rabili za tankanje avta na plin?
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
weta napisal/-a:...me pa zanima kako tisti, ki doma pretakate plin iz 10 kg jeklenke v manjše, to počnete. Ali samo s cevjo in višinsko razliko, kako obrnete jeklenke, ali rabite tisto pumpo, ki so jih nekoč rabili za tankanje avta na plin?
Tako ja - z višinsko razliko.
Jaz to delam zunaj, na drevesu; 10 kg jeklenko obesim okrog obrnjeno na drevo, malo postavim spodaj, odprem ventil... pa gre.
Gre pa počasi... in komot se zgodi, da tako visi cel dan.
- od kapitana zena
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Kapitanova žena, hvala za info, ampak 1. v oz. mimo Izole hodim zelooooo redko, 2. enostavno je ne rabim, ker imam eno tako oranžno na navadni plin, ki povsem zadostuje za nekaj let redke uporabe.
Sicer pa tisti, ki se je javil, da jo pride iskat, je še ni prevzel. Če jo kdo drug rabi, jo dam naprej. Imam pa na lagerju še eno identično, a je še polna in bom najprej pokuril tisti plin
Sicer pa tisti, ki se je javil, da jo pride iskat, je še ni prevzel. Če jo kdo drug rabi, jo dam naprej. Imam pa na lagerju še eno identično, a je še polna in bom najprej pokuril tisti plin
- od kapitana zena
- Admiral
- od kapitana zena
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Bom kar izkoristil tole svojo temo.
Ali gre na tole navadno oranžno piksno lahko gor direkt rinka oz. gorilnik ali je potreben vmes kak regulator tlaka? Probal sem, pa je plamen slab in oranžen, zraven pa se sliši kako močno piha plin ven v prazno. Tako da predvidevam, da nekaj ne štima. Ali je šlo to direkt samo na čisti butan, ki je polnjen pod nižjim tlakom?

Ali gre na tole navadno oranžno piksno lahko gor direkt rinka oz. gorilnik ali je potreben vmes kak regulator tlaka? Probal sem, pa je plamen slab in oranžen, zraven pa se sliši kako močno piha plin ven v prazno. Tako da predvidevam, da nekaj ne štima. Ali je šlo to direkt samo na čisti butan, ki je polnjen pod nižjim tlakom?

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost