Internautica 2014
Moderatorji: moderator2, moderator
Danes sem bil na Internavtiki. Lani sem bil prepričan da so dosegli dno in da nižje ne gre. Žal sem se motil in to pošteno. Šlo je mnogo nižje. Kar se polvil v vodi tiče, je še kar ok, morda celo kakšno plovilo več kot lani. Mene zanimajo samo jadrnice, od teh so bili Dufurji, Elan, Oceanis, Bavarie, X in pa en Shipman. Vrgel sem celo uc na dve motornjaci od Delphie.. Ostalo pa, katastrofa. Pololnoma prazni obe hali, se ene ne bi ogli normalno napolnit. Prazne vse tri ploscadi okoli hal. Nic uporabnega ne mores kupiti, se oblek je malo. Kaksnih prodajalcev dodatkov pa sploh ni. Samo oni avstrijec ki ze vsa leta prodaja kljuko za ujet bojo.
Letos je res vprasanje, ce se ga splaca obiskati.
Letos je res vprasanje, ce se ga splaca obiskati.
Po vaših slabih mnenjih o sejmu, sem si mislil, da tako slabo pa že ne more biti in se splača vseeno na hitro pogledat, ker sem ravno v bližini. No pa ste imeli prav, ni se splačalo, škoda časa
Sama ponudba plovil po mojem mnenju niti ni tako zelo porazna (čeprav je primerna bolj za firbce, kot pa navdušence nad navtiko), kot je odnos njihovih predstavnikov in ostalih na njih. V kokpitih sedi 5 ljudi z akreditacijami obešenimi okrog vratu, ki so tam verjetno sami zase (kot tudi sama plovila), saj ne pokažejo popolnoma nobenega interesa, da bi komu predstavili in razkazali plovilo (kdo sploh plačuje te ljudi, ki tam posedajo cel dan in se delajo pomembne?). Ko pa že kaj vprašaš, pa niti ne poznajo odgovora, čeprav se vprašanje nanaša na plovilo na katerem posedajo verjetno že cel vikend, pa nihče niti kataloga ni prelistal. Če pa že prideš na plovilo, pa se niti malo ne umaknejo, tako, da si kokpita skoraj ne moreš ogledati, prehod v podpalubje je pa tudi že pravi podvig. Ljudje hodijo po pomolih gor in dol, opazujejo in razglabljajo o določenem čolnu, nihče jih pa niti ne povabi gor in jim predstavi podrobnosti. Videno danes v pol ure večkrat. Smisel "sejma" je potem v čem? Pri nas po vseh letih krize očitno še vedno pričakujemo, da se stvari prodajajo same od sebe in je kupcev neomejeno. Odnos prisotnih je zares katastrofalen in skrajno neprofesionalen, kar sejem naredi porazen in sam sebi v namen. So svetle izjeme, ampak jih je premalo, da bi popravili vtis. Kar se tiče opreme, ni bilo na voljo praktično ničesar, tista navtična oblačila, ki so bila, so pa prodajali po redni ceni - beri dražje kot je večinoma v BTCju. Sem že bil na kar nekaj sejmih pri nas in v tujini, in je bil tale z naskokom najslabši. Škoda, ker sem se ga tudi letos veselil, drugo leto me ne vidijo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov