Mehanik Pomoč Koper :)

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

dagi
Poddesetnik
Kraj: Koper

Mehanik Pomoč Koper :)

OdgovorNapisal/-a dagi » To Maj 13, 2014 17:52

Najprej lep pozdrav vsem skupaj. Sem nov na forumu, čeprav ga spremljam že lep čas. Problem imam z Volvo Pento AQ130.

Stvar je taka, namreč lastim si čoln AMF Crestliner Crusader 775.
Ko sem čoln kupil je noter bil motor Volvo Penta AQ115, ki pa je pomešal olje in vodo ker mu ni bilo pomoči in je čoln predolgo stal je motor zarjavel.

Odločil sem se za nakup novega "rabljenega" in kupil sem Volvo Pento AQ130, možakar je rekel da je delal prejšnje leto generalko in ne vem kaj še vse... No motor smo na montirali vse lepo povezali in vžgal je lepo v prvo, motor dela odlično sodeč po zvoku in vsem drugem ampak ko sem dvignil pokrovček od olja se bilo olje nekam belkasto, ko da bi ta motor tudi mešal (emulzija) takoj smo spustili ven staro olje nalili novega zamenjali filter olja in spet probali.

Po 20.ih minutah počasne vožnje smo spet preverili in spet ko da bi bilo olje malček sivkasto,belkasno... zdaj si ga ne upam več niti prižgat da nebi naredil se kaj več škode . Zdaj pa me zanima, če je kdo v Kopru ali okolici da bi lahko kako pomagal , svetoval kaj narediti kaj bi lahko bilo narobe oz. celo malo pogledal.

Gliser imam v planu tudi prodat oz. menjat tako da , če je kak potencialni kupec oz. bi kdo menjal se lahko zmenimo.

Že vnaprej hvala za pomoč in se opravičujem za kakšnega tiskarskega škrata. ;) Lp iz Kp :D :lol: :shock:
Nazadnje spremenil dagi, dne Če Maj 15, 2014 14:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a uri1 » To Maj 13, 2014 18:06

Na tvoj pojav ti ne morem dati odgovora, ker nisem mehanik.
Lahko pa ti povem, da je to motor iz legendarnega avtomobila Volvo 240 oz. 244 tako, da če boš iskal dele je bistveno ceneje v avtotrgovini.

Lp. Uroš!
Vsak let meter več pa bo
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » To Maj 13, 2014 19:03

Hmmm definitivno se meša voda z oljem... Kako je s kolektorji? So ostali stari ali ste jih zamenjali z novimi? Če motor lepo deluje, dvomim da je kaj s tesnilom glave ali blokom...
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
dagi
Poddesetnik
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dagi » To Maj 13, 2014 19:09

uri1 hvala. vem da je motor B20 ta podatek sem izrezal iz wikipedije

"The B20 displaced 2.0 L (1986 cc/121 in³) and was produced from 1969 to 1981. It was used from 1969 to 1981 in the Volvo 120, 1800, 140, C202 and 240 series"

Kar se tiče kolektorjev so bili že na motorju .. motor sem dobil komplet. samo za zmontirat je bil. kaj bi pa lahko bilo... kako se težava odpravi jih je potrebno menjat ali se da obnovit . ? hvala

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov