Akumulatorski vrtalnik/vijačnik
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
oj
ja se strinjam baterijo je dobro vsak mesec lepo napounit pa je makita za vse veke drugače pa sm istih misli kitajko vsako leto za 40e pa je oz u obi za 45e pa 5 let garancije heh iskoristiš priložnost
polanc napisal/-a:litijevi akumulatorji pol k.. niso vredni,not imajo pretokovno zaščito in ko želiš malo bolj zategnit vijak,ali vrtati z malo večjim pritiskom,elektronika odklop aku...pa je bla mašina okol 80 e.
Z zgornjo trditvijo se ne morem strinjati, je pa res, da imajo na litiju temelječi akumulatorji določene zakonitosti, ki jih je pri uporabi potrebno upoštevati. Na hitro bi tako veljalo:
- Dobre lastnosti; lahki, nizko samoizpraznjenje, visoka tokovna sposobnost, relativno nizek padec napetosti pod obremenitvijo, relativno konstantna napetost med uporabo, lahko jih brez škode dopolnjujemo, mogoče je izredno hitro polnjenje,...
- Povprečne lastnosti; ni jih priporočljivo shranjevati v celoti napolnjene niti izpraznjene,...
- Slabe lastnosti; pri prepraznjenju se poškodujejo, relativno dragi, hiter padec napetosti, ko so skoraj prazni,...
Če se torej vrnem nazaj na izjavo, da elektronika pri močnejšem zategovanju izklopi. Res je, da ni mogoča uporaba dokler se zadeva ne ustavi, saj bi se v nasprotnem primeru akumulator poškodoval, razlog za izklop pa tiči v že močno oslabelem akumulatorju ali pa ga je potrebno zgolj dopolniti. Seveda obstaja možnost, da so preprosto slabe kakovosti.
Na podlagi česa pišem zgornje trditve; uporaba različnih akumulatorjev kaka dobra tri desetletja, sicer na drugem področju, pa vendar.
Kupi nekaj takega: http://www.iskra-ero.com/default-76,60.html, potem pa predelaj na akumulatorske kleme/krokodilčke z dovolj dolgim kablom.
A.
A.
Pri Li-ion akumulatorjih, ki jih dalj časa skladiščite, pazite, da bodo polni okoli 50%. Ne smejo biti prepolni, prenizka napetost celic pa jih ubije... Kot primer ni pametno puščat praznega prenosnika v stand-by načinu več dni, ker napetost v celicah pade pod kritično mejo), razen, če je prenosnik malo pametnejši in se zbudi iz stand-by in gre v hibernate način.
Vsak dan uporabljam električno in baterijsko orodje imel sem orodje od iskre, dewalt, makita metabo, bosch itd..... Makito in dewalt krepko odsvetijem, plačaš ogromno denarja in stalno se mi je nekaj zjebalo, stalno po servisih.....skratka totalna jajca. Potem sem prešaltal na bosch plave, plačaš še vedno ogromno denarja ampak dela, do sedaj še ene mašine nisem imel na servisu, baterijski vrtalnik mi je sedaj crknil(fuč baterije), ko sem pogledal v garancijsko knjižico sem videl da sem ga kupil leta 1998, torej mi je zdržal 16let.
-
al
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov