črne cevi
Moderatorji: moderator2, moderator
črne cevi
Zdravo;
Dolgo nisem naročal tega materiala in sem čisto iz forme, pa sem se obrnil na morjeplovce v upanju, da je med vami kak šlosar.
Nabavit moram zmerno količino (1/4 šleparja) jeklenih črnih profilov raznih dimenzij in lepo prosim za sufliranje kje bi se jih dalo poceni dobit skupaj z prevozom?
Dolgo nisem naročal tega materiala in sem čisto iz forme, pa sem se obrnil na morjeplovce v upanju, da je med vami kak šlosar.
Nabavit moram zmerno količino (1/4 šleparja) jeklenih črnih profilov raznih dimenzij in lepo prosim za sufliranje kje bi se jih dalo poceni dobit skupaj z prevozom?
Tex napisal/-a:aleks09 napisal/-a:Rakova jelša![]()
![]()
ne tam imajo bakrene, na črnem trgu
Verjetno da imajo tudi kakšne zlate, ma jaz sem tam oz. pjatu gradbenik je tam pred cca 15 leti dejansko kupil železne cevi za "grušt"...
Zdaj pa če dovolite in če SR290 zaradi "smetenja" ne bo zameril (oprosti vnaprej) in upam da moderatorji tega ne bodo zbrisali (al pa naj prestavijo magari v "zanimivosti" ali "šale" pa čeprav je resnična... malo komedije.. komur se da brati o tem kako sem jaz doživel prvi obisk Rakove...
Po dogovoru iz prejšnjega dne in kasno popoldne, sredi tistega vročega poletja pred cca 15 leti, sem s kamionom peljal enga prijatla gradbenika po cevi za "grušt" v Ljubljano... po poti mi je prjatu povedal, da se je zmenil, da jih bo kupil po zelo konkurenčni ceni... in temu primerno tudi brez računa ...seveda je bilo to takrat "normalno"... tolko in tolko 6 metrskih, tolko 4 m, tolko 3 m, tolko kom. 2 m in tolko po 1 m .... in razmišljam, da bi vzel tudi kaj zase.. prostora na kasonu bo še, dnar mam.. in mi prjatu od Brezovice naprej kaže oz. pravi pot... greva po južni obvoznici, izvoz LJ-Center, pol moram pa poklicati... o fak.. ma ne.. upam, da res ne, no... in sem že začel povezovati... se mi svita, ma nočem verjet... in po izvozu Lj-Center reče ustavi, da pokliče.. ustavim ob cesti.. pokliče in naju glas iz telefona nato usmerja naprej... pelji malo naprej in desno.. in sva na Rakovi... orko dijo... ker je prjatu non stop na liniji s prodajalcem mu potiho povem kam sva prišla, oz. po čem slovi Rakova... in naj se drži za "takvin" (denarnico).. gleda malo čudno in debelo in mu še povem, da je sedaj pa treba oči na peclje dat .. pa peljem še malo naprej in spet desno.. pa malo naprej v ulico levo .. uff fak... . ves čas gledam naprej in malo vstran.. gledam radovedne obraze in oči, ki naju spremljajo izza oken.. vozim počasi in skrajno previdno, čeprav na ulici ni nikogar, ne upam si pogledati niti v vzvratna ogledala ter upam, da iz kakšnega grma ne prileti kakšen otrok... saj poznate tiste fore... hiše v tisti ulici so večina ena od druge po cca 1 do 2 m, okno skoraj ob oknu in strehe so skoraj skupaj...pa kaj nimajo prostora se čudi prjatu.. imajo imajo, kolko hočejo, ma to je verjetno z enim preprostim razlogom (pa o tem ne bom zdaj)....pred na črno sezidanimi velikimi hišami pa skoraj same velike "makine".. Mercedesi, BMW-ji in Opli.. večina starejši letniki in karavani (pa tudi ne bom zdaj o tem zakaj in čemu)... In pade komanda "ustavi" in ustavim... pred hišo seveda MB karavan.. kakšno minuto (al pa se je samo meni tako dolgo zdelo) nikjer nikogar ...pol pride prodajalec - manjši a še kar okrogel cca 65 letni možakar "temnejše" polti, gostih črnih las, oblečen v hlače "na črto" (take za na ohcet al pa v cerkev) in v frišno zlikani roza srajci, delno zavihanih rokavov in odpeti do polovice, da se vidi "tepih" in zlate verižice.. se rokujemo in se smeji... in ja...seveda da ima zlat zob... nato pokaže na v najlon zavite cevi in v nekako "finim" ljubljanskim jezikom z ciganskimi besednii vložki in naglasom pove, da so vse cevi "na in po spisku" kot je bilo zmenjeno... torej nič zame.. ma ja, pa saj je tako še bolje si rečem in pričneva odpakiranje... ker so cevi v najlonu pričakujem, da jih je načela rja, ma zgleda da so bile šele tisto noč pripeljane tja verjetno direkt iz železarne, saj sploh niso bile rjaste (le tu pa tam kakšna pikica) .. s prjatlom jih preštejeva in hitro naloživa... prodajalec naju nato lepo in prijazno povabi na "limonado"... prjatu je šel, tudi da plača, ma jaz se pa nisem mrdnil od kamiona... Hvala.. ma moram zavezati cevi, da mi ne padejo.. ah kaj češ vezati saj stojijo... aha.. ti mene pa že ne boš nate.nu sem si mislu in hitro metal pase čez role.. prjatu je po cca 15 minutah, ko je ves poten pršu nazaj povedal, da sta "sklenila posel" v utici cca 30 m za hišo in da mu ni bilo glih vseeno... jaz sem pa ta čas stražil, saj je blo za razliko od najinega prihoda, ko na ulici ni blo nobenega, sedaj kar naenkrat vse polno otrok, ki so se lovili in vozili s kolesi ter nekaj res mladih mamic z vozički... mrak se je že spuščal, ko je "padel" še zadnji pozdrav s prodajalcem in uspešen ter previden odhod iz Rakove proti domu....
LP in mirno morje..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta