informacije elan gt 070

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Jun 10, 2014 10:22

Žiu,imel sem ga kakih 6 let,najprej z motorjem Merc.50 potem pa Mariner 90.Rekel bi tkole,preden ga kupiš poglej dno(vodni del),če ni bilo kaj razbito,skoraj bolj pomembno pa je notranje dno po katerem hodiš.Ko stopaš po njem,se ti ne sme vdirat ali pa,da je mehak,če se to dogaja je notranja ojačitav, med vodnim in pohodnim dnom,zgnila,kar se zelo rado dogaja.Potem moraš pohodno dno zrezat ven,popravit vmesne ojačitve in dno nazaj zlaminirat.Tako se boš lahko normalno vozil.Pa tudi zadnja stena,na kateri visi motor,poglej če je pri luknjah kjer je bil pritrjen motor,kaj preveč razpokano,je lahko gnila notranja deska,ki je zalaminirana.Če boš zvrtal kako luknjo v njo, bodo verjetno pri vrtanju prišli ven črni ostružki od dile,se pravi -gnila-.Drugače pa prijeten čoln za skakat sem ter tja.Za kake daljše ture ni ravno preveč primeren,ker je na bolj valoviti vodi(valovi 3)poskočen in nabija,ženi ne bo všeč,ker se bo morala držat za pljučno pečenko,sicer jo bodo prsa bolele in bo rekla,hočem večjega :wink:
mašinfirer
Biagio
Desetnik
Kraj: Idrija
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Biagio » To Jun 10, 2014 12:04

Aha sepravi predvsem notranje dno pa zadnja stena, to sva že brala da je treba fajn pogledat ker prinese kup dela. :) Kar se tiče daljših tur, veva da bi bil kakšen drug bolj primeren, ampak verjetno bomo šli vseeno kam "dlje od obale"..no sej daljša tura je tut mal relativen pojem. Tako da to ni panike. Kar se tiče skakanja in nabijanja pa vodi pa bomo že preživeli, smo še mladi in se nam da, kasneje pa nekaj večjega ko bodo tut finance dopuščale. :) glede žene oziroma punce - bom pa jaz pomagal držat, ni problema haha :)
Biagio
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Biagio » To Jun 10, 2014 12:23

aja, prikolica je bila menda že registrirana, ampak nima več tiste tablice z označbami, torej bi mogu nekje dobit drugo oziroma pač to se da zrihtat uglavnem. cena se mi zdi za oboje kar ugodna pomoje…ane? imam občutek da gre tole k novemu lastniku:)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Jun 10, 2014 12:27

Dober odgovor,kapiš.Kaj sem mislil, daljša tura,tja 30 in več KM.Motor pa minimalno 50 KM.60-70Km popolnoma zadostuje,tako da 4-5 oseb pelje brez problema. :lol:
mašinfirer
Biagio
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Biagio » To Jun 10, 2014 13:01

Ja, glede motorja se bova še odločila kasneje, zaenkrat bodo šle vse sile v čoln..ena stvar za drugo. hvala ti za nasvet! :) če pa kdo ve še kaj bi se pa tudi priporočala. :)
rupnk
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a rupnk » To Jun 10, 2014 13:06

Pozdrav se v mojem imenu, sej je ze blaz vec al manj vse razlozu... Sej ce nebo mogu sam drzat prsne pecenke od punce smo tuki zato prjatli ;) pol pa lohk nabija kokr hoce ;) no pa hec na stran... Rekla sva da si bova pac vzela dost casa za obnovo, da bo narjen tako kot se zagre karkoli ze pac bo.. Pa da bo do drusga leta coln na Ugljanu ;) hvala za vse informcije ze vnaprej!

Lp Martin
Denii
Višji štabni praporščak
Kraj: Žalec - Vrbje

OdgovorNapisal/-a Denii » To Jun 10, 2014 14:58

No pa še bom jst piskrček podstavil... tudi jaz sem postal novi lastnika čolna Elan gt070 dobil ga zastonj s prikolico vred, vendar me čaka kup dela kajti vse komplet je prehitelo avtobomobil in zletelo v prepad, čoln ni preveč poškodovan tu pa tam bo treba kej poflikat ga pa bom v celoti obnovil, prikolico bomo pa mal preuredili ( pretežka vendar ima naletno zavoro kar ni slabo)...ker sem bolj laik za navtiko imam zdaj veliko vprašanj...

A je sploh na voljo kaj delov za ta čoln recimo spodnja guma pri steklu in zgornji profil ?

Razmišljam da bi pohodni del odrezal stran pregledal poden in potem namestil ploščo plastike ? Ter seveda zarezal prekate da lahko voda prehaja na zadnji del čolna tam pa bom namestil črpalko.

Kje dobiti notranjo gumo za rob oz. tisto ki je fiksno pritrjena če je sploh možno dobiti ?

Imam že rezervoar do yamahe 25l je prenostni vendar ga bi jst fiksno fiksiral v špico ter napeljal dovod in odvod.

Motor upam da mi uspe bo HONDA 40 4taktni čipan na 50Km.

Aha pa še eno vprašanje glede preoblečanje sedežov in klopi ali obstaja posebni skaj za navtiko ?

No pa še to ali so dovolj dobri rostfrei vijaki ki jih kupiš v trgovini ali je spet kaj posebnega ?
Biagio
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Biagio » Po Jun 16, 2014 14:20

Zdravo, mene pa še nekaj zanima.
Ker je bil tist 070 ki sva ga šla gledat kar precej zmajan sva se odločila da bova verjetno iskala naprej. Kakšne so oziroma kaj so glavne razlike med modelom gt 070 in gt 080? Načeloma je 080 za spoznanje daljši, ampak deluje mi kot da ima malce manj prostora? Sprašujem ker ga v živo še nisem videl… :) Se pelje boljše z 080?

hvala za odgovor
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Po Jun 16, 2014 14:59

en je lep ker je v obliki pravega gliserja en pa ni lep ker ma spredi tiste vogale kot 435S ali 435F ker je najbrž tud spodnji del pri vseh treh isti kar pa pomeni tud vozne lastnosti...
Biagio
Desetnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Biagio » To Jun 17, 2014 12:30

Hehe, verjetno ti je potem lepši 070 :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov