Krilca na 5KS motorinu
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Piki napisal/-a:Po pokrovu sodeč gre bolj verjetno za 9.9 ali 15, verjetno za slednjo.
Evo, Piki je ugotovil kako smo zadevo "načipal"! Ja, gre za slednjo...
Hitrosti, ki sem jih navedel, so izmerjene z ročnim GPS.
Pred to "petko", sem imel malo šibkejšo "petko", ki pa je bila tisti motor, ki ga je omenil alesjo!
Tohatsu: Torej, zdaj veš kako bi lahko rešil svoj problem, pri tem pa ostal v zakonskih okvirih do 3m in do 5 KM!
Pozabi na predelovanje 5KM motorja! Cena predelave bi bila enaka, kot če bi kupil močnejši motor in zamenjal nalepke....
-
Tohatsu rulz
- Desetnik
Na mojem tenderčku, ven vedno štrlita dve debeli panulaški palici z multirolama, ki sta za pulcaje in čolne luške kapetanije kot magnet. Kontrole imam vsako sezono, ki pri meni ni samo en mesec. Ne želim podcenjevati nikogaršnje inteligence, še najmanj pa hrvaške policije ali kapetanije, prej ali slej je vsakega švingla konec.
Zato sem na preži za dvotaktno, dvocilindrsko šestico, s katero se glisira za šalo in je na Hr v okviru zakona na, do 3 m dolgi barkici.
Zato sem na preži za dvotaktno, dvocilindrsko šestico, s katero se glisira za šalo in je na Hr v okviru zakona na, do 3 m dolgi barkici.
bladzo napisal/-a:Pozabi na predelovanje 5KM motorja! Cena predelave bi bila enaka, kot če bi kupil močnejši motor in zamenjal nalepke....
Menim, da komplet strojnih pil, nekaj povrtal in mašinca, ki vse to vrti ne more biti dražja od servisa za motor. Tudi časovno to ne pomeni ravno nekaj dni.
Po tem forumu se "se sprehajajo" bivši motociklistični dirkači, za enega v minimoto vem in taki (če so pravi) ti v popoldnevu ali dveh stunajo motor.
-
Tohatsu rulz
- Desetnik
V Slo je meja DO 3 m in 3,7kw (5KS)
Na Hr pa DO 3m in 5kw, torej 6KS ni problema.
Zakaj pišem DO z velikimi črkami?
Ker je zadnja dolžina brez registracije 299,99 cm in ne kot veliko ljudekov misli 300 cm.
Črka zakona pač. In to je tudi štos, ki ga pulcaji obvladajo, ko naletijo na prepametne pomorce, še posebej tiste iz BRDSKE MORNARICE.
Pa še marsikaj drugega znajo, da pokvarijo dan ali dva dopusta. Torej, tisto s 15 konji in nalepko 5 : veliko sreče želim.
Ok, tuning: v mladosti dirkal (še takratni Moto klub Ljubljana) in navijal APN-e, CTX-e, 125 ccm kroske (Yamaha in Kawasaki zlasti), vse letelo k snet kladu.
Tudi Tomos 4 (še bel pokrov 60 ccm) se je navil. Dosegel pa malo, ker so se obrati dvignili, propa pa ni bilo primernega za dobit. Vsak prop, ki ga je Tomos imel v ponudbi dodatne opreme, je namreč bolj v prazno mlel, ker se je motor preveč vrtel. Zato sedaj obstaja mnogo tuning propov, ki imajo popolnoma drugačne kote, hode, kot originalni. Le tako lahko izkoristijo višje obrate navitih mašin.
Ni štos samo v pilah in sedaj v univerzalnem "švicarskem nožku" DREMEL, PROXON orodju.
Koti so tisti, ki delajo čudeže. V kombinaciji s primernim vplinjačem, izpuhom
se res da dobiti iz zweitakta mnoogo.
Samo, tega ne bi počel, je res ena rabljena 6 konjska Yamahica, finančno gledano, šala mala in DELAAAA.
Mi pa verjetno nekaj notr ne bi dalo miru in bi takoj ubodu izpuh od 8ke in ta glavno dizo...
Na Hr pa DO 3m in 5kw, torej 6KS ni problema.
Zakaj pišem DO z velikimi črkami?
Ker je zadnja dolžina brez registracije 299,99 cm in ne kot veliko ljudekov misli 300 cm.
Črka zakona pač. In to je tudi štos, ki ga pulcaji obvladajo, ko naletijo na prepametne pomorce, še posebej tiste iz BRDSKE MORNARICE.
Pa še marsikaj drugega znajo, da pokvarijo dan ali dva dopusta. Torej, tisto s 15 konji in nalepko 5 : veliko sreče želim.
Ok, tuning: v mladosti dirkal (še takratni Moto klub Ljubljana) in navijal APN-e, CTX-e, 125 ccm kroske (Yamaha in Kawasaki zlasti), vse letelo k snet kladu.
Tudi Tomos 4 (še bel pokrov 60 ccm) se je navil. Dosegel pa malo, ker so se obrati dvignili, propa pa ni bilo primernega za dobit. Vsak prop, ki ga je Tomos imel v ponudbi dodatne opreme, je namreč bolj v prazno mlel, ker se je motor preveč vrtel. Zato sedaj obstaja mnogo tuning propov, ki imajo popolnoma drugačne kote, hode, kot originalni. Le tako lahko izkoristijo višje obrate navitih mašin.
Ni štos samo v pilah in sedaj v univerzalnem "švicarskem nožku" DREMEL, PROXON orodju.
Koti so tisti, ki delajo čudeže. V kombinaciji s primernim vplinjačem, izpuhom
se res da dobiti iz zweitakta mnoogo.
Samo, tega ne bi počel, je res ena rabljena 6 konjska Yamahica, finančno gledano, šala mala in DELAAAA.
Mi pa verjetno nekaj notr ne bi dalo miru in bi takoj ubodu izpuh od 8ke in ta glavno dizo...
No, no, da nekaj razčistimo!
1. Kje pa piše, kaj naj bi ti na pokrovu pisalo??? Napišeš lahko gor kar te je volja.
2. In jaz ne kršim zakona, saj moj gumon ni samostojno plovilo ampak pomožni čoln. Torej ne lovim zakonodaje do 3m in do 5KM! Če bi fizično šlo, bi mel zadaj 40, pa ne gre, k mam premajhen čoln, da bi tak tender sabo vozu...
Gre za bolj za hec, da malo čukasto gledajo, kako zadeva leti s 5 KM...
1. Kje pa piše, kaj naj bi ti na pokrovu pisalo??? Napišeš lahko gor kar te je volja.
2. In jaz ne kršim zakona, saj moj gumon ni samostojno plovilo ampak pomožni čoln. Torej ne lovim zakonodaje do 3m in do 5KM! Če bi fizično šlo, bi mel zadaj 40, pa ne gre, k mam premajhen čoln, da bi tak tender sabo vozu...
Gre za bolj za hec, da malo čukasto gledajo, kako zadeva leti s 5 KM...
-
Tohatsu rulz
- Desetnik
UPORABNIŠKA IZKUŠNJA
Takole, da zaključimo tole temo.
Uporabniško izkušnjo dobil.
Sam svojo, namreč.
Najprej Tohatsu 5 4t.
Brez veze!
Tohatsu 5 2T
Brez veze!
Yamaha 6, odprta na 8.
Brez veze!
Z Yamaho, dve osebi, prtljaga (ca 150 kg) zglisira z ali brez krilc TAKOJ.
Test z delovno ter originalno eliso: končna z delovno cca 13,5 milj, z original 17 milj. S krilci je hitrost ca miljo in pol manjša, stabilnost se ne spremeni.
Porabe nisem meril, ker sem dal krilca takoj dol. Po logiki pa ne more biti manjša, ker sem videl, ko sem meril hitrost, na kateri poziciji je bil plin (vrtljaji).
Seveda se je vse to dogajalo s palčki, v primeru močnejših motorjev je pa lahko drugače. Za Johnsona 30 2T vem, da je zglisiral res hitreje (dve osebi,prtljaga) toda je bila končna slabi dve milji manjša. Tudi takoj dol snel.
Toliko o tem.
Hec mora bit.
Uporabniško izkušnjo dobil.
Sam svojo, namreč.
Najprej Tohatsu 5 4t.
Brez veze!
Tohatsu 5 2T
Brez veze!
Yamaha 6, odprta na 8.
Brez veze!
Z Yamaho, dve osebi, prtljaga (ca 150 kg) zglisira z ali brez krilc TAKOJ.
Test z delovno ter originalno eliso: končna z delovno cca 13,5 milj, z original 17 milj. S krilci je hitrost ca miljo in pol manjša, stabilnost se ne spremeni.
Porabe nisem meril, ker sem dal krilca takoj dol. Po logiki pa ne more biti manjša, ker sem videl, ko sem meril hitrost, na kateri poziciji je bil plin (vrtljaji).
Seveda se je vse to dogajalo s palčki, v primeru močnejših motorjev je pa lahko drugače. Za Johnsona 30 2T vem, da je zglisiral res hitreje (dve osebi,prtljaga) toda je bila končna slabi dve milji manjša. Tudi takoj dol snel.
Toliko o tem.
Hec mora bit.
-
Tohatsu rulz
- Desetnik
Točno tako.
Očitno pri manjših motorjih samo bremzajo. Nemogoče, da bi krilca delala čudeže in omogočala izglisiranje ter glisado z dvema osebama na teh malih tenderčkih s 5 konji.
Zato tudi po celem spletu, nisem uspel dobiti niti enega konkretnega pozitivnega mnenja.
Je pa veliko mnenj, kjer se opaža manjša hitrost.
Reklama glede 5 do 10 % manjše porabe, ha ha.
Toliko o tem.
Očitno pri manjših motorjih samo bremzajo. Nemogoče, da bi krilca delala čudeže in omogočala izglisiranje ter glisado z dvema osebama na teh malih tenderčkih s 5 konji.
Zato tudi po celem spletu, nisem uspel dobiti niti enega konkretnega pozitivnega mnenja.
Je pa veliko mnenj, kjer se opaža manjša hitrost.
Reklama glede 5 do 10 % manjše porabe, ha ha.
Toliko o tem.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov