Zavarovanje

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Če Jun 26, 2014 17:55

jandrej napisal/-a:aleks09 takole ti bom odgovoril, čeprav sem enkrat v eni temi že.
Najprej se odloči kakšna kritja rabiš, šele nato išči ponudbe, da boš lahko primerjal cene. Misliti je potrebno tudi na proceduro pri eventuelnem uveljavljanju škode, kar pa ni zanemarljivo. Predvsem pa obvezno preberi pogoje (uvjete)
Kasko je zelooooooo širok pojem, kot vreme...

Eeee, dragi moj jandrej.. saj veš.. rad bi čim več za čim manj.. v glavnem pa bom plul po Istri in Dalmaciji, mogoče me pot zanese še v naše vode in čez kakšno leto v sosednjo Italijo, južneje od Črne gore pa zaenkrat ne razmišljam.. :wink:
Aja.. pa hvala tudi tebi
minek
Kapitan fregate
Kraj: maribor

OdgovorNapisal/-a minek » Po Jun 30, 2014 12:24

Izposodil bi si temo in vprašal, če lahko kdo priporoča (ali odsvetuje) katero zavarovalnico za zavarovanje(slo) 3,4m gumenjaka s T10. So sploh razlike in se razen obveznega pri starih gumenjakih še kaj zavaruje?
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Po Jun 30, 2014 18:47

minek napisal/-a:Izposodil bi si temo in vprašal, če lahko kdo priporoča (ali odsvetuje) katero zavarovalnico za zavarovanje(slo) 3,4m gumenjaka s T10. So sploh razlike in se razen obveznega pri starih gumenjakih še kaj zavaruje?

Za 3,4m in T10 nimaš kaj razmišljat,pojdi do prve zavarovalnice in zavaruj, ker to je res majhen celoten znesek za obvezno zavarovanje.
Za kasko se pa že splača mogoče mal povprašat,ampak vsega skupaj mislim da ne bo razlike več kot za par pirov.
minek
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a minek » Če Jul 10, 2014 09:22

Zgleda, da to kar piše @jandrej ni res in je tudi v Sloveniji enako, kot piše @polanc za Hrvaško.

polanc napisal/-a:Evo ti eno info
PAZI osnovno zavarovanje je na Hrvaškem ful poceni,samo krije odgovornost le če ti nekoga poškoduješ,če mu boš pa luknjo v jahto naredil boš pa plačal škodo SAM,tko je v drobnem tisku.Če...

jandrej napisal/-a:... Zavarovanje v Sloveniji ti krije povzročene materijalne in nematerijalne škode tretjim osebam ( enako kot obvezno avtomobilsko zavarovanje-AO. Na Hrvaškem pa obvezno zavarovanje krije samo namaterijalne škode (telesne poškodbe). ...

Dva primera:

adriatic-slovenica
Kaj krije zavarovanje?

Zavarovanje krije odgovornost voznika plovila za škodo, če je pri uporabi plovila prišlo do smrti, telesne poškodbe ali prizadetega zdravja tretjih oseb (osebna škoda).
...
Za večjo varnost in zaščito pri plovbi, lahko k obveznemu zavarovanju odgovornosti priključite še dodatna kritja:

materialne škode,

triglav
Zavarovanje krije odgovornost za škodo, ki jo lastnik ali upravljalec vodnega plovila povzroči tretjim osebam, ki nastane zaradi:

•povzročitve smrti,
•telesnih poškodb in
•prizadetega zdravja oseb.
...
Obvezno zavarovanje lahko razširite tudi na:

•kritje odgovornosti za škodo, ki jo lahko pri upravljanju vodnega plovila povzročite na stvareh v lastni tretjih oseb;
•kritje odgovornosti za škodo, povzročeno potnikom na plovilu.

Bil sem pri eni zavarovalnici kjer so me prijazno "odslovili", ker so nekonkurenčni na tem področju. Zdaj pa še moram točno ugotoviti v čem. :-) Najbrž v dodatku kritja materialne škode.
Matic1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Matic1 » Če Jul 10, 2014 12:00

[/quote]
Za 3,4m in T10 nimaš kaj razmišljat,pojdi do prve zavarovalnice in zavaruj, ker to je res majhen celoten znesek za obvezno zavarovanje.
Za kasko se pa že splača mogoče mal povprašat,ampak vsega skupaj mislim da ne bo razlike več kot za par pirov.[/quote]

Obvezno zavarovanje bo okol 50€-60€ na AS.
lp i
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Če Jul 10, 2014 12:43

Za 3.4 m in T 18 je 54,7 eura.

Čoln je verjetno registriran ?
Uporabniški avatar
jandrej
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jandrej » Če Jul 10, 2014 13:51

minek, kar sem napisal 100 % drži in je v SLO obvezno. Drugače je v HR kjer zahtevajo samo kritje poškodb "plivačev". V IT je spet drugače.
Preberi si zavarovalne pogoje in zakonske podlage.
Uporabniški avatar
goahead
Admiral

OdgovorNapisal/-a goahead » Če Jul 10, 2014 14:25

Nekaj bom napisal samo kot zanimivost glede na temo. Barko imam v Italiji in ima tudi ITA papirje. Pomeni, da ni registrirana, ampak je tako imenovani "natante". Lansko leto sem jo zavaroval v eni od naših zavarovalnic in za obvezno zavarovanje plačal 240€ . Letos sem pač hotel podaljšati in mi je gospa na ZT prijazno odgovorila, da mi je ne bo zavarovala več ker je ne sme......Jaz pa začudeno, zakaj pa lansko leto ja......Ona pa pravi, da je lani naredila prekršek. V glavnem vic je v tem, da sem potem zavaroval na ITA zavarovalni hiši. Cena letne premije pa,.......94€. :o Zakaj je v tej pof.... državi vse tako drago??? :?:
minek
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a minek » Če Jul 10, 2014 14:25

jandrej napisal/-a:minek, kar sem napisal 100 % drži in je v SLO obvezno. Drugače je v HR kjer zahtevajo samo kritje poškodb "plivačev". V IT je spet drugače.
Preberi si zavarovalne pogoje in zakonske podlage.

Čudno, da so mi potem na zavarovalnici razložili drugače in da tudi na prilepljenih povezavah piše drugače.
Uporabniški avatar
jandrej
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a jandrej » Če Jul 10, 2014 14:41

Čeprav so IT, HR, in SLO v EU, so zavarovalni pogoji povsod različni in niso poenoteni kot obvezni avtomobilski (AO). Slo zavarovalnice ne morejo zavarovat obveznega zavarovanja plovil registriranih v drugih državah. Izjema so plovila na A zastavi, lahko pa da so letos še kakšno dodali???
Za kasko ni omejitev. Vse skup en šmoren.
Sam se večkrat sprašujem, zakaj ima moje plovilo kot prevozno sredstvo lahko tujo registracijo in tuje zavarovanje, avto pa ne. :?: :?: :?:
ksvarc
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a ksvarc » Pe Jul 11, 2014 21:48

kje pa najcenje zavarovat vodni skuter 1200ccm ? kaj predlagate ?
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Pe Jul 11, 2014 21:50

Eto.. kupili "nove probleme": FW 258V :wink: (HR zastava).. in zavaroval na Eurohercu v Zadru, ki je bil glih "pred nosom".. obvezna premija 600 kun, kasko s kar nekaj popusti cca 2100 kun (namesto cca 2800), drugo leto še večji popust, poslovalnice po celi obali. Osebje prijazno, zastonj pijača kar poželiš, kar vprašaš dobiš odgovor takoj (ni bilo tistega mencanja da ne vem, moram pogledati, moram vprašati)... so poslikali plovilo v celoti.. lepa agentka :lol: in smo se odločili ... sedaj pa gasaaaaa oz. je že bil in "mali problemi", ki so tudi že za nami.. 8)
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Pe Jul 11, 2014 22:06

Si ti agentko tudi poslikal?
Ne narobe razumet....
Zato da ko / ce bodo problemi reces drugemu ki bo reseval tvoj primer 'na njo se obrnite...' ;)
ksvarc
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a ksvarc » Ne Jul 13, 2014 12:42

kje pa vodnega skuterja zavarovat ? najboljša opcija je itak zavarovat pred sezono pa po sezoni odjavit ali ?
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Ne Jul 13, 2014 19:40

ksvarc napisal/-a:kje pa najcenje zavarovat vodni skuter 1200ccm ? kaj predlagate ?

na hrvaškem

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 55 gostov