812-Monemvasia

Naši člani prilepijo sliko, vi pa ugotovite kje je bila posneta. Uganke se postavljajo samo za kraje ob morju!

Moderatorji: moderator2, moderator, kr en

Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » To Jul 15, 2014 08:37

hrast napisal/-a:Meltemija se pa pazita, vsaj ta hudega!

Lp hrast

Naju je že stolkel, pred štirimi leti na poti iz Elafonisosa na Kithero (50+). Ni pomagalo dosti, da je bil v krmo....
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Ne Jul 20, 2014 17:39

Monemvasia....

Sam jaz tud kar Malvazija rečem...

Luštna zadeva na jugo vzhodu Peloponeza...

Je tok deleč od Strunjana, da grem jaz tja kar po kopnem...
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » Ne Jul 20, 2014 18:04

Drži. Monemvasija pomeni ena vrata-en vhod. Tudi trta malvazija izhaja od tukaj, zato vsa debata o malvaziji!

Lp hrast
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Ne Jul 20, 2014 23:34

Bila v internetni črni luknji-Porto Kayo. Ja, Monemvasia je. Okrog trte in vina je kar nekaj teorij....
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » Po Jul 21, 2014 08:20

OKZ,za malvazijo imam iz Wikipedije samo podatek, da izhaja iz Peloponeza in to Monemvasije!
Kar se pa edinega vhoda tiče pa po moje velja za zgornji stari del mesta. Spodnji ima vsaj tri, ena vrata so še na obalo.

Slika

Edini dostop v stari (zgornji) del mesta
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Po Jul 21, 2014 22:02

Uhh, roke metat zdajle ne grem. Pustimo wikimikipedijo, ki je čisto fina stvar, ko želiš smernice za iskanje informacij (ne wiki, ta pravih, papirnatih, dišečih), ampak, če se ozreš okoli, kje hudiča bi tale, trtica (vprašaj Klenarja, ki je iz Si-Malvazije naredil presežek) tamle uspela samo eno nedolžno vitico roditi. Kaj šele grozd!!! Sem v Koroniju, še vedno traja kulturno poletje, kapitan je pa tuno ulovil.
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » Po Jul 21, 2014 22:18

Most ampelographers believe that the Malvasia family of grapes are of ancient origin, most likely originating in Greece.[2] The name "Malvasia" is generally thought to derive from Monemvasia, a Venetian fortress on the coast of Laconia, known in Italian as "Malvasia"; this port would have acted as a trading center for wine produced in the eastern Peloponnese and perhaps in some of the Cyclades. During the Middle Ages, the Venetians became so prolific in the trading of "Malvasia wine" that merchant wine shops in Venice were known as malvasie.[2] A competing theory holds that the name is derived from the district of Malevizi, near the city of Heraklion (known to the Venetians as Candia) on Crete.[3][4] In any case, Malmsey was one of the three major wines exported from Greece in medieval times. (For other examples, see Rumney wine and Cretan wine). It is alleged that when Edward IV of England convicted his brother, George Plantagenet, 1st Duke of Clarence of high treason, his private execution consisted of being "drowned in a butt of Malmsey wine," which is dramatized in Shakespeare's Richard III (play).
al

OdgovorNapisal/-a al » To Jul 22, 2014 08:14

Mislim, da vama lahko pomaga le ČASTNO WIKI RAZSODIŠČE "MARJAN TOMKI" :D
Uporabniški avatar
hrast
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a hrast » To Jul 22, 2014 08:40

Klinc, sej tok pijem le refošk! :D :D :D

Lp hrast
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jul 22, 2014 08:47

.

Kdaj bo zagovor diplomske naloge in kdo bo prvi zagovarjal?

Slika

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jul 22, 2014 10:18

@al
    Pri zadevah okrog vin se pri meni praktično znanje konča pri grozdju oziroma grozdnem soku, preden ta zavre, tako da za od tam naprej nič ne rečem.

Če bo kdo imel zagovor s pokušino grozdja, se pa takoj prijavim za člana izpitne komisije :lol: :lol: :lol:
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » To Jul 22, 2014 10:26

Marjan Tomki napisal/-a:@al
    Pri zadevah okrog vin se pri meni praktično znanje konča pri grozdju oziroma grozdnem soku, preden ta zavre, tako da za od tam naprej nič ne rečem.

Če bo kdo imel zagovor s pokušino grozdja, se pa takoj prijavim za člana izpitne komisije :lol: :lol: :lol:

Marjan, ni govora o vinu... Ti si vendar dr.Wiki in bi se ja lahko opredelil, a se Wiki kdaj zmot, al ne...
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jul 22, 2014 11:02

Doslej sem na Wikipedio poslal le nekaj popravkov, podobno kot tokrat na DHMZ za (verjetno programsko) napako pri prognozi valov; to je pa tudi vse.

Dr. Wiki morajo biti po mojem tisti, ki znajo v mojih besedilih prepoznati, od kod sem 'plonkal'. Sitno je le, da nikjer ne navedejo povezav tja, od koder naj bi 'plonkal'...

Ampak ne vidim smisla v razpravi o okusih - tudi o okusih o tem ne, zakaj - in koga - ima kdo za Dr. Wiki.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti