Katero olje za v peto motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Katero olje za v peto motorja
Zdravo,
Zgornji vijak pri Tomosu 4,5 mi ni tesnil dobro in v peto je prišla voda, olje je kot majoneza. Katero olje se da v peto. Hvala
Zgornji vijak pri Tomosu 4,5 mi ni tesnil dobro in v peto je prišla voda, olje je kot majoneza. Katero olje se da v peto. Hvala
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
-
Wisdom
- Marcel_Mastnak
- Admiral
sej ni težav in gre za isto olje ampak fora je da s tvojim oljem se emulzija niti ne bo naredila če ti vdre voda. Med delovanjem že, potem pa se bo voda v eni uri recimo posedla in najedala kovino po nepotrebnem. Razlika v ceni je pa za liter manj kot 5EUR in ta liter imaš za tomosa praktično doživljenjsko... Sicer je pa o tem blo že debate veliko na forumu in če lastniku paše lahko nalije tudi bučnega not in bo vrjetno en čas delalo, ampak njega je najbrž zanimalo katero olje je pravilno za ta namen uporabe.
-
Wisdom
Nisem ravno prepričan, da se bosta, ko bo nastala emulzija, olje in voda razdružila. V primeru, če pa bi se to zgodilo, bi to takoj opazil pri kontrolnem pregledu, ko vedno po končani sezoni odvijem spodnji vijak za izpust olja.
Proizvajalci priporočajo olje o katerem sem napisal že prej.
Npr. Tohatsu priporoča API Hypoid GL5 SAE 80 ali 90 (klik).
Takšno olje se uporablja v menjalnikih v avtomobilih, motorjih, mopedih in verjetno še kje.
Lp.
Proizvajalci priporočajo olje o katerem sem napisal že prej.
Npr. Tohatsu priporoča API Hypoid GL5 SAE 80 ali 90 (klik).
Takšno olje se uporablja v menjalnikih v avtomobilih, motorjih, mopedih in verjetno še kje.
Lp.
Wisdom napisal/-a:Nisem ravno prepričan, da se bosta, ko bo nastala emulzija, olje in voda razdružila. V primeru, če pa bi se to zgodilo, bi to takoj opazil pri kontrolnem pregledu, ko vedno po končani sezoni odvijem spodnji vijak za izpust olja.
Takrat bo že prepozno. Tako je kot je rekel Marcel_Mastnak.
-
Wisdom
Hoj!
Jaz sem uporabljal olje od Yachticon(Getriebe ol SAE 80). API specifkacija je GL4. Ko primerjate standarde, npr. MIL-L 2105 lahko vidite, da več ali manj vsa olja izpolnjujejo te zahteve. Tudi Petrol ima takšno olje. Vsekakor pa je potrebno zaupati serviserjem in njihovim nasvetom.
Jaz sem uporabljal olje od Yachticon(Getriebe ol SAE 80). API specifkacija je GL4. Ko primerjate standarde, npr. MIL-L 2105 lahko vidite, da več ali manj vsa olja izpolnjujejo te zahteve. Tudi Petrol ima takšno olje. Vsekakor pa je potrebno zaupati serviserjem in njihovim nasvetom.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Če boš uporabljal navadno olje za menjalnike (SAE 80-90) bo tudi funkcioniralo. Ampak, takoj po končanem dopustu izpusti olje ven in zamenjaj z novim. Če bo emulzija sive barve, pomeni vodo v olju, obvezno razdri in menjaj ležaje in semeringe. Drugače boš imel čez par mesecev vse zapikano, reši te le rezanje
Če pa uporabiš navtična olja za menjalnike, ki se ne mešajo z vodo, pa po dopustu odvij spodnji izpustni vijak, če bo takoj priteklo olje, je vse BP, če pa bo kakšna sled vode, jo izpusti, ampak imaš še nekaj časa za popravilo, vsekakor pred naslednjo uporabo (če seveda vode ni več, kot olja).
Če pa uporabiš navtična olja za menjalnike, ki se ne mešajo z vodo, pa po dopustu odvij spodnji izpustni vijak, če bo takoj priteklo olje, je vse BP, če pa bo kakšna sled vode, jo izpusti, ampak imaš še nekaj časa za popravilo, vsekakor pred naslednjo uporabo (če seveda vode ni več, kot olja).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov