Lep pozdrav.
Zanima me vaše mnenje o tem motorju, je letnik 07.
Hvala.
Lp Miha
Tohatsu tldi
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Imel sem TLDI 115. Kupil sem novega 2008 pri uvozniku. Če pobrskaš po starih temah na Morjeplovcu, boš našel že nekaj napisanega, tudi ta test, ki so ti ga omenili. S podrobnostmi v testih se ti ni treba preveč ukvarjati, povzameš pa lahko, da ni slabši od ostalih testiranih motorjev.
S svojim nisem imel nobenih težav, poraba takšna, kot so obljubljali, podobna je porabi sodobnih štiritaktnikov. Kakšega smrdečega oblaka modrega dima, kot ga uspem nacoprat iz male dvotaktne Yamahine štirice, pri TLDI nisem doživel. Smrdi sicer malo drugače kot štiritaktniki, lahko ti pa zagotovim, da moja dva sedanja dizla smrdita precej bolj. No ja, stvar okusa.
V prostem teku je glasnejši od npr. enako velike štiritaktne Yamahe, pri višjih obratih pa se mi je zdel celo tišji. Spet stvar okusa.
Poskočen je bolj kot štiritaktniki, ampak manj kot novi dvotaktni Evinrude.
Vzdržvanje zna biti cenejše kot pri štiritaktnem, boš pa našel manj pooblaščenih servisov za Tohatsu (v Sloveniji), kot za večino drugih znamk...
S svojim nisem imel nobenih težav, poraba takšna, kot so obljubljali, podobna je porabi sodobnih štiritaktnikov. Kakšega smrdečega oblaka modrega dima, kot ga uspem nacoprat iz male dvotaktne Yamahine štirice, pri TLDI nisem doživel. Smrdi sicer malo drugače kot štiritaktniki, lahko ti pa zagotovim, da moja dva sedanja dizla smrdita precej bolj. No ja, stvar okusa.
V prostem teku je glasnejši od npr. enako velike štiritaktne Yamahe, pri višjih obratih pa se mi je zdel celo tišji. Spet stvar okusa.
Poskočen je bolj kot štiritaktniki, ampak manj kot novi dvotaktni Evinrude.
Vzdržvanje zna biti cenejše kot pri štiritaktnem, boš pa našel manj pooblaščenih servisov za Tohatsu (v Sloveniji), kot za večino drugih znamk...
m1ha napisal/-a:Eno gumico z tldi 90 gledam. Pa vse kar se spomnim od dvotaktnih motorjev je, da so smrdeli in bili predvsem glasni.
Nekaj sem bral teste, pa kar pohvalijo. Me pa bolj zanima če ima kdo osebne izkušnje.
Lp Miha
To ni več običajni dvotaktni na vplinjače, ki so smrdeli, ima direktni vbrizg in kvalitetno mazanje pa ne smrdi več. Pa če bi smrdelo ne vidim razloga da nebi kupil.
Guma je guma, zaenkrat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov