Vodni skuter?

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

ZigaR
Višji vodnik

Vodni skuter?

OdgovorNapisal/-a ZigaR » Če Sep 04, 2014 13:37

Živ,...
prosim za kolikor tok realno informacijo glede vodnih skuterjev. Namreč vem, da je vprašanje zelo nerealno ampak me kljub temu zanima iz izkušenj
kateri oz. katera znamka je pri normalnem vzdrževanju kvalitetna. Lahko je vsaka to mi je jasno pri pravem vzdrževanju ampak katera izstopa kot "najboljša".

in pa ali lahko trosed "nadomesti" manjšo gumico za fijakanje okrog otokov?

hvala za info...
se opravičujem, če nisem pod pravo rubriko...

lp
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Sep 04, 2014 13:43

Kvarijo se vsi, Yamaha ima pa verjetno najboljšo poprodajno storitev. Vodni skuter težko nadomesti gumico, razen če vam je vseeno, da boste mokri in ne boste mogli vzeti s sabo toliko stvari.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Sep 04, 2014 14:53

Skoraj enaka tema je ze odprta bila pred nekaj dnevi.

Yamaha je verjet o najbolj zanesljiv jet. Ne vem ce bi se pa strinjal da ima yamaha najbolje urejeno poprodajo. Ski&sea je zelo mocan. Tudi na hrvaskem.

Jeti se redko kvarijo v kolikor so redno servisirani. Je pa res da gre pri jetu lahko veliko stvari narobe.

Odsvefujem pa 2t skuterje. To je preziveta tehnoligija.

Primerjava gumice in jeta. Kot bi sel na izlet z recimo Cliom ala pa cestnim motorjem.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Sep 05, 2014 07:13

Pa ima Clio klimo? :lol:

Mene je pred leti pred nakupom gumenjaka mantralo ali čoln ali skuter? Ko sem na dopustu rental skuter, sem se takoj odločil za čoln. Za tistih par minut na dan, ko lahko noriš si ga lahko rentam, več itak ne zdržiš ali pa se naveličaš, medtem ko ti čoln nudi veliko več udobja. Je dal MM kar dobro primerjavo. Moje mnenje.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Sep 05, 2014 19:36

Ja stvar je v tem kaj zelis. Ce si zelis oglexati vekiko stvari in si mal mahnen na brzino je skuter prava stvar. Jaz sem s skuterjem tudi ogromno lovil ribe. Pa ne kr neki ampak z 3 palicami na vecjo ribo.

Ne mores pa na skhterju et sabo piva in mal popit med vozno. Se ce se ustavis je veliko moznosti ce sta gor dva da se bo obrnil med postopanjem...

Nedvomno je velika prednost colna velikooo manjsi stroski. Vedeti moras da ima skuter zaradi hitrosti ogromen dnevni domet. Tudi gonjenje brez razloga je potratno. Brez da si zelo pameten si ob 100e na dan za gorivo. Kar z nekim manjsim 20hp gumonom bolj tezko. Ne recem da ni mogoce, ampak tudi 250-300e za skuter na dan ni nemogoce.

V vrvi vrsti ce je vrasanje ce je jet nadomestilo gumona pomeni da rabis gumona in kupi gumona. Ni nadomestilo. Ce pa sprasujes za kaj videti... ja iz kvarnerja v zadar na kavo in nazaj gre.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Pe Sep 05, 2014 19:45

mamaMicka napisal/-a:Nedvomno je velika prednost colna velikooo manjsi stroski. Vedeti moras da ima skuter zaradi hitrosti ogromen dnevni domet.

Tudi (obvezno) zavarovanje je za vodni skuter dvakrat dražje.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Sep 05, 2014 19:50

Faktor 2 ni dovolj. Je kar 4. Priblizno...

Hvala za dopolnilo
ZigaR
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a ZigaR » Po Sep 08, 2014 09:41

U hvala...

tista o pivu je prevagala ;)....

ja očitno res ne moreš niti približno primerjat. Najbolj me je zmotilo o stroškovnih postavkah...potem rajši 4T majhno gumo in to je to....

je pa prednost skuterja verjetn transport....v vodo in iz vode....

to bo pa še projekt....

še enkrat hvala za mnenja....
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Sep 08, 2014 13:06

kakšna prednost že?

150 kilski skuter ima prav tako prikolico, kot gumica s trdnim dnom. in za vn jemat - se nagledaš raznih čehov pa polakov, ko 2 uri motoviljo s prikolico, pa ga na roke gor vlečejo pa spet ne pa ja...

vn pa not, je gumica z alu podnom 2x hitrejša od katerikoli skute. Primeš, vržeš na streho od avta, se zapeleš do rampe, jo dva dvigneta pa v vodo položita in voila. Transport? spustiš pa vržeš v prtlažnik.
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » To Sep 09, 2014 08:45

Pa se nekaj je pri skuterjih: ce nisi ravno 'v tranzitu' in se zgolj zabavas z voznjo gres kar kmalu (pa tudi ce gres na predpisano razdaljo od obale) s tistim ropotanjem vsem posteno na ku***!

:twisted: :twisted:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Sep 09, 2014 10:12

Vsi Skuterji imajo vec kot 300 kil. Miljo od obale se skuerja ne slisi na obalo. Moj je imel direkten izpuh ven.
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » To Sep 09, 2014 10:39

inspiron napisal/-a:Pa se nekaj je pri skuterjih: ce nisi ravno 'v tranzitu' in se zgolj zabavas z voznjo gres kar kmalu (pa tudi ce gres na predpisano razdaljo od obale) s tistim ropotanjem vsem posteno na ku***!

:twisted: :twisted:

Žal drži.

Še posebej kravžljaš živčke tistim na plovilih na sidru... če jih je kaj v bližini.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov