kolikor vem, temu podobni ne dihajo (jaz imam eno delovno deževno vetrovko za rezervo in za tisto definitivno velja tvoj v lastnem zosu).
Potem pa PVC, če ga imaš nekaj let v rezervi, zna postati ali lepek ali krhek in razpade, ko ga rabiš. Mogoče ne vsak PVC, ampak nekaj takih razpadov sem doživel sam, nekaj pa videl.
Torej, če imaš nekaj takega za rezervo, bo treba vsakič, preden vzameš s sabo, dobro pogledati in potestirati, če je še OK, ali pa na recimo tri leta preventivno zamenjati.
Ampak potem pa ne vem če se še splača, in ko po tvojem opisu sodeč tudi ne diha... no ja.
Imam enega (temeljito rabljenega v hribih na 5000 + m, kar pomeni extremno UV in nizke temperature) mislim da Berghaus Dumo Extreme - in niti ne vem, katerega leta je bil nov.
Podedoval sem ga pred 2008 in edino, kar mu je, je da tu pa tam ni več čisto OK impregnacija, tako da je po pol ure zalivanja na nekaj mestih spodaj vlažno, pa trak na spodnji strani čez šive se začenja odlepljati. Sicer pa se tako dobro obnaša, da bom temeljito opral in na čistega obnovil impregnacijo ter ponovno polepil šive, pa bo verjetno za naslednjih vsaj 5 let.
Saj imam TBS komplet (odkar so mi sunili HH komplet), ampak največkrat nosim tole.
Edit: ko sem še imem kužike, sem za sprehode ob vsakem vremenu in vsakem času uporabljal pajac 'zimsko delovno obleko', ki je imel tudi kapuco in v katerem me pri nobenem vremenu ni zezal kondenz. Prvi en izvod se mi je scufal v koraku po recimo 10 letih uporabe. Naslednjega imam v kartonski škatli in je bil, odkar ni kužotov, v avtu, če je bilo treba kam pozimi v hudo slabo vreme, ko bi me lahko zamedlo pred ciljem.
Bom pogledal, v kakšnem stanju je in kdo ga je delal in iz česa; ampak ni nujno, da tisti še posluje in tudi cene se ne spomnim več.
Bilo je nekaj podobnega kot tole, tudi Thinsulate, le da s kapuco.

Ampak tole že stane čez €100 (ok 140 z DDV).