Ja to verjetno lovijo tako kot sem enkrat videl na Paškamu blizu zaliva Kobiljak (malo severneje ob zaliva sv.ante in soline) ...ko so prišli ribiči iz Salija z dvema cca 20 m barkama in več malimi in so vrgli mrežo v dolžini cca 2 km in širini od obale cca 300 m in so potem potapljači stiskali mrežo od spodaj in poberejo ven čisto vse.. takrat so ulovili cca polovico tega kar je na teh slikah.. v glavnem pa nardijo s takšnim načinom ulova, ki je mimogrede PREPOVEDAN (a jim na žalost nihče nič ne more, ker imajo vse podkupljeno), zelo veliko škodo saj v morju ne ostane praktično niti ena riba večja od luken v mreži t.j. cca 5 cm!
Nazadnje spremenil aleks09, dne To Nov 04, 2014 16:19, skupaj popravljeno 1 krat.
ampak naši delajo podobna sranja z tradicionalnim izlovom cipljev kjer so vse druge ribe bolj pomembne kot sami ciplji.. ampak važna je tradicija.. ohranjat je potrebno tradicijo.. in povabiti še župana na blagoslov..
Dejstvo je, da komercialni ribici najbolje lovijo v casu drsti rib. Na to je pravzaprav vezana sezona lova posamezne vrste. Je pa vsem jasno da tako v Jadranu ne bo slo naprej. Izlovi zobatcev, orad, gofov in drugih vrst s plivaricami namenjenimi lovu sardel itd. so nedopustni a zal legalni. Smrt za zdravo populacijo neke vrste.
Ulov nas sportnih ribicev sploh ni majhen. Po nekaterih raziskavah je po kolicini lova podobno problematicen, kot sportni ribolov. Zaradi svoje razprsenosti in majhnega enkratnega ulova daje obcutek neskodljivosti, kar pa nikakor ne drzi. Se bom potrudil, da posredujem kaksen clanek o kolicini ulova sportnih ribicev.
ko vidim kaj takega mi gre dobesedno na bruhanje Ne morem verjet...in potem nam rečejo, da jim praznimo morje...
Prav rad bi prebral mnenje hrvaških ribičev ob tem.
@peterv6i; imaš kak link kje si to našel?
prirejen video kao star, posnetki so sveži to je jasno. In tako plivarice tamanijo vse živo..., me pa še vedno bolj boli tak izlov orad, kot je bil prej omenjen. 1 plivarica 11 ton orad, nekatere tudi prek 5 kg.
Žalostno je, da imajo tak sistem, ki to dopušča in ki te ribiči ne kaznuje. Zdaj oni seveda niso nič krivi, samo izkoristili so priliko...banda hudičeva