Registracija čolna na Hrvaškem
Moderatorji: moderator2, moderator
Registracija čolna na Hrvaškem
Pozdravljeni!
Mi lahko nekdo pove kako je z registracijo plovila na hrvaškem? Kaj vse potrebujem, se splača, je potrebno potem tudi davke plačati ipd??
Lp,
D.
Mi lahko nekdo pove kako je z registracijo plovila na hrvaškem? Kaj vse potrebujem, se splača, je potrebno potem tudi davke plačati ipd??
Lp,
D.
Na pamet (ne da gledam zakone):
Odvisno od čolna in motorja, a po mojem ni razlike.
Slovenski davek na plovila moraš vseno plačat ne glede na zastavo (registracijo) plovila.
Hrvaško plovno dovoljenje in ostalo je po mojem izenačeno ne glede na to ali je zastava Slo ali Cro.
Lahko, da je kaj malega razlike pri zavarovanju - a po mojem je ni - tu je veliko ponudbe in mogoče ima kdo kakšno ugodnost za lokalce.
Prihraniš lahko pri mejni velikosti ali moči motorja (ko v eni državi še ni treba zavarovat, v drugi pa že ....o tem ti bo že kdo napisal)
Kolikor jaz razumem prišparaš edino eno zastavico iz blaga na leto, ker če imaš Cro zastavo vihra samo ta, če pa imaš pa Slo zastavo vihrata pa Slo + Cro.
Potencijlno prišpara tisti, ki se skrije in goljufa državo - dokler ga ne dobijo.
Pa še ena razlika je lahko: mogoče lokalni šerifi ponekod "lokalcu"= Cro zastava malo pogledajo skozi prste, a jaz se ne bi zanašl na to.
Jaz sem kar dosti plačal za to, da imam lahko Slo zastavo in to še v času, ko sem morla za to plačati 20% DDV in ko se mi je Slo še zdela resna država.
Odvisno od čolna in motorja, a po mojem ni razlike.
Slovenski davek na plovila moraš vseno plačat ne glede na zastavo (registracijo) plovila.
Hrvaško plovno dovoljenje in ostalo je po mojem izenačeno ne glede na to ali je zastava Slo ali Cro.
Lahko, da je kaj malega razlike pri zavarovanju - a po mojem je ni - tu je veliko ponudbe in mogoče ima kdo kakšno ugodnost za lokalce.
Prihraniš lahko pri mejni velikosti ali moči motorja (ko v eni državi še ni treba zavarovat, v drugi pa že ....o tem ti bo že kdo napisal)
Kolikor jaz razumem prišparaš edino eno zastavico iz blaga na leto, ker če imaš Cro zastavo vihra samo ta, če pa imaš pa Slo zastavo vihrata pa Slo + Cro.
Potencijlno prišpara tisti, ki se skrije in goljufa državo - dokler ga ne dobijo.
Pa še ena razlika je lahko: mogoče lokalni šerifi ponekod "lokalcu"= Cro zastava malo pogledajo skozi prste, a jaz se ne bi zanašl na to.
Jaz sem kar dosti plačal za to, da imam lahko Slo zastavo in to še v času, ko sem morla za to plačati 20% DDV in ko se mi je Slo še zdela resna država.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
kondor88 napisal/-a:heron napisal/-a: Hrvaško plovno dovoljenje in ostalo je po mojem izenačeno ne glede na to ali je zastava Slo ali Cro.
ne drži, na HR zastavo plačaš bistveno manj
večja dolžina, močnejši motor povečata razliko v korist HR zastave
Zanimivo, sem mislil, da so to z vstopom v evropo izenačili. Morali bi że, sicer jih bomo prijavili Bruslju.
Lep pozdrav, Tomaž.
Bruselj jim bo pa začasno (začasno je tudi na 99 let ha ha) dovolil obdržati nižje prispevke za HR registracije
tako kot je nam najdražje cestne vinjete...
sicer pa je izjem veliko, rezidenti Krka ne plačajo mostnine, Lošinja in Cresa ne za vožnjo s trajektom...
spomnim se ene prvih avtocest v YU, z domačo registrsko je bila cestnina pol cenejša kot za tuje
tako kot je nam najdražje cestne vinjete...
sicer pa je izjem veliko, rezidenti Krka ne plačajo mostnine, Lošinja in Cresa ne za vožnjo s trajektom...
spomnim se ene prvih avtocest v YU, z domačo registrsko je bila cestnina pol cenejša kot za tuje
ni čisto enako pa vendar: tudi tam ni diskriminacije, saj je vsakemu državljanu EU omogočena registracija na HR in s tem nižji prispevki
Saj mora biti omogočena registracija pri njih, ker so v EU. Diskriminacija je v tem, ker so (kakor praviš) prispevki za njih pri registraciji v HR nižji kakor za nas, pa so v EU, torej nismo več tujci. Če je pri njih ceneje kakor pri nas nima veze. Pri nas Hrvat za SLO vinjeto odšteje enako kot mi.
kondor88 napisal/-a:heron napisal/-a: Hrvaško plovno dovoljenje in ostalo je po mojem izenačeno ne glede na to ali je zastava Slo ali Cro.
ne drži, na HR zastavo plačaš bistveno manj
večja dolžina, močnejši motor povečata razliko v korist HR zastave
Vidim, da je nastal kratek stik pri razumevanju. Kondor 88, ti primerjaš cene med registracijo v SLO in na Hrvaškem, Heron pa je, kakor jaz razumem, govoril, da na Hrvaškem državljani drugih držav EU za njihovo plovno dovoljenje plačamo sedaj toliko kot oni, kar drži.
[/quote]
Vidim, da je nastal kratek stik pri razumevanju. Kondor 88, ti primerjaš cene med registracijo v SLO in na Hrvaškem, Heron pa je, kakor jaz razumem, govoril, da na Hrvaškem državljani drugih držav EU za njihovo plovno dovoljenje plačamo sedaj toliko kot oni, kar drži.[/quote]
ne resnično ne drži, HR registrske oznake plačajo manj za "plovno dovoljenje"
sama registracijo pa tako ali tako izpade cenejša, saj odpadejo periodični (tehnični) pregledi (katere bi pri nas s tažavo tako imenoval), če je motor do 20KM pa ni obveznega zavarovanja
pa še mogoče bo v kakšni situaciji objestnež tak čoln pustil primiru
pa še pri tankanju bo marsikaj drugače (če ne odpreš ust)
pa še...
Vidim, da je nastal kratek stik pri razumevanju. Kondor 88, ti primerjaš cene med registracijo v SLO in na Hrvaškem, Heron pa je, kakor jaz razumem, govoril, da na Hrvaškem državljani drugih držav EU za njihovo plovno dovoljenje plačamo sedaj toliko kot oni, kar drži.[/quote]
ne resnično ne drži, HR registrske oznake plačajo manj za "plovno dovoljenje"
sama registracijo pa tako ali tako izpade cenejša, saj odpadejo periodični (tehnični) pregledi (katere bi pri nas s tažavo tako imenoval), če je motor do 20KM pa ni obveznega zavarovanja
pa še mogoče bo v kakšni situaciji objestnež tak čoln pustil primiru
pa še pri tankanju bo marsikaj drugače (če ne odpreš ust)
pa še...
za tiste ki ne verjamejo:
- brat ima 3,1m in 9,8KM na SLO registracijo in je plačal 170HRK
- jaz imam 4,2m in 20 KM na HR reg. in sem plačal 113HRK
- dobili pa smo tudi položnico za čoln (ki je zgorel leta 1989) že 5 let pokojnega očeta, 3,4m in 18KM, ki je bil na HR reg. (ter ni odjavljen) in bi bilo treba plačat 94KN
če kdo še vedno ne verjame lahko v nasl. tednu pridobim zneske od znancev za 6,6m in 150KM na SLO reg. ter 6,5m in 175KM na HR reg.
- brat ima 3,1m in 9,8KM na SLO registracijo in je plačal 170HRK
- jaz imam 4,2m in 20 KM na HR reg. in sem plačal 113HRK
- dobili pa smo tudi položnico za čoln (ki je zgorel leta 1989) že 5 let pokojnega očeta, 3,4m in 18KM, ki je bil na HR reg. (ter ni odjavljen) in bi bilo treba plačat 94KN
če kdo še vedno ne verjame lahko v nasl. tednu pridobim zneske od znancev za 6,6m in 150KM na SLO reg. ter 6,5m in 175KM na HR reg.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov