Obnova čolna G-370
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Priden,nisem pa opazil kake slike,če si dal gor kako roko primerja pa pol antifouling?Prikolico si dobr zrihtu,moti me le ruda,pa ne ,ker je varjena,saj so vse rude na teh varjene in tudi na novejših(brez naletne zavore),le čemu je nisi močneje vpel.Samo to kar je na sliki,je preslabo,zaradi vibracij in sil ki delujejo na rudo pri vožnji,se bojim,da ti lahko zvari popokajo.Rudo bi moral podaljšat in vstaviti še eno prečko,na katero bi privaril rudo.Tako bi bila dvakrat vpeta in 100% bi bila prikolica trdnejša in lepše vodljiva pri vožnji,predvsem pa varna.Le porajti mal,vse rude so dvakrat vpete.
mašinfirer
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
...vse je to lepo in prav a dvojno vpete rude potrebujejo prikolice ki peljejo teže čez tono-pa še to ni rečeno,da mora bit... tale sulica ima pičlih cca 300-400 kg z motorjem vred... tko, da tle ni takšnih obremenitev... kot je videti ima rudo ojačano tam kjer je varjena,in zvar če je kvaliteten ne bo počil- prej, bi zraven počilo kot na zvaru...
...vesel sem kot tornado med kamp prikolicam... 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Stvar je taka da je tale ruda varjena na dolžini 15 cm in spodaj ojačana. Vari so na tem mestu narejeni 3x tak da počit ne morjo. Teže na priklop ne dajem čez 50kg čeprav je avto do 80kg. Sem pa prepričan če bi obremenil prikolico do te mere da bi neki popustilo bi prej zvilo profil rude kot pa da bi spustili zvari. Še šibkejša točka je pa sama kljuka ki je vertikalno prišraufana z dvema M12 vijakoma. Sama kljuka pa je iz 3mm pleha in sem prepričan da bi se tam zvilo prej kot pa prikolica. Seveda pa je kot je bilo napisano vse skupaj do 750kg kar pa mislim da bo zdržalo
Primer sem dal gor 6 rok epoksija od Val-a tak da je zaprlo vsako luknjico... Nanašal sem z valjčkom zato tudi pomaranča. Čez sem dal eno roko poliuretanske barve za uv zaščito in je to to.
Primer sem dal gor 6 rok epoksija od Val-a tak da je zaprlo vsako luknjico... Nanašal sem z valjčkom zato tudi pomaranča. Čez sem dal eno roko poliuretanske barve za uv zaščito in je to to.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Neki se dogaja. Odprli smo dno in vidli da je znotraj vse zdravo ker je vse iz poliestra. Le na enem mestu sem dal flikico ker je bil lunker v materjalu in sem pred tem že iz zunanje strani popravil zdaj pa še z notranje. V podpalubju so narejeni poliesterski prekati ki so ob enem ojačitve in je zadeva prepričljiva. Čez tisto sem zalepil poliester ploščo da je zadeva neprodušno zaprta na to pa sem prilepil vezano ploščo ki pride okoli zalaminirana z mato(po robu) in na vseh spojih "kište" na kateri bodo sedeži pravtako mata. Potem pa vse skupaj pride pobarvano z epoksi temeljno barvo Čez pa še neko barvi ki jo bom mel viška glih tolk da se zapre epoksi pred vplivi. Na vsem tem pa pride položen tepih kot je bilo nekoč...

- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Je tema že kr zlezla proti dnu tak da morm s5 mal prevelikih slik nalimat
tole sem slikal zato da mi strokovna žirija pove če ne bo previsoko... Kot je 3-5* kot naj bi bil.
ostalo pa je tulk da se mal pohvalim da sem bil priden
sedenje je pa zdaj entulk komfortno s temi sedeži(provizorno nameščeni) da nevem kok smo se prej sploh lahk vozl
Šipa je bolj za okras kot za funkcijo ampak jbg... Drugač pa me preseneča da vse ispade še boljše kot sm si sploh zamislo 
tole sem slikal zato da mi strokovna žirija pove če ne bo previsoko... Kot je 3-5* kot naj bi bil.
ostalo pa je tulk da se mal pohvalim da sem bil priden
sedenje je pa zdaj entulk komfortno s temi sedeži(provizorno nameščeni) da nevem kok smo se prej sploh lahk vozl
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov