Spust čolna Novalja

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

janadino
Admiral

Spust čolna Novalja

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Apr 23, 2015 07:15

Tema razdeljena.....

Malo še zraven, kje je klančina v Novalji in če kdo ve ali je možno privezati kje čoln za štiri dni v začetku junija?
Nazadnje spremenil janadino, dne Pe Apr 24, 2015 07:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Guma je guma, zaenkrat.
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Če Apr 23, 2015 07:51

janadino napisal/-a:Malo še zraven, kje je klančina v Novalji in če kdo ve ali je možno privezati kje čoln za štiri dni v začetku junija?

Ena klančina je pri pumpi, druga bolj za silo je pri hotelu Liburnija.
Privezi so komunalni , če je kateri fraj je pa bolj vprašanje.

Jaz imam bojo v kampu , če ti pride kaj prav.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Apr 23, 2015 10:02

Jape napisal/-a:
janadino napisal/-a:Malo še zraven, kje je klančina v Novalji in če kdo ve ali je možno privezati kje čoln za štiri dni v začetku junija?

Ena klančina je pri pumpi, druga bolj za silo je pri hotelu Liburnija.
Privezi so komunalni , če je kateri fraj je pa bolj vprašanje.

Jaz imam bojo v kampu , če ti pride kaj prav.

Hvala, če bom kaj rabil se javim.

lp
Guma je guma, zaenkrat.
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Če Apr 23, 2015 10:41

V začetku junija ni problema. Boš dobil privez pri dvigalki.
Rampa v Novalji ni vredna 1/2 ...... hladne vode. Nad 5 metrov sploh pozabi. V redu rampa je v kampu Straško, ne vem pa če je tudi za zunanje stranke. Je pa dvigalka v Novalji in Marko te olajša za 400 kun.
V začetku junija ti lahko odstopim bojo...
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Če Apr 23, 2015 12:57

Ena rampa je tudi v stari novalji.. kjer je včasih pristajal trajekt
..
Slika
Uporabniški avatar
Splav
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Splav » Če Apr 23, 2015 13:18

Ja samo do Novalje moraš potem okrog Luna.
Mirno morje in široko obzorje.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Apr 24, 2015 07:07

Lani v jesen sem bil 4 dni v Novalji pa sem tam proti koncu mesta samo na sidro vrgel in za en pomol vezal ker mi ni do kopanja. :lol: Prišel pa sem iz Pakoštanov pa tudi sem se vrnil tja tak da rampe nisem rabil. Sedaj pa gremo direkt v Novaljo pa vidim da so sami problemi. :lol: Da bi 800 kun dal za moj pecikel za notri pa ven pa mi je malo mimo. :roll: Kaj je problem z rampo pri bencniski, zakaj ne gre z daljšim kot 5m?
Guma je guma, zaenkrat.
Jape
Viceadmiral
Kraj: Stranska vas - Pag

OdgovorNapisal/-a Jape » Pe Apr 24, 2015 07:53

Ma pri pumpi gre brez problema , tam pri Liburniji je pa zelo nizka voda in moraš potopit celo prikolo, pa še pesek imaš na klančini in je heba speljat z avtom potem.
Drugače bom ta vikend vprašal v Strašku , kako in kaj.
potdoresitve

klančina

OdgovorNapisal/-a potdoresitve » Pe Apr 24, 2015 21:48

Dvigalo v Novalji, Stari novalji, marini Šimuni, avtodvigalo na obali nekaj sto m od Kampa Šimuni
Klančina v Novalji, Strašku, Jakišnica pa je ena boljših na tej strani Paga.
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » To Apr 28, 2015 23:51

Bo pač potrebno pecikel zamenjat za skirco. Bo manj problemov oz. bodo manjši (nižji).

Kar se pa dvigala tiče, pa razmišljaj po njegovo.
Slovence je treba olupit, kolikor se da, ker pač imamo več kot oni… Avstrijci itak ne znajo po njihovo, če bo potrebno slučajno kakšno kuplungo menjat, tako, da ta strah tudi nekaj stane. Talijani itak pridejo po morju. Osim ancora, ancora ionako ne možeš sa njima da razgovaraš. (Ja, pa prste skupaj stisnjene v ¨rožico¨ in trzanjem proti nosu) Z Nemci ni problemov, ker jih ni več toliko kot nekoč. Tisti ki so, pa ima za njih premajhno dvigalo. O Srbih in Bosancih nebi. Čehe in Mađare pa ku.c gleda. ¨Ovoliko taj podigač košta, i ko voli nek izvoli. Nije nautika za siromake¨
V dveh mesecih, kolikor pač traja sezona za male čolne, pa je računica sledeča. Dva čolna not, dva ven na dan so 4 operacije x 400 kun = 200€ x 24 dni (dež, nedelja, vročina, blagdan, marsikdo tudi obupa nad čakanjem) = 4800€ x dva meseca je 9600€. Odštej 20% (popust za domaćine) in dobiš 7680€. Nekaj ima še stroškov z elektriko, zavarovanje (če mu pade čoln dol), trošak nadležni županiji za dozvolu podigača, bencin za avto, da se privleče do tja, mogoče celo s.p., in se mu jedva isplati. Odštej še PDV, pa smo tam. Ker s tem zneskom bolj na tenko piska čez celo leto, ima verjetno še kakšno bojo ali banjo za oddajat, mogoče še dva čolna za hišo na zimovanju, pa nekako gre. Malo še z ribolovom poštuka, pa je. Ker je gostov vedno manj, je pač potrebno olupit te, kateri so, da se mu računica izide. Če bi spustil ceno, pa bi moral delati več za enak zaslužek. Brezveze. Tako, da bo letos še malo poskupil…
Uporabniški avatar
mravla74
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mravla74 » Sr Apr 29, 2015 14:44

Leta 2011 sem spuščal čoln v stari Novalji (kjer je trajekt pristajal).
Rampa ima verigo, cena za spust je bila 80kun, za dvig pa 120 kun (ker ti prikolico in čoln opere). Cene so fiksne, se nisem mogel drugače zmenit.
krsavec
Desetnik

OdgovorNapisal/-a krsavec » Sr Apr 29, 2015 17:29

to kar ti tam prikolico in čoln opere je isto kot nič, če hočeš poštimat tak kot je treba, ga itak moraš pol sam doma oprat :)
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Apr 29, 2015 17:31

@kok-pit
    Ni problem v 'po njihovo' in 'Slovence je treba olupit' - saj marsikdaj pri nas in 'po naše' ni nič bolje.

Popolnoma nič drugače ni z širitvijo plačevanja parkiranja v Ljubljani, Bohinju (in verjetno vse več ostalih turističnih krajih po Sloveniji).

Glavna Bohinjska znamenitost je nek določen redar - in tisti, ki ga srečajo, se večinoma ne vračajo zlahka v Bohinj.

Zaračunavanje kazni - na izven sezone praznih parkiriščih - prinese majhen prihodek v primerjavi z gosti, ki jih to odbije, da se ne vrnejo več. Pa to odločevalcem ne da nič misliti. Podobno, kot jim ne da misliti to, da JKB še ne ve, ali bo letos sploh lahko imel mini-12-ke na Bohinjskem jezeru. Ali pa to, da je moralo mislim da lani Turistično društvo s prostora 'pod skalco' po sodni odredbi odstraniti montažni 'stan', hiško, od katere so bili starti Triatlona jeklenih, kajakaških tekmovanj in kupa drugih organiziranih turističnih dejavnosti (pa še mi - JK Bohinj) smo lahko imeli v njej shranjena jadra, boje za označitev jadralnega polja pri tekmah in še nekaj malenkosti.

Žal kaže, da nismo popolnoma nič pametnejši...

In bolje da ne dam komu s tem, da napišem kak trenutno-še-ne-uresničen primer ekstremno-neumnega-zaračunavanja v Sloveniji, idej, kaj naj še začno zaračunavati.

Še nekaj... 'Posrala' sva temo o klančinah pri Novalji.

Za zadevo o tem, kaj kdo meni o tem, kaj zaračunavati in kaj (in zakaj) ne, je smotrno odpreti temo posebej. Če bo Janadino tole dvoje premaknil recimo v Drugo v zvezi z navtiko, se lahko tam razpišemo...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Pe Maj 01, 2015 17:26

Navadno smo dali čoln (6m) noter in ven na rampi Šimuni. 44.469071, 14.958807
Peljal se boš tam mimo, saj se ti s prikolico ne splača na trajekt. V hiši čez cesto daš nekaj kun (če se prav spomnim 50) da ti odklenejo verigo.
Rampa je ravno prav strma, da zmočiš samo gume, ne pa tudi platišča.
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Maj 04, 2015 11:34

Hvala vsem. Nekaj bom sčarali. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti