odstranitev spodnje enote (low unit) izvenkrmni motor 50 km
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
odstranitev spodnje enote (low unit) izvenkrmni motor 50 km
Ima kdo izkušnje z odstranitvijo spodnje enota na izvenkrmnem motorju 50 konjev in da se je kdaj poškodoval kak vijak ali se celo odlomil. Zadeva je namreč takšna, da so vijaki tako zategnjeni, da jih skoraj ni mogoče odviti. Ne bi rad na silo, da se vijak odlomi ali celo poškoduje navoj. Zato me zanima, če se slučajno kaj takšnega zgodi, kako je s popravilom. Na novo vrezati navoj in večji vijak, itd...
Govorim o vijakih, ki držijo spodnjo enoto, da lahko prideš do impelerja ipd.
Kakšen predlog, kako odviti vijake, da se ne bi zgodilo najhujše. Pošpricati z wd-40 in vsakih toliko nekaj časa malo odviti vijak ter ponovno wd-40. Ali obstaja kaj boljšega kot wd-40 za take primere.
Hvala za morebitne vaše izkušnje. Serviser mi namreč na hitro ni želel tega opraviti, ker bi se lahko kaj zgodilo, pa smo raje prestavili menjavo impelerje na posezono.
Govorim o vijakih, ki držijo spodnjo enoto, da lahko prideš do impelerja ipd.
Kakšen predlog, kako odviti vijake, da se ne bi zgodilo najhujše. Pošpricati z wd-40 in vsakih toliko nekaj časa malo odviti vijak ter ponovno wd-40. Ali obstaja kaj boljšega kot wd-40 za take primere.
Hvala za morebitne vaše izkušnje. Serviser mi namreč na hitro ni želel tega opraviti, ker bi se lahko kaj zgodilo, pa smo raje prestavili menjavo impelerje na posezono.
-
Daki
-
Daki
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Tolči ne moreš,ker ne prideš zraven,in tudi pomagalo nebi,ker je prišla sol med navoje,zato vijak ne popusti.Probal bi z vročim fenom segrevat in s ključem levo-desno,vendar ne s silo,toliko kolikor vijad dopušča.Če ne gre ,ohladi in ponovno segrej.Šprisanje pride v poštev šele,ko vijak popusti.
mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Tukaj ni problem voda ampak alu in inox ki skupaj tako oksidirata -primeta da znoriš, obvezno namazat vijake z mastjo preden jih vstaviš nazaj. Sem skoraj dno odtrgal pri 402 ko sem dol jemal sedeže. Udari s kladivom po vijaku kar močno ali poskusi z udarnim izvijačom ali vijačnikom! Seveda na min moč. Osebno grel nebi ker je drugačna toplotna prevodnost aluminija in inoxa. Po tem lahko sklepaš da tudi impeler ni bil doooolgo zamenjan.
ss
Odvij - parkrat ga lahko fajn udariš z bakrenim kladivom........večina se jih bo odvila , tisti ki se bo zalomil pač zvrtaš, vstaviš vložek (medenina ) zalepiš in nov vijak nazaj. Noben wd in čiračara ne bo pomagal.
sem razkopaval nogo na yam 40 letnik 79.......vem kako se počutiš. Jaz sem na koncu sklenil da je najbolje dobiti staro lepo ohranjeno nogo (sem jo našel po cca pol leta iskanja) in sedaj prede da je lepo poslušat.
sem razkopaval nogo na yam 40 letnik 79.......vem kako se počutiš. Jaz sem na koncu sklenil da je najbolje dobiti staro lepo ohranjeno nogo (sem jo našel po cca pol leta iskanja) in sedaj prede da je lepo poslušat.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
-
Daki