1. Ruta Morjeplovec.net
Moderatorji: moderator2, moderator, theDamjan
Polanc živjo. Verjetno nisi preslišal, ker sem jaz vprašal Sandija kako bo to sedaj in mi je pojasnil, da bi naredili samo to plovbo, za 4 dni, štart bi bil nekje na Krku kjer je večina stacionirana potem pa malo okrog po otočkih. Sj bo verjetno Sandi naredil plan, in nam tukaj vse sporočil.
Vidim pa po komentarjih, da se nas bo kar precej nabralo. Jaz štartam iz Cresa in se vam pridružim nekje na Lošinju.
Sem pa razmišljal in mi roji po glavi taka misel.
Se pravi, če bo tako kot je rekel Sandi štart na Krku, potem gre lahko karavana skozi Osor in proti Unijam oz Lošinju ali pa direktno iz Krka na Lošinj in pod mostom, kar pa je zopet prenizko za jadralce, potem pa Ilovik, Premuda, Silba, na Olibu bi pa lahko en piknik užgal ki nas je kar nekaj morjeplovcev ki imamo tam "bazo"
Ampak to je samo moj predlog, zadno besedo ima Organizator
Vidim pa po komentarjih, da se nas bo kar precej nabralo. Jaz štartam iz Cresa in se vam pridružim nekje na Lošinju.
Sem pa razmišljal in mi roji po glavi taka misel.
Se pravi, če bo tako kot je rekel Sandi štart na Krku, potem gre lahko karavana skozi Osor in proti Unijam oz Lošinju ali pa direktno iz Krka na Lošinj in pod mostom, kar pa je zopet prenizko za jadralce, potem pa Ilovik, Premuda, Silba, na Olibu bi pa lahko en piknik užgal ki nas je kar nekaj morjeplovcev ki imamo tam "bazo"
Ampak to je samo moj predlog, zadno besedo ima Organizator
Mitja P, tvoja zamisel je kar dobra. Če res štartamo nekje s Krka, potem bi obpluli severni rt Cresa in se proti Lošinju "zapodili" po zahodni strani cresa, saj je tam plovba bolj zanimiva. Spotoma se nam pridruži še kdo s Cresa, pa potem z Lošinja. Tisti z Istre bi prečkali kvarner, dva jadralca sta z Raba in bi šla direktno na Mali Lošinj in tam čez most. Zvečer smo lahko skupaj že celotna ekipa. Potem pa mogoče res naprej Ilovik, Silba, Olib, od tam pa nazaj proti Pagu, Rabu... To je kar nekaj plovbe za 4 dni, vendar če je vreme lepo bo šlo brez problema.
LP
LP
Moj predlog je, da tisti stacionirani bliže Lošinja, dopoldan zasedete notranjost Krivice. Mogoče kakšno podobno in varno uvalo v bližini. Mi "slovenci" do dol rabimo, kar nekaj ur (carinske formalnosti + ...), jadralci pa še toliko dlje. V vsakem primeru bi prosili, da nam prvi dan rezervirate prostor ali bojo, odvisno od sidrišča. A otom potom.
lp
Good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
V teh turobnih dneh, bi bil dobrodošel kakšen post na to temo. Da vsaj virtualno obiščemo otočke in zalivčke. In se ob prebiranju malo spomnimo na lepe trenutke, ki nas, upam, še čakajo.
Kakšen predlog oz. možna štiridnevna ruta ?
lp
Gregor.n čestitam za izpit.Ja jadrala sva s sinom iz Izole do Valdoltre in je kar dobro šlo.Malo sem še kontroliral vse vijake in tesnost,ker smo imeli motor in nogo zunaj.No,za enkrat je kar OK.Jaz sem večkrat v Valdoltri in ladjedelnici Izola.Če se boš kaj smukal okoli me pokliči in se dobiva,enako velja za vse druge morjeplovce in posebno morjeplovke
.
LP iztok
LP iztok
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov