Trčenje ...

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

Trčenje ...

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Pe Mar 27, 2009 09:36

Ni mi jasno zakaj lahko pride do tega in to sredi belega dne in ob toliko očeh ...? :?:

Klikni na sliko
Slika
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » Pe Mar 27, 2009 10:14

marija marija marija, kač čmo druzga rečt.

Je bil eden sigurn prepotentni Hrvat moje morje jest sm car :lol:
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Pe Mar 27, 2009 10:27

Ta video sem ze videl, mislim, da je ladja z katere je snemano na sidru z zelo dolgo verigo. Ko se sidrimo z zelo dolgo verigo nas veter potiska nazaj in se veriga napne, nato pa nas zaradi teze verige spet potegne naprej. Izgleda, da je radovednez na drugi barki zelel svojim gostom od blizu pokazati lepo jahto in je na to pozabil. Neumnost se pa placa......
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Pe Mar 27, 2009 12:03

Menim , da je bil v igri avto pilot in dobre bejbe pa še kakšen perček zraven.
Strinjam pa se z Nemotom , da je bila ena barka zasidrana.
FISHING & SAILING IS LIFE
indoo
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a indoo » So Mar 28, 2009 11:02

Vsekakor je igri neumnost in zato je prav neverjetno.
samo morje !
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Mar 28, 2009 20:18

Samo tale jahta "pluje" naprej kar s pošteno hitrostjo, če spremljaš morje in valove... Očitno je hrvata na drugi barki res malo presenetilo... Pa ste to 100%, da je jahta na sidru?
Tisti frajer na premcu pa jo je odnesel srečno, ko je še pravi čas ugotovil kaj bo. :D
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » So Mar 28, 2009 21:46

Meni se tudi zmeraj manj zdi, da je jahta na sidru...Če sta obe pluli pa veljajo pravila za izogibanja trčenja na morju. Zanimivo, da nobena ni spremenila kurza.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Mar 29, 2009 09:54

Ali pa sporazumno dejanje dveh lastnikov čarterjev. Ja za tako malo € , kateri so na razpolago, je kar nekaj plovil VIŠKA, da ostane vsaj na pozitivni nuli. Mogoče, kaj veš ?
LP
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Ne Mar 29, 2009 10:20

Vcasih je kar nerazumljivo, kaj vse se ljudje spomnijo na morju. V mojih potovanjih sem dozivel ze take neumnosti, da me kar preseneca, da ni se vec nesrec. Nepravilna prehitevanja v ozkih prehodih, jemanje prednosti velikih ladij manjsim, izsiljevanje na crpalkah, da o raznih divjanjih z jet-ski-ji ali manjsimi colni sploh ne govorimo. Ta video je se en dokaz take neumnosti, ki bi se lahko se lahko koncala dosti huje. Zlato pravilo je, da se drugim plovilom izognemo, ko vidimo, da ne spostujejo pravil, raje kot da poskodujemo barko in ljudi na njej. Saj je morja dovolj.........
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
alent
Višji štabni praporščak
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a alent » Ne Mar 29, 2009 12:56

Ko sem plul na ladji me je oficir vprašal, kdo ima prednost?
Sm reku tisti ki prihaja z desne.

NAROBE: Pazi se tistega z leve, desnega pa se itak izogibaš.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Ne Mar 29, 2009 16:44

Pa to nemreš verjeti. Ko bi vsaj gužva bila. Tudi sam sem že doživel, da sem imel prednost, samo če bi bil trmast bi imel potem prednost na pokopališče. Saj se ni težko umakniti, samo voljo moraš imeti. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » Ne Mar 29, 2009 16:54

Poglejte v morje, kar plitvo je in dobro se vidi dno. Izgleda, ga ladja Jaz pluje počasi, On (tamali) pa ga prišiba z desne in je pameten, ker ima kao prednost.
Vendar, kolikor jaz vem, pravilo večjega prevlada. Ampak mislim, da je glede tega nekakšna siva cona (kje je točka, ko začne veljati prednost večjega?).
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Ne Mar 29, 2009 18:29

sive cone so samo v glavah :) ............ nekaterih seveda :) :) ....... pa na žalost ne spadajo v kazniva dejanja, dokler ni žrtev
alent
Višji štabni praporščak
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a alent » Po Mar 30, 2009 16:44

obstaja separacijska cona. tisti ki plujejo v separacijski coni imajo prednost pred ostalimi ne glede na levo, desno.
separacije so zarisane v kartah.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » To Maj 05, 2009 12:51

Mene sta pri Fažani skoraj povozile dve ladji, ko sem se vračal s Koteža proti kampu je iz Fažanske luke proti Brionom pridivjal policijski gliser z Brionov pa se je vračala turistična barka jaz pa vmes. Ne eden ne drugi nista zmanjšala niti za vozel tako da sem komaj ušel , takrat še z 3m gumico in 8KM. Od takrat "moja gospa" opozarja na ostala plovila čim jih zagleda.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov