Nakup in prodaja gumenjaka
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
Nakup in prodaja gumenjaka
Med sezono bi za 3-4 tedne želel najeti gumenjak 4-5 m in 30-50 KM kar bi me stalo ca. 600-700 EUR/ teden, torej skupaj ca. 2000-2500 EUR.
Razmišljam, da bi pred sezono kupil rabljenega, po koncu sezone pa ga prodal. V takšnem primeru mislim da ne bi izgubil 2000-2500 EUR pri razliki v ceni. Kaj mislite?
Sem malo gledal cene rabljenih in vidim, da se za ca. 5000-6000 EUR dobi nekaj solidnega. Nimam pa pojma, kako hitro se lahko gumenjaka "znebim" ob koncu sezone. Je takrat sploh kaj povpraševanja ali cene ob koncu sezone toliko padejo, da bi takrat pravtako izgubil 2000 EUR?
Morda kakšen boljši predlog kako za nekaj tednov poceni dobiti gumenjaka?
Razmišljam, da bi pred sezono kupil rabljenega, po koncu sezone pa ga prodal. V takšnem primeru mislim da ne bi izgubil 2000-2500 EUR pri razliki v ceni. Kaj mislite?
Sem malo gledal cene rabljenih in vidim, da se za ca. 5000-6000 EUR dobi nekaj solidnega. Nimam pa pojma, kako hitro se lahko gumenjaka "znebim" ob koncu sezone. Je takrat sploh kaj povpraševanja ali cene ob koncu sezone toliko padejo, da bi takrat pravtako izgubil 2000 EUR?
Morda kakšen boljši predlog kako za nekaj tednov poceni dobiti gumenjaka?
Odvisno kaj boš kupoval, da se dobiti tudi dober gumenjak za 2500eu, samo, da boš imel namesto 4 - 2takten motor, namesto 5m - 4.20 do 4.50m, namesto Slovenske zastave tujo,...
Pa tudi ne vem, če se ti ga splača prodajat, ker gukenjak boš pač potreboval tudi prihodnje poletje....
Če se osredotočiva na Italjansko zastavo in čoln 420 z 40 2t, te bo prišlo cca.:
nekoga, ki ti bo odstopil svoj (italjanski) hišni naslov za It. davčno številko (lahko ga najdeš sam)
zavarovanje: 80 - 90eu leto
plovno dovoljenje za Hr.: cca. 450kun
preventivna menjava impelerja: cca. 40 - 50eu, če ne boš naredil sam...
To je pa vse kar rabiš, da lahko LEGALNO pluješ po Hrvaškem, Slovenskem in Italjanskem morju!
Seveda se predvideva, da se motor kupi brezhiben....
Pa tudi ne vem, če se ti ga splača prodajat, ker gukenjak boš pač potreboval tudi prihodnje poletje....
Če se osredotočiva na Italjansko zastavo in čoln 420 z 40 2t, te bo prišlo cca.:
nekoga, ki ti bo odstopil svoj (italjanski) hišni naslov za It. davčno številko (lahko ga najdeš sam)
To je pa vse kar rabiš, da lahko LEGALNO pluješ po Hrvaškem, Slovenskem in Italjanskem morju!
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!
-
Daki
cado1990 napisal/-a:Odvisno kaj boš kupoval, da se dobiti tudi dober gumenjak za 2500eu, samo, da boš imel namesto 4 - 2takten motor, namesto 5m - 4.20 do 4.50m, namesto Slovenske zastave tujo,...
Kaj pa je smisel tuje zastave?
Daki napisal/-a:Zakaj pa ne bi že na začetku kupil kakšnega dobrega za par tisoč evrov in bi ga imel dalj časa, da si ga ne bi sposojal. Ali si se mislil voziti samo letos?
Morda pa res malo zmanjšam želje pa ga kupim za dlje časa...
Potem bi pa šel na 20-25 KM in 3,5-4,0 m. Koliko me pa tak rabljen hec pride? Kaj priporočate?
-
Daki
No 3,5m je kar malo kratek, pa 4m tudi, če ima konzolo, ki vzame dosti prostora. Vprašanje je za koliko oseb bo, hočeš trdo dno, štiritaktni motor...Temu je prilagojena tudi cena. Se pa kar da kaj pametnega kupiti. Malo poglej na Mornarju, da boš videl, kaj bi sploh imel in za koliko denarja, pa se boš lažje odločil.
Ne bom zlonamerno napisal...ne me napačno razumet, ampak , če že sprašuješ za različna mnenja, jaz razmišljam takole...če si v finančni situaciji, v kateri se razmišlja o najemu za 4 tedne v rangu 2500 EUR, potem definitivno ne spadaš med ljudi, ki bi morali posebej šparati EUR-e za užitek na morju in ni vrag, da si potem ne moreš kupit nečesa za 2,5x kratnik te cene, kar je potem tvoje in se ne obremenjuješ z iskanjem najema, poleg tega pa verjetno potem lahko skočiš poleti še večkrat na morje čez vikend in uživaš s čolnom....priveze, gorivo boš moral plačati ne glede ali boš imel lastništvo ali najem, potem se razlika v prid najema zmanjša...moje mnenje...ampak saj veš, 100 ljudi, 100 okusov
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
pinosat napisal/-a:Ne bom zlonamerno napisal...ne me napačno razumet, ampak , če že sprašuješ za različna mnenja, jaz razmišljam takole...če si v finančni situaciji, v kateri se razmišlja o najemu za 4 tedne v rangu 2500 EUR, potem definitivno ne spadaš med ljudi, ki bi morali posebej šparati EUR-e za užitek na morju in ni vrag, da si potem ne moreš kupit nečesa za 2,5x kratnik te cene, kar je potem tvoje in se ne obremenjuješ z iskanjem najema, poleg tega pa verjetno potem lahko skočiš poleti še večkrat na morje čez vikend in uživaš s čolnom....priveze, gorivo boš moral plačati ne glede ali boš imel lastništvo ali najem, potem se razlika v prid najema zmanjša...moje mnenje...ampak saj veš, 100 ljudi, 100 okusov
Ravno to je težava NE ŽEILM dati 2500 EUR za najem.
Sem pa včeraj malo pregledal oglase in se dobi od 500 pa tja do 4000 EUR.
A je pri tako majhnem čolnu z 20-25KM motorjem bistvena razlika med ravnim dnom (zložljiv čoln) in plastičnim dnom (za na prikolico)? Stabilnost? Poraba goriva? Hitrost?
Na kaj naj bom najbolj pozoren pri čolnu (starost, proizvajalec) in na kaj pri motorju (2-takten, 4-takten, katere proizvajalce priporočate in katerih se naj izogibam)?
Razlika v plovnosti je v prid trdemu dnu, v stabilnosti ni bistvene, pri porabi goriva ni, v hitrosti je zaradi plovnosti. Največja razlika je v zavzemanju prostora, ki ga zavzame v vozilu zložljiv gumenjak z motorjem in transport kompleta do vode. Verjemi, da je že 3m guma in 8KM motor(vsak po cca. 30kg) prenašat problem razen, če z drago tekmujeta za Martina Krpana, 4-4,5 in 20KM pa si ne predstavljam in si ne želim. S prikolico je to čisto druga pesem.
-
al
pinosat napisal/-a:Kocka ti je odgovoril realno...jaz imam 4,3 m zložljivega gumenjaka in 25 KM Yamaho, 4 taktno, 78 kg...ko to dajem v in iz vode, se večkrat sprašujem, če je to meni potrebno, ampak vsak zakaj ima svoj zato
Ampak, očitno uživaš in zato to delaš. Tudi jaz bom z veseljem "zašvical full", spil kakšno pivo, potem pa HOP v čoln in gasa!
Kaj pa tole? http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=184042 Pa še malo poskusi zglihat. Edino pri pogodbi pazi, da bodo vsi trije(če ostala dva mladoletna, stran)
Od tvojih treh ponudb ti povem tako 1.remi imel sam ni slab, tube-Hypalon vendar tega že na sliki vidim, da tube ne držijo, plastika je slabo narejena in se vdaja pod nogami, 2.pomoje nateg, ker ni slik čolna že iz ostalih slik čutim, da zadeva klavrno izgleda + čoln ni hypalon, 3. predrag za ta letnik in premajhen
Drugače pa nasvet, čoln se kupuje pozimi, ko je sneg in ne pred sezono, ko so najdražji. Če znaš pa še sam kaj naredit popravit pa ne boš nikoli izgubil kvečjemu zaslužil.(razen pri novem).
Od tvojih treh ponudb ti povem tako 1.remi imel sam ni slab, tube-Hypalon vendar tega že na sliki vidim, da tube ne držijo, plastika je slabo narejena in se vdaja pod nogami, 2.pomoje nateg, ker ni slik čolna že iz ostalih slik čutim, da zadeva klavrno izgleda + čoln ni hypalon, 3. predrag za ta letnik in premajhen
Drugače pa nasvet, čoln se kupuje pozimi, ko je sneg in ne pred sezono, ko so najdražji. Če znaš pa še sam kaj naredit popravit pa ne boš nikoli izgubil kvečjemu zaslužil.(razen pri novem).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta