Grem na Pašman
Moderatorji: moderator2, moderator
Grem na Pašman
Sem novi član, vsi lepo pozdravljeni.
Letos grem na Pašman, v Tkon, pa me malo zanima kako je tam.
Imam čoln - gumenjak, pa me zanima kako je kaj s privezom.
lp
Letos grem na Pašman, v Tkon, pa me malo zanima kako je tam.
Imam čoln - gumenjak, pa me zanima kako je kaj s privezom.
lp
meni je bilo v tkonu lepo, fajn da imaš gumenjaka ........ker voda je plitka zelo. Okoli imaš eno malo morje otočkov za obiskovat. Zelo blizu imaš biograd n moru za večerne sprehode ker na tkonu ni ničesar razen kake kafanice sladoleda ....je pa mir. Imaš malo morje lepih peščenih plažic kjer si lahko tudi v največji sezoni sam , če pa želiš družbo imaš malo južneje od tkona nudl kamp kjer je vse polno nagih penzjonistk in otepačev
trajekt mislim da vozi na dve ure v sezoni.........oz po potrebi
trajekt mislim da vozi na dve ure v sezoni.........oz po potrebi
rf
komot.....tisti del morja je precej v zavetju.......tudi če predolgo sediš na pivi.......ko zapiha imaš še cca 15 min do nevihte .......ampak bi mogu veliko piv ruknit da nebi opazil tega 
Lani sem bil prvič s čolnom na Ugljenu, pa sem bolj malo plul in nisem srečal pomorske policije
Imam čoln dolg 2.98 cm in motor 5 KM (3.7 kW) kar po slovenskih predpisih ni potrebno čolna registrirati. Hrvati imajo pa dovoljenje do 2.5 m.
Kaj velja, to da ga ni pri nas treba registrirati ali njihov predpis.
Pa prav tako a moram še plačati kakšno takso (za onesnaževanje) in podobno ter kje.
Imam čoln dolg 2.98 cm in motor 5 KM (3.7 kW) kar po slovenskih predpisih ni potrebno čolna registrirati. Hrvati imajo pa dovoljenje do 2.5 m.
Pa prav tako a moram še plačati kakšno takso (za onesnaževanje) in podobno ter kje.
Že nekaj let hodim na Pašman, pa še nisem srečal policije, vendar vseeno
imam vse papirje urejene ter plačano plovno dovoljenje za gumico 4,3m, katero me pride 250 kun.
Lani smo 4. osebe z gumico 3,8 ter 8 KM. motorjem pluli od Tkona v Biograd vse do konec SV. Petra ter po Pašmanu nazaj, tako da boš ti mlad tudi kamot, če vas ni preveč gor.
imam vse papirje urejene ter plačano plovno dovoljenje za gumico 4,3m, katero me pride 250 kun.
Lani smo 4. osebe z gumico 3,8 ter 8 KM. motorjem pluli od Tkona v Biograd vse do konec SV. Petra ter po Pašmanu nazaj, tako da boš ti mlad tudi kamot, če vas ni preveč gor.
mlad napisal/-a:Imam čoln dolg 2.98 cm in motor 5 KM (3.7 kW) kar po slovenskih predpisih ni potrebno čolna registrirati. Hrvati imajo pa dovoljenje do 2.5 m.
Najboljše, da pošlješ e-mail na ta naslov info@mppi.hr in vprašaš njih o tej stvari.
lp.
S kolegom sva prav na Pašmanu imela policijsko kontrolo. Bila sva na 2,6m dolgem gumenjaku s T4, seveda neregistriranem. Kakšne pol ure sta naju policaja švicala in razlagala o kaznih za neregistriran čoln, na koncu sta se na srečo zadovoljila z opozorilom. 10 cm je zgleda dovolj, da lahko lepo naj*beš.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta