popravilo jader
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
-
debelalignja
- Praporščak
Pozdravljeni, sem nov na forumu kot tudi v jadranju. Temo sem prebral do konca in vidim da ste nekateri od vas imeli že kar nekaj izkušenj z jadrarji. Zanima me če kdo od vas ve kateri material bi bil najbolj primeren za 10 m jadrnico, uporabljal bi jih v glavnem za počitniško plovbo, opcijsko tudi za regato. Vse večkrat zasledim da je najbolj primeren dacron? Je to samo za glavno jadro ali tudi genovo in spinaker? Kateri materiali so poleg dacrona(če sploh po vašem je primeren) primerni za izdelavo jader in kje bi se dalo dobiti katerega od materialov ter kakšne so cene za material(ne gotovo jadro). Jadro bi si iz materiala sešil sam.
Hvala za odg in lp
Hvala za odg in lp
WAVEDOGSAILS telefon 00386 8 2051593. To je neka italijanska firma, ki ima delavnico zdraven mene. Nimajo pa telefona vsaj na vizitki, ki jo imam je ni. Pa še mobi 00386 70 602519, 041 775625. Sem bil en dan pri njih in se malo menil z enim tipom. V glanem projektirajo in izdelujejo jadra. V bodoče naj bi imeli še trgovino z navtičnim materialom. Pokliči in vprašaj.
lp.
lp.
-
debelalignja
- Praporščak
debelalignja napisal/-a:Pozdravljeni, sem nov na forumu kot tudi v jadranju. Temo sem prebral do konca in vidim da ste nekateri od vas imeli že kar nekaj izkušenj z jadrarji. Zanima me če kdo od vas ve kateri material bi bil najbolj primeren za 10 m jadrnico, uporabljal bi jih v glavnem za počitniško plovbo, opcijsko tudi za regato. Vse večkrat zasledim da je najbolj primeren dacron? Je to samo za glavno jadro ali tudi genovo in spinaker? Kateri materiali so poleg dacrona(če sploh po vašem je primeren) primerni za izdelavo jader in kje bi se dalo dobiti katerega od materialov ter kakšne so cene za material(ne gotovo jadro). Jadro bi si iz materiala sešil sam.
Hvala za odg in lp
S kakšnim strojem boš pa šival?
motorni
-
debelalignja
- Praporščak
Nekaj takega sem imel v mislih kupit(je spet ceneje kot dati nekomu izdelati + tako si lahko sam popravim ko bo treba), glede na to da je eden že omenjal prav te stroje. Sem šel pogledat njihovo spletno stran in je stroj primeren za šivanje težjih materialov, dacron tudi jeans, celo usnje bi šlo mogoče. Evo link na amazonu spodaj
http://www.amazon.com/Sailrite-Heavy-Du ... B00HUX650E
http://www.amazon.com/Sailrite-Heavy-Du ... B00HUX650E
-
Just add water
- Višji štabni vodnik
Tale sailrite je res hud, mi smo ga kupili letos februarja, pri njihovem angleškem distributerju (poštnina iz ZDA in carina bi bili nesorazmerno visoki)' rabljenih pa v Evropi tudi ni za dobit. Do pomladi sva naredila naredila nov bimini, prešila vse šive in nove zadrge na šotor, popravila lazy bag, pokrivala za vse vinče in naredila še par malenkosti. Barka je 42-čeveljska jadrnica s centralnim kokpitom, tako da je šlo 8 metrov sunbrelle.
Drugače nimamo nekih posebnih izkušenj s šivanjem, ampak s tem strojem je vse izpadlo precej "na pro".
Drugače nimamo nekih posebnih izkušenj s šivanjem, ampak s tem strojem je vse izpadlo precej "na pro".
-
debelalignja
- Praporščak
-
Just add water
- Višji štabni vodnik
Sailrite ima walking foot, kar bistveno olajša "pot materiala". Z navadnim gospodinjskim ni šlo, oz. je šlo tako težko, da ni bilo smiselno. Poskusili smo s Singerjem in Bagatom.
Cena je pa precej visoka. Naš model ima še cikcak in vso dodatno opremo (možno je tudi šivanje brez priklopa na elektriko, ročno vrtiš, kot pred sto leti
) in bil 999,60 GBP, pošntina pa 74 GPB. Če vzameš osnovnega, ki ima samo ravni šiv in oklestiš dodatno opremo, pride ceneje, ali pa počakaš na boljše razmerje eur:funt.
Ima pa mašina 32 kil, tako da je le delno prenosna. Lahko jo neseš po pomolu do barke, kam dlje pa malo težje. Jo pač pelješ na rudlnu.
V Evropi jih lahko kupiš pri tem zastopniku
http://www.solentsew.co.uk/categories/S ... /Sailrite/
Cena je pa precej visoka. Naš model ima še cikcak in vso dodatno opremo (možno je tudi šivanje brez priklopa na elektriko, ročno vrtiš, kot pred sto leti
Ima pa mašina 32 kil, tako da je le delno prenosna. Lahko jo neseš po pomolu do barke, kam dlje pa malo težje. Jo pač pelješ na rudlnu.
V Evropi jih lahko kupiš pri tem zastopniku
http://www.solentsew.co.uk/categories/S ... /Sailrite/
-
debelalignja
- Praporščak
-
Just add water
- Višji štabni vodnik
Šiva točno tako, kot na vseh njihovih videih, kot nož skozi maslo na sobni temperaturi
, poišči na youtubu njihov kanal. Mi smo popravili lazy bag, naredili nov bimini in nov sprayhood in všili 1mm debele vinilne plošče, prešili uv zaščito jader ... Samih jader še ni bilo treba, se držijo
Nazadnje spremenil Just add water, dne Po Jun 29, 2015 21:04, skupaj popravljeno 1 krat.
-
debelalignja
- Praporščak
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti