Na plovilu z motorjem MerCruiser 5.0 MPI letnik 2008 se mi na vsako minuto pojavita dva zaporedna (tečna in glasna) piska. Zanimivo pri tem je da dopoldne oz. ko gremo z barko prvič ven in to ne glede ali samo 1 nm ali 20 nm se ta piska ne pojavita. Ko pa motor ugasneš in nato po nekaj urnem počitku spet prižgeš pa ta dva piska ne nehata dokler motorja ne ugasneš.
Prebral sem že marsikaj na to temo in tudi probal na prejšnjem plovilu z podobnim motorjem zato sumim, da gre za okvaro senzorja pritiska vode, ki pa menda nima kakšne funkcije, košta pa 180 EUR.
Zanima me ali prav predvidevam, da sta piska posledica okvare tega senzorja ali je možno, da bi bilo tudi kaj drugega (olja od pete, flapov, volana, motorja so OK).
Aja in pa kje ta senzor seveda najceneje nabaviti in ali so vsi enaki. Ker (po spominu) ob menjavi na prejšnjem plovilu je mehanik šele v tretje "pogodio" pravi senzor, ker da se razlikujejo v občutljivosti glede na tlak ali nekaj podobnega. Zato res ne bi rad, da bi trikrat "skakal" iz Červarja do Trsta ali Ljubljane.
Hvala.
Dva piska na MerCruiserju 5.0 MPI
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov