Yamaha F80 - povečanje moči
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Yamaha F80 - povečanje moči
Pozdravljeni! Imam Yamaho F80, 4 taktna in me zanima, kakšen poseg je potreben, da bi povečal moč na 100 KM. Zasledil sem nekje, da se to da, ne vem pa, koliko to drži. Če se da, bi vas prosil še za podatek, koliko finančno bi prišla takšna predelava. Hvala. LP
-
Daki
Daki napisal/-a:Če je na injektorje (zadaj na pokrovu z rdečo piše fuel injection), potem se zamenja zračni čistilec, ker ima tam blokado. Mislim da je cena okoli 100 evrov.
Daki mal ga pihaš. Kaj pa menjava motorne elektronike.
Če je "einšpric" bo valda moral nekdo računalniku dopovedat da mora "špricnit" cca 20% več goriva. Sam tele lopute ne bodo dovolj.
Mato 
-
Daki
DR76 napisal/-a:evovii napisal/-a:Mogoče, da če zamenjaš filter potem sama elektronika pogrunta, da je drug pretok zraka in prilagodi vse potrebno?
Kolikor je meni znano, bi za kaj takega moral motor imeti vsaj senzor lambda.
Nope, merilec pretoka zraka, kar pa "ejnšpricar" mora imeti (razen če je vgrajena predpopna tehnika z merilcem pozicije lopute).
https://vodovod-rh.si/
Na youtube-u je prikazan postopek, kjer naj bi odstranili "restrictor plate", ki omejuje oz. zmanjša pretok in s tem povečali moč (verjetno elektronika potem glede na povečan pretok priredi parametre?!) - primer sem videl za F50 na F60. Spomnem se, da so včasih na Hondi Civici 1.4, ki je imela 75KM odstranili tudi nekakšno ploščico pri pretoku in pridobili potem dodatnih 15 KM, saj naj bi drugače imela verzija 1.4S enak motor, ampak 90 KM (vsaj tako mi je bilo takrat razloženo).
LP
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti