mnenje
Moderatorji: moderator2, moderator
-
Bouges Nina
- Admiral
mnenje
Na Mornarju smo zasledili en zanimiv oglas. Naj takoj povem, da ne kupujemo jadrnice, ker smo z našo prezadovoljni, fascinirala nas je odprtina namesto stene in vrat med salonom in premčno kabino. Šla sem že po žago v klet, da naredimo našo v stilu te
, pa bom vseeno najprej povprašala še morjeplovce, kaj menite oz. kako se vam zdi tole. Gre pa za spodnji oglas: http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=188923
Enkrat sem jaz spraševal, če lahko porežem te notranje stene, pa sem dobil odgovor, da nikakor ne, ker imajo te notranje lesene stene tudi konstrukcijsko funkcijo. Morda bi šlo, če se izvede kaka dodatna ojačitev - npr. da se v stik med oplato iz stekloplastike in leseno predelno steno doda kako ojačitev. Morda kdo, ki se bolje spozna, kaj več napiše.
-
Bouges Nina
- Admiral
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Prečne predelne stene imajo zelo često (praviloma?) tudi vlogo pri togosti trupa (da se paluba in boki ne podajajo itn.).
Za ugotovitev, ali je pri Alei tako, je treba zadevo - zlasti stik stene s trupom in krovom - vsaj videti, mogoče pa tudi preračunati. Če je pri tebi 'nosilna', je morda mogoče to vlogo prenesti na kako drugo strukturo - recimo okvir, kot ga predlaga polanc.
Iz tegale bo pa vsakomur takoj in popolnoma jasno, pri kakšni in kateri barki lahko - in tudi točno koliko in kako - pravilno ven odrežeš
Za ugotovitev, ali je pri Alei tako, je treba zadevo - zlasti stik stene s trupom in krovom - vsaj videti, mogoče pa tudi preračunati. Če je pri tebi 'nosilna', je morda mogoče to vlogo prenesti na kako drugo strukturo - recimo okvir, kot ga predlaga polanc.
Tex napisal/-a:ali pa pravilno ven odrežeš pa je rešeno !
Iz tegale bo pa vsakomur takoj in popolnoma jasno, pri kakšni in kateri barki lahko - in tudi točno koliko in kako - pravilno ven odrežeš
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Tex, vem, da često veš, kako je treba, samo namesto da to napišeš, zezaš spraševalce. In često zezaš tiste, ki jim odgovorijo, z mano vred.
Pa včasih začenjam tebe malo zezati nazaj.
@PS: Kar zadeva interet, je bil, ampak ni bilo napajanja za moj prenosnik (imel sem s sabo le adapter za 220/230V, na to pa se ves teden nismo priklopili) in tako pišem po spominu šele po povratku.
Pa včasih začenjam tebe malo zezati nazaj.
@PS: Kar zadeva interet, je bil, ampak ni bilo napajanja za moj prenosnik (imel sem s sabo le adapter za 220/230V, na to pa se ves teden nismo priklopili) in tako pišem po spominu šele po povratku.
Correct me if I am wrong, please.
Bouges Nina napisal/-a:fascinirala nas je odprtina namesto stene in vrat med salonom in premčno kabino. Šla sem že po žago v klet, da naredimo našo v stilu te
Beneteau Oceanis 38 ima zanimivo notranjost - brez stene med salonom in sprednjo kabino: https://www.youtube.com/watch?v=LD7qgAXBbN8
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost