JK Orsan, Dubrovnik - tukaj ni heca

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Sep 15, 2015 12:29

Dobro blago se samo hvali, zato se sam hvali :twisted:
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 15, 2015 13:19

mah nacionalizem nas ne bo pripeljal nikamor razen do vojne...

ne razumem zakaj so res tako nestrpni in požrtni. Ne vem zakaj npr. Grki niso?
Pa vsi živijo ob morju, Sredozemlju... To mora obstajati neka razlaga... Je te to mogoče manjvrednostni kompleks zaradi tako mlade države in s tem povezanega pomanjkanja identitete?
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Sep 15, 2015 13:19

In še moje prvo srečanje z tovrstno nestrpnostjo:
Davnega 1984 smo imeli maturantski izlet z bazo v Solarisu blizu Šibenika. ko smo zvečer ob kitari pili in se drli zimzelene, so se nam v zimskih puloverjih pridružili maturantje Mostarske gimnazije. Ker so bili malce vsiljivi, sem dejal:"Dajmo eno za bosance in gremo spat." v upanju, da bodo šli, mi pa pridemo nazaj. Preden sem stavek do konca končal, sem se pričel vrtet, da se sploh nisem dotaknil tal. En postaven Mostarčan me je resnično tako strokovno vrtel, da nikomur nič ni bilo jasno. Ko me je spustil na tla je dejal:"Nikoli več ne reci česa podobnega! Bosanci so najmanjši in najbolj butasti ljudje v evropi, mi Hercegovci-Hrvatje smo pa največji, najmočnejši in najpametnejši ljudje na svetu." Še to je omenil, da ima rjavi pas v judu ali karateju, ne spomnim se več.
Zaključek je bil tak, da smo šli vsak na svojo stran, kasneje smo se mi vrnili na pomol in premlevali kaj za hudiča norega je to bilo, če je pa človek gimnazijski maturant. :shock:
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 15, 2015 13:23

no ta ima zdaj konobo nekje na Kornatih....
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Sep 15, 2015 13:26

al napisal/-a:mah nacionalizem nas ne bo pripeljal nikamor razen do vojne...

ne razumem zakaj so res tako nestrpni in požrtni. Ne vem zakaj npr. Grki niso?
Pa vsi živijo ob morju, Sredozemlju... To mora obstajati neka razlaga... Je te to mogoče manjvrednostni kompleks zaradi tako mlade države in s tem povezanega pomanjkanja identitete?

Po moje so preponosni. Če se hočeš it turizem, moraš dostikrat požret ponos in lest turistom v rit, tega pa Hrvati ne znajo (niti nočejo). Turisti jim grejo na kur.c. Saj poznaš tisto: ne rabimo turistov, ampak njihov denar... zato vam ni treba prihajat na Hrvaško, samo pošljite denar :twisted:
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Sep 15, 2015 14:01

H2O napisal/-a: Je te to mogoče manjvrednostni kompleks zaradi tako mlade države in s tem povezanega pomanjkanja identitete?

Morda bo ravno to in iz tega razvit navidezen ponos, v resnici kompleks. Zadnjo zimo je v Alpbachu profesor Kusturica (Bosanec, a zagrizen srbski nacionalist) navrgel, da je bil Nikola Tesla Srb. Takoj sem skočil v bran hrvatom in mu zabrusil, da kaj pomaga, če je Srb, ko pa je imel hrvaški potni list. Lepo v njegovem šaljivem slogu je odvrnil, da takrat Hrvaške sploh še ni bilo. In imel je prav!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Sep 15, 2015 15:09

al napisal/-a:ne razumem zakaj so res tako nestrpni in požrtni. Ne vem zakaj npr. Grki niso?

Verjetno zato, ker ima Grk 1200€ penzije, Hrvat pa 150€. In verjetno je potem težko gledat kako denarni tok šiba mimo tebe in pred tvojo kolibo, ki se ti bo vsak trenutek sesula na glavo, pristanejo plavajoči hoteli vredni več, kot vse premoženje otoka. To je ena od resnic. Nacionalizem in še kaj je čisto nekaj drugega, samo v revšni vse negativno skoči skupaj itd.
Imam v mislih ta stara dva is Kalija, ki jih opisuje SR290, ne kanibala dubrovniškega iz začetka prispevka.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Sep 15, 2015 15:18

Bili smo v 4 m gliserju in motila jih je predvsem Piranska registracija na boku. :evil:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Sep 15, 2015 15:18

Marchi napisal/-a:Verjetno zato, ker ima Grk 1200€ penzije, Hrvat pa 150€.

Po tej logiki bi morali biti Tajci še bolj neprijazni do turistov od Hrvatov, ker imajo še dosti nižje plače in penzije od njih.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 15, 2015 15:18

a to sta primerljiva podatka? sicer dvomim a če sta,potem se jutri selim dol... (pa še tisto Palagružo odkljukam mimgrede :D )
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Sep 15, 2015 16:37

diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » To Sep 15, 2015 16:56

Sem mislil nekaj grdih napisati...

Ne bo nič pomagalo.

Starši so me že od malega zastrupili z morjem,takrat še naše jugo morje.

Od Korčule v kampu Ferjalnega saveza,Olib,ko je ladija tam pristala 1x tedensko,Pag ko so bile še vse poti makadamske, Rab ko je bil dom Elektra skoraj edini turistični objekt,Komiža ko....
Mulci smo se igrali .pa nabijali nogomet skupaj z domačini.Nobene žaljive,kaj šele nacionalistične.

V današnjem času se pa z barko približaš pomolu poln strahu...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Sep 15, 2015 17:28

pa dej no AL, daj si ti enega Grka dam nes, pa na omaro postav :D :twisted:
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 15, 2015 18:01

A ne Grkinje...
No sej, lahko vzamemo za primer tudi Italjane. Jaz imam dobre navtične izkušnje z njimi.

Ne vem pa kako je s Turki. To moram pa tebe vprašat :D
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Sep 15, 2015 18:37

Turki so pravi Evropejci, tako kot Grki in Hrvati haha

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov