JK Orsan, Dubrovnik - tukaj ni heca
Moderatorji: moderator2, moderator
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Ja hrvati so hrvati.A je mogoče kdo kdaj bral,kdo pa so sploh hrvati,od kje izvirajo,kako in na kakšen način so prišli v Evropo in balkan,kako so se ustoličili na tem koncu.Potem boste lahko sklepali zakaj so taki,kakšne korenine so ostale v njih in na konec koncev kako so si pridobivali ozemlja.
Ampak kaj čemo, je kar je in s tem se moramo sprijaznit.Pač imajo to lepo morje in moti jih vse kar pluje po njem in ni hrvaško.Res pa je tudi,da ne moremo metati vse v en koš,imaš tudi dobre in prijazne in se sami hudujejo na takšne izgrednike.
Ta video s Poljaki res ni bil fer in za to dejanje je tudi že verjetno kdo odgovarjal,sicer pa saj Poljake poznamo in niso neke zvezdice,jaz osebno onjih -zahrbtni hinavci-.
Na žalost imajo(hrvati),meni čudovito morje in za tiste,ki imajo manjše barke in si ne morejo privoščiti plovbe do Grčije,ki pa tudi podobna ni Jadranski obali.Prevozil sem Grško obalo od Igumenice do Volosa z Đipom.Ljudje pa so čisto nekaj drugega,seveda v pozitivnem smislu.
U glavnem,bomo še vedno hodili,vsaj večina na Jadran in se takim in drugačnim konfliktom izogibali,saj se nima smisla bosti z njimi,ker oni so na domačem ozemlju,mi pač ne.
Ampak kaj čemo, je kar je in s tem se moramo sprijaznit.Pač imajo to lepo morje in moti jih vse kar pluje po njem in ni hrvaško.Res pa je tudi,da ne moremo metati vse v en koš,imaš tudi dobre in prijazne in se sami hudujejo na takšne izgrednike.
Ta video s Poljaki res ni bil fer in za to dejanje je tudi že verjetno kdo odgovarjal,sicer pa saj Poljake poznamo in niso neke zvezdice,jaz osebno onjih -zahrbtni hinavci-.
Na žalost imajo(hrvati),meni čudovito morje in za tiste,ki imajo manjše barke in si ne morejo privoščiti plovbe do Grčije,ki pa tudi podobna ni Jadranski obali.Prevozil sem Grško obalo od Igumenice do Volosa z Đipom.Ljudje pa so čisto nekaj drugega,seveda v pozitivnem smislu.
U glavnem,bomo še vedno hodili,vsaj večina na Jadran in se takim in drugačnim konfliktom izogibali,saj se nima smisla bosti z njimi,ker oni so na domačem ozemlju,mi pač ne.
mašinfirer
-
adriaticsailor
- Poročnik bojne ladje
Toliko kot je kr....ov na Hrvaškem, toliko jih je tudi v Sloveniji. Do sedaj nisem imel nobenih slabih izkušenj s Hrvati. No razen, da vse zaračunajo;) Mislite, da bi bilo v Sloveniji kaj drugače, če bi imeli takšno obalo in takšen potencial;)
Glede izvora Hrvatov. Zadnje genetske raziskave rušijo vse teorije o tem, kako smo Slovenci/ Hrvati prišli na območje, kjer živimo danes. Približno 80% genov, ki jih imamo, so skupni staroselcem, ki so živeli na območju Slovenije od nekdaj. Le 20% genov imamo od drugih ljudstev, ki so prišle od drugod. Podobno je s Hrvati. Res se splača prebrat kakšen članek novejše raziskave opravljene z genetiko. Vse kar so nas učili je padlo v vodo;)
LP
Glede izvora Hrvatov. Zadnje genetske raziskave rušijo vse teorije o tem, kako smo Slovenci/ Hrvati prišli na območje, kjer živimo danes. Približno 80% genov, ki jih imamo, so skupni staroselcem, ki so živeli na območju Slovenije od nekdaj. Le 20% genov imamo od drugih ljudstev, ki so prišle od drugod. Podobno je s Hrvati. Res se splača prebrat kakšen članek novejše raziskave opravljene z genetiko. Vse kar so nas učili je padlo v vodo;)
LP
-
al
adriaticsailor napisal/-a:Toliko kot je kr....ov na Hrvaškem, toliko jih je tudi v Sloveniji. Do sedaj nisem imel nobenih slabih izkušenj s Hrvati. No razen, da vse zaračunajo;) Mislite, da bi bilo v Sloveniji kaj drugače, če bi imeli takšno obalo in takšen potencial;)
LP
torej lepa obala=zaračunavanje&kreteni?
Avstrijci imajo super smučišča (da ne bom samo o Grkih...) pa se ne obnašajo tako kretensko kot naši žičničarji oz. bolje jih bi bilo poimenovati muzejski kustosi glede na starost slo. naprav.
Ampak, da ne grem od teme (in to ni odgovor tebi adriaticsailor da ne bos vzel osebno...) Problem je, da povprečen prebivalec Slo ne potuje naokoli in ne vidi iz doline. Zato požremo prav vse kar nam servirajo. Tudi južni bratje.
Spomnite se kako pobožno gledate cro kelnarja ko vam da na mizo za en kurc pa drage kalamare, vi pa poizkušate navezati par besed in se lomite v hrvaščini ter upate na njehov nasmeh!
Potujte po svetu in ne iščite izgovorov da nimate časa ali denarja, ker sploh ne veste kako lepo je vašim debelim guzicam!
Potem boste videli in doumeli, da se je treba postaviti zase. Da ce imate plovilo in ste na hrvaskem ste gost in ne intruder!
Seveda eni resujejo to z denarjem in placajo kar pac jim zaracunajo (pa ne zato ker lahko...), drugi so prestrašeni pred vsakim vplutjem v luko, tretji se pizdijo in si govorijo "nikoli več", naslednjo sezono so pa spet tam in jovo na novo...
Vsak Ante misli, da je njegov sfukan pomol ali boja najmanj Hvarska riva. Vsaj po cenah sodeč. In naval čarterja, nevednosti in človeške plitkosti rezultira, da mu uspe to kasirati.
Hrvaška obala oz njeninljudje so v večini izgubili stik z realnostjo in navtika je tam le bankomat.
Pejte še kam drugam na morje ali pa peeberite kakšen tuj blog itd... da dobite pregled nad tem.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
-
al
Marchi napisal/-a:@al
Ah ja, že vidim, kako se bo reka trpečih jadranskih beguncev morjeplovcev začela valiti proti Grčiji.Eni se pa precej redno vračate iz raja
ma ni samo Grčija... ok je blizu (kakor za koga) a ni edina.
Jo pa lahko primerjamo zaradi podobne obale.
Samo nočem o Grčiji, ker vem da grem na živce mariskomu...
Beri kakšen tuj blog ali pa forum pa poglej kako je drugod po svetu ali kaj si mislijo drugi morjeplovci o Hrvaški.
Treba je samo odpret oči.
Kaj si mislil s tem, da se redno vračamo iz raja (t.i. Grčije)?
Lej al ne da se mi zdajle. Sem že nekje napisal, da je Jadran pač naš akvatorij, tukaj živimo in tukaj izižvljamo svoje morjeplovstvo.
V SLO tudi ni vse ok, pa še vedno živiš tu. Marsikomu pa je počilo, ker se je pustil sprovocirat in ker preveč gleda TV, pa se je odselil. Tisti, ki pa kaj potujemo po svetu, pa vemo da je SLO raj. No, tisti, ki plujemo po Jadranu se ne pustimo sprovocirat lokalnim šerifom in imamo pač svojo špuro, ki je precej oddaljena od tvojega zapisa zgoraj
Vzamem, kar se mi zdi da rabim kot morjeplovec, da bi pa zaradi šerifov rinil na jug, pa mi na kraj pameti ne pade. Oni na koncu dneva ostanejo v svojem "zajebanem" svetu, jaz pa se zibljem na sidru ali pa se jim smejem z vrha hriba.
Ja, me vleče v Grčijo in še kam a ne zaradi odnosa šerifov ampak zaradi morjeplovskega duha.
V SLO tudi ni vse ok, pa še vedno živiš tu. Marsikomu pa je počilo, ker se je pustil sprovocirat in ker preveč gleda TV, pa se je odselil. Tisti, ki pa kaj potujemo po svetu, pa vemo da je SLO raj. No, tisti, ki plujemo po Jadranu se ne pustimo sprovocirat lokalnim šerifom in imamo pač svojo špuro, ki je precej oddaljena od tvojega zapisa zgoraj
Ja, me vleče v Grčijo in še kam a ne zaradi odnosa šerifov ampak zaradi morjeplovskega duha.
adriaticsailor napisal/-a:Toliko kot je kr....ov na Hrvaškem, toliko jih je tudi v Sloveniji.
Ampak Hrvatov je v domači deželi trikrat več, še v Sloveniji jih je veliko in sodelujejo v tvoji napodevi...
Glede obale pa pojdi malo na sprehod in si oglej razliko.
Glede poseljenosti Istre za zadnjih 300-500 let ni treba genetske raziskave, dovolj je pogledat v župnijske ali matične knjige, kolikor še ni pokradenih in prepisanih z "napako".
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost