elektro in plinski kilometri so prvenstveno cenejši, ker evropa iz "neznanega" razloga ne nabije gor dajatev kakršne pritičejo gorivom namenjenim transportu. Tu not je tudi strošek za vzdrževanje in gradnjo cest, zato se mi zdi vse skupaj kot legalizirana utaja davka. In da ne bo pomote vem, da imajo že dolgo pripravljen teren za obdavčitev elektro kilometrov, le do kritičnega števila tovrstnih vozil mora priti.

Če nekdo nabija, da je elektro avto ekološki in varčnejši od takih z notranjim izgorevanjem naj to dokaže z številkami, pa ne pasu v hlačah, niti ne z izmikanjem in trabantanjem o 98% izkoristku elektro motorjev kar je sicer res, ampak to ni celoten izkoristek in na obnovljive vire... bjlah, dovolj bo, z moje strani ste rešeni nadaljne debate o tem.
Meni osebno se ne gre pretirano za čisto ali usrano okolje, to se gre tistim, ki bi radi služili na tej temi, ali pa so malce pretirano čistunski.
Na našo politiko nisem čisto nič bolj jezen kot povprečen evropejec, ampak to jezo kolikor je sploh je, imam lepo enakomerno porazporejeno čez vse politične farbe. Če mene vprašaš gre v politiko tisti, ki ni sposoben za normalne kšefte in če je uspešen dobro laže, moralo ima pa le na fasadi kadar jo potrebuje. Psihopat po domače.