nov čoln

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

orlando
Poročnik korvete

OdgovorNapisal/-a orlando » To Sep 11, 2007 11:16

JA, ja, JNA mi je dala še E in tako da je vse OK.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Sep 11, 2007 12:54

admin napisal/-a:Motorni, ne bo čisto držalo kar praviš okrog potrebnosti izpita E k B.
Samo z B kategorijo, se pri malce večjih plovilih hitro konča zgodba. Če napišem na kratko je E k B potreben vedno, ko je izpolnjen eden od spodnjih pogojev:
- skupna masa prikolice je večja od mase vlečnega vozila
- skupna masa vlečnega in vlečenega (prikolica) vozila presega 3.500kg
LP

Tole bo kar držalo. Pred leti (ne vem, koliko točno nazaj) je veljalo še, da si moral imeti C+E, če je skupna teža skupine vozil (avto+prikolica) presegala 3500 kg, potem so zadevo malce omilili z E k B. Sam sem si takrat po vezah komaj rešil vozniško, ker sem z Lado Nivo vlekel prazno prikolico za konja (imel A, B, C), tako, da sem se hitro še lotil E.
Za primer pa vam povem, da sem enkrat za šalo peljal na vago avto (Land Rover) in prikolico z čolnom (21ft), oboje natovorjeno z vso kramo za morje.
Skupna teža: 5300kg!!!
mpezdir1
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a mpezdir1 » To Sep 11, 2007 18:06

Tale teža, pa res hitro naraste.

Zanima me če je kdo že kdaj kontaktiral s hrvaškimi izdelovalci plovil po mailu. Neverjetno pisal sem priblizno 15 dobil pa mail od 2. in sicer:

Betina 600
http://www.e-brod.com/katalog/mb_manikela.html
Teža:1800kg opremljena, cena kit: 11500eur s pdv
za moje pojme predraga

Leidi 490:
http://www.leidi.hr/home.php/-7-0-0-1-Zatvorene
Ni glih posrečena, s to nadkabino, je pa baje test v novi burzi nautike.
teža:600kg brez motorja
cena z nadkabino: 3700eur s pdv

Čakam še na ostale proizvajalce, če bo kej od njih.

Lp, pa hvala da ste malo razjasnili tole glede prikolic.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Sep 11, 2007 22:51

Glede maila moraš računati na to, da so to običajno manjši proizvajalci, starejši gospodje, ki jim računalnik ni ravno vsakdan. Poskusi kontaktirati po telefonu. To bo zagotovo obrodilo več sadov...

LP
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Sep 11, 2007 23:17

zlatko83 je napisal:
Za primer pa vam povem, da sem enkrat za šalo peljal na vago avto (Land Rover) in prikolico z čolnom (21ft), oboje natovorjeno z vso kramo za morje.
Skupna teža: 5300kg!!!

Na tehnični pregled nekje blizu Kamnika sem pripeljal prikolico s čolnom in vso kramo z morja, pa je imelo vse skupaj 900 kg. Potem sem šel domov, spraznil čoln in peljal vse skupaj na servis Veliko Mlačevo (pri Grosupljem), kjer so popravili zavore, nato pa na tehnični pregled v Grosuplje, tam pa ga niti stehtali niso. Aja, prikolica je do 750 kg, TP pa na 3 leta
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Sep 11, 2007 23:27

Še nekaj na temo vleke prikolice, morda pride komu prav
v zadnjem uradnem prečiščenem besedilu zakona o varnosti cestnega prometa piše tudi tole:

130. člen:
V cestnem prometu ne sme imeti alkohola v organizmu:
1. voznik motornega vozila ali skupine vozil kategorije C, D1, D, B+E, C+E, D1 + E in D+E;

149. člen:
(5) V kategorijo B+E spadajo skupine vozil, sestavljene iz motornega vozila kategorije B, ki mu je dodano priklopno vozilo, katerega največja dovoljena masa presega maso vlečnega vozila ali če največja dovoljena masa te skupine vozil presega 3.500 kg.

zakon pa najdemo tule:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5573

lp

motorni
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Apr 22, 2009 23:37

Če koga zanima Betina 700 iz prve roke, sam sem jo namreč dobil pred mesecem dni in sem z njo zelo zadovoljen, pa tudi ostalo Hrvaško konkurenco zelo dobro poznam, tako za pimerjavo.
:wink:
mpezdir1
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a mpezdir1 » Po Apr 27, 2009 01:22

Ja bi bilo fino videt kakšne slikce. Koliko te je pršla kakšna motorizacija? Malo opisi fino slišat. Jaz tudi kar poznam tole hrvaško sceno, samo še čakam na pravi trenutek za nakup kakšnega čolna. Sam se bolj nagibam h kakšni betini 600, al pa nerezine 630, kaj podobnega, ker je še vozno s prikolico. Kolikor vem betina 700, ni ker je preširoka. Je tako?

LP
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Po Maj 04, 2009 09:49

Še ena praktična: ne se zanašat na to, da morajo policaji tehtat prikolico in čoln; enostavno gredo samo računat tisto kar piše v papirjih (torej skupna dovoljena masa prikolice + skupna dovoljena masa avta); če to preseže katerikoli pogoj, ste ga na**bali, seveda če ima takrat policaj slab dan ;)

Fala bogi da ponavadi ne komplicirajo

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov