kasaudio napisal/-a:
Res je morda nakladanja preveč, je pa za pričakovati, da se bo s časom zadeva umirila, ker se gospodarstvo vseeno počasi pobira in bodo imeli ljudje manj časa za nakladanje. Govorim v imenu tistih, ki si moramo služit kruh oz. denar pa nismo ne tajkuni, ne sinovi bogatih staršev ali kaj tretjega, zraven pa imamo še to smolo da živimo v popolnoma pobezljanem kapitalizmu. Nekateri ki jim to najverjetneje ni potrebno, pa bojo nakladali še naprej, ker nekaj je pač treba počet.
....
Ravno tako je z zajebancijo. Tudi ta mora biti, vendar se mi ne zdi ok, da je skozi njo prevečkrat subtilno pomešan egotrip, norčevanje... In da je vse kar nekomu ni ok za nekatere "zajebancija".
...
Ta moment bi si upal trdit, da temu forumu najbolj manjka nek "zdrav" srednji sloj navtikov.
Se strinjam s tabo je pa tudi res, da se ljudi ne da vkalupit. Lahko pa se lepo obnašamo. In če več članov prosi nekoga, da naj nečesa ne počne več na tak način je prav, da o tem vsaj premisli.
Edino ne razumem na kaj ciljaš s tem, ko pišeš o tajkunih, srednjem sloju, bogatih sinovih...
Tajkunov ni na forumu, ker njim je pa popolnoma vseeno kako se zamenja olje ali kako se kdo driča okoli Raba itd..
Kar se pa srednjega sloja tiče je pa tako, da ta izginja.
Prav tako ne vem, kje se gospodarstvo pobira? V Sloveniji jaz nimam tega občutka pa delujem v privatnem sektorju na več področjih.
Sem mnenja, da bo samo še slabše in s tem bodo frustracije še večje in več "izpadov", morda še kaj hujšega...
Upam pa seveda, da bodo taki počasi odpadli...
Jaz ne vidim povezave med zgoraj naštetimi skupinami in nakladanjem oz. se v tem ne prepoznam (sklepam, da si vseeno malo meril tudi name, ker pač malo več nakladam...)
Res pa je, da eni so(smo) bolj uspešni od drugih. Tako pač je... Včasih je zadaj povsem drugačna zgodba, kot se kaže preko pisanja ali ob prvem stisku roke in ni vedno tako rožnato, kot se zdi...
Glede na člane, ki sem jih spoznal se mi zdi, da kar vsi pošteno in veliko delamo in se odrekamo mnogim stvarem in času na račun navtike. Verjamem, da ni tako v povprečju na tem forumu ampak kar v večini.
Mislim, da Sloveniji manjka predvsem "old money".
A tudi jaz pogrešam zdrav um in normalne ljudi. Mogoče jih je še največ v temi Grčija... Kaj pa vem... Se kar razumemo tam (v temi in tam doli poleti).