Nakup Elana gt 495 f
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Nakup Elana gt 495 f
Pozdravljeni morjeplovci. Kupujem omenjeni čoln elan 495f in sem se zapalil za tega: http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=199568.
Prosim za mnenja (po možnosti lastnikov) tistih ki imate izkušnje s tem čolnom. Zelo bom vesel tudi splošnih nasvetov in informacij o tem modelu.
Hvala in lep pozdrav.
Prosim za mnenja (po možnosti lastnikov) tistih ki imate izkušnje s tem čolnom. Zelo bom vesel tudi splošnih nasvetov in informacij o tem modelu.
Hvala in lep pozdrav.
Mi smo imeli sicer 495 s, je dober za valove (glede na velikost) je lahek mi smo imeli sicer 115 Km motor 2-t in je zelo letelo, glede na to, da je lahek čoln 330Kg je 60Km 4-T pomoje dost, ker mi smo imeli kasneje 4,6m gliser,ki je bil težek 380 Kg z 60Km 4-T Yamaho, poraba je bila 0.5L na nm ,se pravi pri potovalki 22 knot 11L bencina. Max. hitrost 31 knot, zglisiral teže 1100Kg od tega 380Kg čoln 110Kg, motor ostalo bencin, oprema 2xhaldilna torba 5x odrasli 4x otroci in z original propom. MI smo imeli elana pred 17-18 leti in smo bili zadovolljni z čolnom, z motorjem pa ne, zato smo ga prodali. Tok ti lahko povem naše izkušnje, glede nakupa pa moraš dobro pregledat čoln in motor, kar pa ti bodo svetovali boljši strokovnjaki za nakup.
morje, morje...
Re: Nakup Elana gt 495 f
grexon napisal/-a:Pozdravljeni morjeplovci. Kupujem omenjeni čoln elan 495f in sem se zapalil za tega: http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=199568.
Hvala in lep pozdrav.
Ponudba, ki je bila objavljena na iskani strani, ni več aktualna. Oglas je že odstranjen iz ponudbe.
Za razumevanje se Vam zahvaljujemo.
ekipa www.Mornar.net
Verjetno odstranjeno z razlogom
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Sedaj plujemo na 6m, spet fishermanu, tako da lahko malo primerjam.
Ko sem (rabljen) čoln dobil, je bilo treba najprej urediti elektriko, ki je bila pravo sračje gnezdo. Čoln je imel eketrohidravlične flape, ki so prišli zelo prav. Iz meni neznanih vzrokov je brez flapov čoln "pumpal" tudi pri čisto mirnem morju, približno tako, kot če bi plul po nizkih dolgih valovih. Težišče čolna je precej zadaj, kar je ugodno za glisiranje. Enkrat sem plul po visokih valovih, kolegu, ki je plul za mano, sem se na trenutke skril v dolino vala, tako da sem se že bal, da bom s premcem zajel vodo, ampak ne, tudi pri počasni plovbi ima premec dovolj dinamičnega vzgona, da ga dvigne čez val.
Pogrešal sem električni vinč. Čoln je bil ob nakupu brez prikolice, zato sem kupil novo, satellite, tako s 26 valjčki, da lahko daš čoln v vodo na vsaki drči.
Za čez čoln sem naredil cerado, tako da smo se lahko potepali nekaj dni skupaj. Selva 70 je bila kar malo na meji za poln čoln opreme in 5 ljudi. Potem so otroci malo zrasli, prostora je bilo premalo, pa smo ga prodali in kupili večjega.
Ko sem (rabljen) čoln dobil, je bilo treba najprej urediti elektriko, ki je bila pravo sračje gnezdo. Čoln je imel eketrohidravlične flape, ki so prišli zelo prav. Iz meni neznanih vzrokov je brez flapov čoln "pumpal" tudi pri čisto mirnem morju, približno tako, kot če bi plul po nizkih dolgih valovih. Težišče čolna je precej zadaj, kar je ugodno za glisiranje. Enkrat sem plul po visokih valovih, kolegu, ki je plul za mano, sem se na trenutke skril v dolino vala, tako da sem se že bal, da bom s premcem zajel vodo, ampak ne, tudi pri počasni plovbi ima premec dovolj dinamičnega vzgona, da ga dvigne čez val.
Pogrešal sem električni vinč. Čoln je bil ob nakupu brez prikolice, zato sem kupil novo, satellite, tako s 26 valjčki, da lahko daš čoln v vodo na vsaki drči.
Za čez čoln sem naredil cerado, tako da smo se lahko potepali nekaj dni skupaj. Selva 70 je bila kar malo na meji za poln čoln opreme in 5 ljudi. Potem so otroci malo zrasli, prostora je bilo premalo, pa smo ga prodali in kupili večjega.
motorni
Meni je najboljša prikolica brez valjčkov, le nekaj dil oblečenih v tapison. Čoln dolgo ohrani osnovno obliko ne glede na meteo pogoje skladiščenja in med dvihom ali spustom ga nikamor ne vleče. Je pa treba malo bolj pazit na pesta koles.
Morebiti na začetku dve ali štiri paralelne baterije z dvemi kolesi na nihalu, potem pa dile.
Morebiti na začetku dve ali štiri paralelne baterije z dvemi kolesi na nihalu, potem pa dile.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Tako je SR290!
Js sm poslušo tvoj nasvet in naredo takle in mi tud mal ni žau. Prikolico zapeljem v vodo tolk da je zadnja rola z gladino in čoln sam z eno roko porinem v vodo čeprav je na saneh. Tapison sem našprical izdatno z silikonsprejem in lepo drsi. Ko je pa čoln privezan pa ne mrda niti za mm nikamor! čez ovinke se peljem tot za nimam prikolice kar prej ni blo glih tak ker se je čoln stalno zibal na valjčkih ker so bili zam zadaj na krmi stranski in na gredlju trije.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov