SEAWAVE MARINE D.O.O.

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Maj 11, 2009 11:59

Jaz sem dobil odgovor z njihove strani, da je najboljše da kupim kar novo nogo za 1000eur, staro mi vzamejo v račun za 250eur, ker je toliko ležajev za zamenjat, da se ne splača. Mi je zelo všeč, ko so mi poslali slikovno gradivo zarjevelega ležaja (katastrofa) in računalniški izpisek motorja v katerem piše da ima motor samo 18 ur delovanja in ni bil nikoli pregret, ter v olju ni vode in nobenih drugih okvar. Glede na to, da je motor letnik 7.2007 in da ima za seboj tri redne servise mislim, da mi Japonci iz Tokya, ko jim pošljem mail in slike ne bodo odklonili garancijskega popravila, bo pa verjetno kdo ob licenco. :shock: Pa tista nova noga, ki mi jo ponujajo imam občutek, da je bila že na temu motorju(Menjava motorja po 2urah, preskočil zobat jermen), pa so jo gospodje stran "odšravfali" in menjali samo motorni del, sedaj bi mi jo pa prodali. Čudnoje, da nimajo na zalogi ležajev, pa semeringov, vse sproti naročajo, imajjo pa nogo ki paše točno na ta motor. :? No ja bomo videli, ko bodo odreagirali Japonci.
Matr je fajn k mamo internet, v parih sekundah si na drugem svet! :lol:
User
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a User » Po Maj 11, 2009 15:23

Ah, daj no Kocka....pa kje živiš ti? Niso vsi trgovci in serviserji po defaultu barabe. Večina dela pošteno in nimajo časa za tvoje noge gor pa dol šravfat. Tovarna pogojuje kaj je garancijsko popravilo in kaj ni. Verjemi, da je tudi prodajalcu oz. serviserju ljubše, da tovarna odobri zamenjavo, kot pa da se gre s tabo povuci - potegni. Pa tudi tvoje dopisovanje v Tokio je brezveze, tovarna ocenjue serviserje in tgovce na stotine drughi načinov.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 11, 2009 16:05

Se strinjam, da ne smeš obsojati vseh po vrsti in res je tudi, da če tovarna odobri garancijo, potem zastopnik/serviser to z veseljem zamenja... No res pa imam jaz vsaj 20 takih izkušenj kot ti s HR serviserji. Ko tam omeniš garancijo, te kratko malo odslovijo. Zakaj, nimam pojma??? Očitno imajo preveč dela in se jim za navtike dobesedno jeb*!
No v SLO pa še nisem imel slabe izkušnje, vse kar se tiče motorjev in garancije okrog tega je bilo vedno rešeno v hipu!

Kako je z distribucijo Tohatsu za Evropo ne vem, saj s tem nisem imel nikoli izkušenj. Sem pa prepričan, da če je res tako kot praviš, je tovarna zelo kritična do obravnavanja garancijskih zahtevkov...

Predlagam ti, da se zapelješ do fantov, predvsem Gregorja in se pošteno pogovorite. Ti predstavi tvoj problem, on pa ti bo zagotovo (ga poznam) pošteno povedal kje je problem. Z nastopom: "Vas bom tožil!" pa mislim, da ne prideš prav daleč! Res je to na koncu izhod v sili, vendar najprej pa dialog!!!

LP
User
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a User » Po Maj 11, 2009 16:17

Težava pri reševanju garancij na Hrvaškem je v tem, da:
1. Proizvajalec določi porabljen čas, ki je potreben za popravilo, kateri je velikokrat krajši od dejanskega trajanja popravila.
2. Serviser za garancijska popravila od proizvajalca ne prejme plačila, ampak prejme dobropis, na osnovi katerega lahko naroči nov material.

Tako se serviserji na Hrvaškem na vrhuncu sezone odločajo ali bodo za prejete dobropise popravljali garancijska popravila ali bodo popravljali okvare izven garancije in cash na roko. Večina se jih odloči za drugo varianto. S sistemom reševanja reklamacij, ki ga imajo proizvajalci, manjši serviserji ne morejo preživeti, temu pa je primerna tudi kvaliteta storitve. Takšen sistem dela laho deluje samo pri večjih trgovcih in servisih, kateri imajo precej večji turn-over in se jim ta sistem tudi dobro pokriva. Seveda pa je glavna težava hrvaška mentaliteta...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 11, 2009 16:42

Se spet strinjam! Samo ti pa povem, da je pri treh mojih strankah šlo samo za menjavo enega dela na pultu v trgovini, pa so jih odslovili!!! Brez kakršnegakoli "šraufanja", saj bi to stranka zamenjala sama.
No potem sem tuš doživel še sam. Po 3 tednih v vodi je na mojem Merc-u crknila škatlica v kateri je elektronika za Mercathode. Pristanem v Marini Punat, se sprehodim do servisa in dela ni bilo na zalogi. No ker fante bežno poznam, so se potrudili in obrnili nekaj številk. Pokličejo sem in tja, na koncu se je del našel najbližje nekje na Rijeki. In tam so začeli komplicirati, da to mogoče ni crknilo, da je treba preverit. ko sem povprašal po inštrumentu za preverjanje (tudi navaden multimeter z malo iznajdljivosti je OK), so rekli, da ga nimajo in bi moral v Pulo ali Zadar... Ko so izvedeli, da je nulti servis delan v Sloveniji (vse uradno pri zastopniku Yucca Boats), se je začelo celo z izgovori, da garancija ne velja... V glavnem mora in sem na koncu fante raje povabil na pivo in rekel naj se ne sekirajo... Merchathode sem odklopil in v nedeljo sem šel tako ali tako nazaj v LJ. Prekleto škatlico sem zvečer pozabil na barki, v ponedeljek grem na Yucco in takoj dobim nov del... Starega sploh nisem imel, prinesel sem ga šele naslednji teden. Toliko o servisih in garanciji na HR...

LP
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Maj 11, 2009 17:30

Zadevo težko sodiš, če jo ne doživiš sam in precej v takem smislu kot je že omenjal naš član. Ko prideš so zelo prijazni, ko sem jim povedal kakšni so simptomi bolezni so že naprej pametovali, da to ni to. 14dni motor pri njih da je eden in edini serviser prišel z dopusta, potem me pokličejo in povedo kaj je narobe in da je vzrok menjano olje pred sezono in ne po sezoni! :? :shock:Zakaj potem Volk ni rekel pridi po sezoni. Motor vedno servisiran in konzerviran (+pregled olja v peti) pri servisu Volk, Domžale. Po računalniškem izpisu 18 ur delovanja, v peti ni sledov vode,ležaj pa popolnoma razpadel zaradi rje :shock: . Bom prilepil slike gor sedaj nimam časa. In pri dopisu omenijo, da je potrebno sedaj zamenjat vse ležaje zaradi opilkov v olju, ki so nastali zaradi razpada ležaja na vertikalni osi. Ampak to je precej dela in mi priporočajo, da naj raje kupim novo nogo za 1000eur.
No sedaj mi pa povejte vaše mnenje a je garancija ali ni, če je motor servisiran na uradnem servisu, garancija pa še velja. V Koprskem servisu so mi dejali, da je to tovarniška napaka in Yamaha Trzin, mi je dejal enako.
Rad bi videl heroja, ki nebi imel občutka da ga hočejo nategnit.

[/img]
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Maj 11, 2009 18:05

Ja nato pa tebi prodajo novo nogo, sami pa na tvojo garancijo dobijo drugo. :lol:
Somolovac
Kapitan
Kraj: Vinica

OdgovorNapisal/-a Somolovac » Po Maj 11, 2009 20:19

Kocka nategnit te hočejo. Vztrajaj do konca. Žalostno je, da se takšne stvari kar naprej dogajajo. Je že čas da se enkrat takšne svinjarije tudi končajo.
Lp.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Maj 11, 2009 21:39

Pot bo težka, ampak vztrajaj! Kdaj si menjal olje, ni pomembno. Če je zviznil kak semering, je to pač napaka.... Predlagam ti, če imaš kakšnega odvetnika, prijatelja, ki te ne bo opalil že na začetku, probaj z kakšnim dopisom z njegovo glavo, pa predlogom z izvedencem,..... Meni je napaka jasna, njim tudi, ampak seveda se hočeji izlizat na lahek način. Če bodo videli, da je vrag odnesel šalo, bodo tudi drugače reagirali. Jaz ne bi popuščal.
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » To Maj 12, 2009 00:41

Še vedno nisem zasledil nobenega mnenja kako bi pa ravnali v primeru, da dobite nov preluknjan čoln?

Iz pisanja Kocke pa se mi čedalje bolj dozdeva, da so tole res eni pokvarjeni fantje, ki na ta način ne bodo dolgo delali. Čisto možno je, da jim nekje stoji ena peta, ki bi jo sedaj radi spravili v denar, za tvojo garancijo pa dobili novo, kot si že napisal. Čeprav Admin nekako lepo govori o njih. Kot sem jaz slišal, dogovor z njimi ni bil mogoč. Predstavljajte si, da kupite svoj prvi čoln, direktno iz trgovine in ima luknjo. Potem ti ga zamenjajo s čolnom, ki pušča na spoju! Ja saj se ti more morjeplovstvo res zamerit.

Z tem Zodiakom je bilo najbrž tako, da se je kje valjal po salonih ali sejmih, potem so ga pa prodali z 5% popustom in morda celo vedeli, da je preluknjan.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » To Maj 12, 2009 07:20

Verjemite mi da, če ne bom dobil kmalu odgovora na moj odgovor, jih bom poiskal na sejmu in se postavil z njihovim mail-om in slikami ležaja zraven njihovega "štanta" in veselo delal "reklamo" za Tohatsu. Sam sem strojnik in dobro vem, da tak ležaj ne more tako zarjavet in razpast v letu in pol, razen, če je bil že v tovarni zarjavel, Če je bil samo minuto v olju, ne more do tega priti. Imam bistveno več argumentov kot pa oni.
Mislim, da dobro pa vedo da spada to pod garancijo fora je samo v tem, da se jim ne ljubi za Volkom "šravfat", !

Sploh pa, slike sledijo pa presodite sami.

Slika

Slika

Slika
Nazadnje spremenil kocka, dne Po Maj 18, 2009 18:21, skupaj popravljeno 2 krat.
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » To Maj 12, 2009 08:47

Pri tem ležaju je svoje zagotovo napravila voda. In voda je bila tam, kjer ne bi smela. Zakaj???? Zaradi olja ni zarjavel še nobeden ležaj. Če ima ležaj preveč maziva, se lahko samo pregreje in potem je moder in ne rjav.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » To Maj 12, 2009 09:09

Prisotnost vode v olju v peti pa na servisu nikoli niso našli. Jaz sumim, da je bilo nekaj narobe sestavljeno, v tovarni ali pa potem na servisu-Volk, ko so menjali nov "zariban" motor(preskočil jermen).
Gred in ležaj sta taka, ko bi jih iz kakšnega starga "Dojca" iz odpada ven potegnu, ne pa iz leto in pol starega motorja , ki ima 18 ur delovanja.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Maj 12, 2009 11:56

Meni tole smrdi po nestrokovnem servisiranju (po slikah zgleda kot bi imel 1800 ur), sem imel že dva Tohatsuja in nobenih problemov. Je pa res da jih nisem nikoli vozil k "pooblaščenim mojstrom".
lpg
https://medisken.si
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » To Maj 12, 2009 12:19

Ma sej ne morš verjet, kaj se grejo !! Osebno bi še odškodnino zahtval, ker te nategujejo tolk cajta, se bi s časoma nekaj nabral, da bi zamenjal znamko. M a t e r jim

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost