kaj izbrati: 1xVerado 300 + Bowthruster, ali 2x mercury 150?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Marcel_Mastnak napisal/-a:Dobro in smiselno napisano(bi rekel da na podlagi izkušenj!) Tud js bi se odločil za original tendo in jo nadgradil z "zavesami" (iz neprosojnega blaga se zašijejo flike ki se jih z ježkom pritrdi po želji od znotraj)
E.. točno tako...napisal sem iz izkušenj.. no to z ježki pa me še čaka... je pa prijatelj oz. mu je Denis iz Delnic naredil "dodatne" zavese za senco iz belega blaga na ježke in sicer komplet prednjo, da pokrije tudi šipe, in eno stransko tako, da jo lahko prelaga desno ali levo (od kamor sije sonce) .. no jaz bom dal narediti še 3/4 zadnje saj je neprijetno ko ješ kosilo pa te sonce žge v hrbet ali vrat.. saj veste.. barka na sidru se non-stop obrača , edino če jo sidraš tudi zadaj kar pa 90 % morjeplovcev vsaj za dnevna sidranje po zalivih nima glih v navadi..
-
navtik_borut
- Admiral
Septimus napisal/-a:Z dvema motorjema sicer nimam izkušenj ampak tole https://www.youtube.com/watch?v=GRM823hu9FM izgleda kar impresivno.
Kot je rekel že motorni, tole sploh ni nič impresivno! In to kar so začeli pacati z Joystick-i na barke z Z pogonom in pa izvenkrmne je pač samo zahteva trga, uporabnost je pa bolj tako-tako. Druga zgodba je IPS ali ZEUS, tam so propelerji precej bolj naprej proti središču barke...
Elektronika s krmilno palico ima še eno prednost, da motorja obrne navzven, tako pa dobi možnost bočne plovbe, ki jo brez elektronike žal ne moreš doseči, pa tudi če si "majster" na volanu in komandah... Žal fizično ne gre.
Če si res dober, potem gre z barko, ki ima 2 togi gredi in 2 krmila. Spet malo fizike, vendar je možno, ker krmilo deluje samo na tisti propeler, ki poriva naprej...
Kot sem že napisal, 2 motorja pomenita samo ogromno spenjene vode okrog tvojega čolna, efekt je pa zelo slab. Seveda to z velikostjo barke kopni in postaja vse bolj uporabno. Še vedno pa predvsem pri togih gredeh, tam je okretnost pri dveh motorjih res prima.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov