SEAWAVE MARINE D.O.O.

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Maj 13, 2009 00:25

Kot ste nekateri že napisali, tole je zraven voda!!! Če je v olju niso našli ni nujno, da je tam ni bilo... Sem prepričan, da je bilo v olju pol vode (semering), potem pa je to olje nekdo zamenjal z novim...

Če bi bil ležaj tak v tovarni, bi zaribal v prvih 10 minutah!
Uporabniški avatar
El Barto
Poročnik korvete
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a El Barto » Sr Maj 13, 2009 07:11

Meni je pri Carnitiju spuščal semering pod impelerjem in je tudi mešal vodo v olje pete, pa vseeno ni nič crknilo, čeprav je dve leti mešal, preden se je zamenjal semering. Seveda sem vsako leto takoj po prihodu z morja menjal olje (bolj povedano - emulzijo).
Ležaj je pa to zdržal brez problemov.

Tole na slikcah pa meni diši po že zarjavetem ležaju (že tak sestavljen v tovarni).

Če povzamem - reklamacija!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Maj 13, 2009 07:33

Saj to jim(zastopstvo Tohatsu) želim tudi jaz dopovedat, da servis Volk niti Seawave Marine, nihče ni doslej rekel, da je našel vodo v olju pete. In ležaj, ko je masten ne sprejme vode in ne zarjavi kar tako. Ali je servis Volk kaj "zrihtal" ko so menjali zariban motor(dali čisto novega na obstoječo nogo) ali pa v tovarni montirali že rjav ležaj. Pri Seawave Marine, Lesce so napako samo ugotovili( k njim pa sem ga peljal ker z Volkom nisem bil zadovoljen!) Rečeno je bilo samo, da je bilo olja malo manj kot do vrha (o,4dclmanj), vendar je čist. Nikoli ni nihče sam šaril po motorju, vedno le servis Volk(Motomehanika, Domžale) a sedaj naj pa jaz vse to pa plačam. Jaz jih razumem, da se njim ne da odpravljat napak, ki jih je zagrešil kdo drug, vendar meni pa se jih ne plačuje. In, če se ne bomo dogovorili lepo, se bomo morali na žalost grdo. Edina šansa je še, da mi menjavo odobrijo direktno iz Japonske.
Nazadnje spremenil kocka, dne Sr Maj 13, 2009 07:42, skupaj popravljeno 1 krat.
plinko
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a plinko » Sr Maj 13, 2009 07:42

Kocka poročaj, kako se boste dogovorili in kakšne postopke boš ubral, če se ne bo dalo lepo pogovorit.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Maj 13, 2009 07:48

Plinko po pogovoru z odvetnikom UVP in po veljavnih zakonih: Umika ni zmaga je pa naša!
:wink:

http://www.uvp.gov.si/si/izbrana_sodna_praksa/

Velikokrat pri nas ljudje opustijo upanje, ker se jim preprosto ne da.
Meni se pa da! Zelooo!
Nazadnje spremenil kocka, dne Po Maj 18, 2009 18:23, skupaj popravljeno 1 krat.
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Sr Maj 13, 2009 11:27

BRAVO Kocka vztrajaj do konca, ker mislim da ljudje prehitro popustimo.

V tvojem primeru je problem v tem, da si menjaval serviserja. Mislim da je tukaj krivec tovarna ali servis Volk.

Razumi da fantje v Lescah nimajo ne vem kakšne energije reševat reklamacije za drugimi!

Mogoče bi se obrnil direktno na proizvajalca, ker samemu proizvajalcu ni vseeno in v velikih primerih reklamacij niti te ne pridejo do njih, ker je za nastalo reklamacijo kriv uvoznik ali izvajalec storitve. (Recimo kupi 2. klaso keramiko, proda pa jo za 1. klaso). Govorim ti iz izkušenj gradbeništva, kjer je tega ogromno, sam kupujem keramiko pri proizvajalcih in jo tudi sami polagamo in v večini primerov so krivi ali trgovci ali izvajalci, ker bi radi na hitro zaslužili.V zvezi z reševanjem reklamacij direktno pri proizvajalcih jaz osebno do sedaj še nisem naletel
na težave.

LP Klemen
Tom
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Tom » Sr Maj 13, 2009 12:50

Kocka,

ne obupaj.

Točno se ve kakšne so pravice potrošnika.
In če imaš kot potrošnik določene pravice, zakaj jih ne izkoristiti (garancija, skrite napake....).

Marsikateri se boji karkoli reč in raje "požre" napako in plača sam. TO NI PRAV.

Če bi vsak potrošnik zahteval, kar mu je dano (uveljavljal svoje pravice), večkrat reklamiral blago, ki je slabo, bi bila tudi ponudba dosti boljša in storitve kvalitetne.

Prvo pravilo pa je, lepa beseda zmeraj dobro mesto najde. Prepričan sem, da je kocka najprej pristopil na tak način.
Če pa druge možnosti ni, ne ostane drugega kot "trši" prijemi, ki jih marsikateri ne uveljavlja (zato pa je taka ponudba).

Mogoče je malo ekstremen primer uveljavljanja svojih pravic, ki ga bom navedel. Prijatelj je nesel nazaj v trgovino vrniti slab krompir, ki se ni prav pekel.
Prav je imel, zakaj kupovati slabo robo? Če plačaš pričakuješ, da dobiš tisto kar plačaš.
Krompir so mu zamenjali.

Marsikdo tega ne bi naredil - verjetno, da tudi jaz ne. Če pa bi vsi tako postopali bi že v štartu dobili kvalitetno blago ali storitev.

LP
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Maj 13, 2009 12:52

Sem tudi že to bral na nekem ameriškem forumu, da se motorji za določene trge uvažajo po zelo nizki ceni brez garancije-le-to odgovornost potem prevzame uvoznik, tovarna pa sploh noče kontaktirat s teboj in ti pravi, da imaš v svoji državi pooblaščenca-uvoznika.
Toda naša zakonodaja pa natančno določa česa se mora prodajalec, zastopnik držati in če imaš vse račune servisev in storitev(kot jaz), je zadeva dobljena. V 45 dneh popravilo ali vrnjena maloprodajna cena motorja + stroški+zamudne obresti, dalj traja več je denarja!
:P
Sedaj so mi rekli, da je bilo premalo za 0,5dcl olja v menjalniku in je zato zarjavel. Halo, a zdej bom pa jaz kontroliral serviserja zlil olje ven izmeril, če ga je točno in potem nazaj not vlil. :twisted: Saj niso resni. Druga verzija, ker je bil servis narejen pred sezono, tretja motor je stal. Po njihovo moraš sam preverjat serviserja, olje menjaš na 14 dni, motor imaš v garaži kar non-stop prižgan(da olje maže ležaj) in še potem bi rekli, da ima motor preveč ur in je dotrajan. :lol:
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Maj 13, 2009 13:42

To je res vse skupaj že brez veze. Kot neki zastopnik za tohatsu bi ta ku... ležaj lahko zamenjali in dali plačo temu mehaniku za 4 ure dela pa bili vsi rešeni, ti kot kupec bi jim delal dobro reklamo, oni kot prodajalec pa bi se lahko v miru ukvarjali z pomembnejšimi zadevami kot je jeb.. za en ležaj. Že zdaj je vseh ostalih stroškov več, kot bi jih bilo, če bi zadevo takoj rešili kot je treba.
Kak me to dvigne. :evil:

Upam, da boš zadevo čimprej uredil in seveda ne popuščaj.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Sr Maj 13, 2009 16:16

ne ukvarjaj se s prodajalci ampak poslji dopis na vodstvo in jim predstavi problem... :wink:
Maskota račka Simončinka
www.simoncinka.si
Uporabniški avatar
El Barto
Poročnik korvete
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a El Barto » Sr Maj 13, 2009 20:22

Upam, da dobro rešiš tole ...

0.5dcl manj olja je res nekaj manj,a kot si že ugotovil - a bo uporabnik kontroliral delo servisa (čeprav je primerov, ko zajebe servis veliko preveč).
V končni fazi ima pa verjetno ta tvoj motorček na tej osi en feder, ki služi kot črpalka za olje in dviga olje po osi do ležaja (no vsaj moj ga ima).

Če poveš oznako tvojega Tohatsuja se pa da še v katalogu delov malce pogledat in kakšne so možnosti za take čudne primere.
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Če Maj 14, 2009 04:45

Tudi sam sem ze imel izkusnje, ko so me na servisih poskusali prepricati, da je kaksen del crknil zaradi nepravilne uporabe ali nestrokovnega rokovanja. Imam sreco, da sem barko prejel osebno novo in sem vedno bil prisoten, ko se je delalo na njej. Ne se pustiti prepricati , da si ti naredil kaksno napako, ce ves, da jo nisi. Po slikah sodec je okvara povzrocena zaradi vse drugih razlogov, kakor pa nestrokovne uporabe motorja in bi moral pooblasceni servis to upostevati. Tu se gre bolj za princip, kakor pa za dejanske stroske popravila v €. Bilo bi idealno, ce bi servisi koncno ugotovili, da ne nameravamo popustiti in se sprijazniti z stroski, tako, da bi nam popravili kar morajo v garanciji.

Ne daj se!!!!!!!!!!!!!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Maj 14, 2009 09:14

No sedaj sem dobil tudi uradno , da je manjkalo olje. V Tohatsu priročniku piše količina olja v peti 2,8dcl, v moji jo je bilo 2,4dcl (slike) torej 0,4 dcl (en štamprle) premalo in to je povzročilo, da je ležaj zarjavel do razpada. :? Bi bili pa veseli, če bodo Japonci odobrili popravilo, ker je to zelo dobro plačano. :roll: Aha, pol pa pride svizec in zavije ....... Skratka, naj se jebem s servisom Volk. :x
Mariachi
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Mariachi » Če Maj 14, 2009 09:53

Osebno poznam zelooooo dobro servis Volk in Dušana Volka in bi vsem priporočal samo eno stvar
ČIM DLJE OD NJEGA

Lahko rečem, da že nekuh 16 let hodim okoli servisa Volk in edina stvar dobra ki mi jo je naredil je bila nova prodana nahrbtna kosilnica kawasaki, ki še danes dela samo servisiram jo pa sam.
sem imel več stvari že pri njem na servisu po nekih 14 dni do enega mesca pa je dobro zaračunal naredil pa en k...c.
:D Kar si srce želi, na morju vidi :D
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Maj 14, 2009 09:58

Ni mi jasno kako nekdo nalije premalo olja v peto motorja.
Saj se ga vedno nalije toliko, da gre čez luknjo, šele nato preneha, tako da je vedno polno, dvomim da tudi najslabši serviser tega nebi vedel.
Prej mislim, da semring ni tesnil in je nekaj olja izteklo iz pete, pa ga je zato bilo manj.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost