A potem res sam jaz z rokami sluzim?
motorni ce mas kasn dober siht. Jaz znam vse kar rabis
Drugače pa je s službami tako nekako.
Na eni strani so pričakovanja ljudi, da bi dobil delo v navtiki, fural hitre barke, igral šmekerja, dobil za to 3 jurje na mesec...
Po drugi strani pa delodajalec, ki kao ve, da ni služb ponuja pa 500€ za delo v nemogočih razmerah, petke in svetke.
Ja seveda obstajajo službe(govorim za delavce ne vodilne kadre) za 2000€, brez izobrazbe, ki je ne znam niti izgovoriti. A za tako službo morač nekaj znati, biti za to dober.
Poznam šoferja(avto) s tako plačo, poznam kovinarja, s tako plačo, poznam mehanika s tako plačo, poznam natakarja, kuharja, prodajnika, zavarovalničarja...
Vsem je skupno, da so vložili na začetku veliko truda, ga še vedno vlagajo, da je narejeno, so zanesljivi, nikoli jim ni nič težko, obvladajo svoj posel in NIMAJO občutka, da so edini, ki delajo to, kar delajo.
Služb je še vedno dovolj, to upam trditi. Mene najbolj jezijo primeri, ko mi nekdo reče joj nimam službe, blagor se tebi, ker si zkozi na morju in podobno.
Dobi ponujeno delo za nekaj dni ali tednov...
A-A to pa ne! Išče redno!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!