Lignjelov 2016

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Mar 08, 2016 11:55

Kocka, res lep ulov.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Mar 08, 2016 11:57

.

Daki, kdaj bomo pa kakšno tvojo fotko videli?

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Mar 08, 2016 17:18

Daki napisal/-a:Kocka, res lep ulov.

:) ja , tudi mene bi zanimalo videt kak tvoj ulov :) saj slika pove več kot tisoč besed, pa ne vzet za slabo :wink:
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Mar 08, 2016 18:03

pajer1 napisal/-a:.

.

Vidim, da brez mojih fotk ne bo šlo skozi. Lignja ne slikam, v glavnem ga uporabljam za živo vabo. Če mi pa kakšen ostane, ga pa z veseljem pojem. Pajer, samo zate bom na naslednjem ribolovu vzel s seboj fotoaparat (o mojem starinskem mobiju ne bi zgubljal besed) in OBLJUBIM, da ko bo kakšen padel, ga bom z veseljem objavil. Pa mogoče še kakšno ribo, ki jo bom ujel na lignja.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Mar 08, 2016 18:40

Daki napisal/-a:

.
Lignja ne slikam, v glavnem ga uporabljam za živo vabo.

:lol: :lol: jaz ponavadi lignje za živo vabo ne uporabljam, :wink: bi blo škoda kake lignje kilaše za sabo vlečt :wink: jih raje s prijatelji konzumiramo 8) in seveda zalijemo z primernimi substancami 8) :D
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Mar 08, 2016 18:52

Se strinjam s tabo Alesjo. Samo jaz vseeno na lignja raje panuliram. Vsak ima svoje veselje. No, saj včasih tudi kakšen ostane.
Uporabniški avatar
Vege
Poročnik fregate
Kraj: Šempeter pri Gorici

OdgovorNapisal/-a Vege » Sr Mar 09, 2016 01:47

Sem upal da se bova z Alesjotom kaj preganjala jutri (sreda) tam pred Sesljanom. SLO TV je napovedovala šibko do zmerno burjo :lol: Ko pa pogledam malo resnejše napovedi (največkrat windguru), tam vidim sunke do 40 vozličev. Tudi v četrtek ne bo dosti boljše :(
Uporabniški avatar
Vege
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Vege » Pe Mar 11, 2016 03:35

Alesjo, a ni bil prej en tvoj odgovor za mojim? Zdej ga ne vidim... Si mi napisal, da bi bil čas, da razprem jadra. Lahko tebi, k imaš roll genovo in lahko z njo prilagajaš tudi hitrost. Jst imam vse klasično. Pa še dizel motorček, k porabi dobrega pou litrčka na uro.
A je blo kej danes? Midva z Boštjanom sva ujela 4 kalamarčiče-vsak 2. Se je pa kasneje burja povsem umirila. Lokalni ribiči pa so že začeli nastavljati mreže vse povprek :(
Zdej do torka ne bo nič. Jutri ne utegnem, kasneje bo spet burja, upam da bo napoved zdržala :)
Hvali morje in drži se kopnega!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Mar 11, 2016 08:07

Vege napisal/-a:Alesjo, a ni bil prej en tvoj odgovor za mojim? Zdej ga ne vidim... Si mi napisal, da bi bil čas, da razprem jadra. Lahko tebi, k imaš roll genovo in lahko z njo prilagajaš tudi hitrost. Jst imam vse klasično. Pa še dizel motorček, k porabi dobrega pou litrčka na uro.
A je blo kej danes? Midva z Boštjanom sva ujela 4 kalamarčiče-vsak 2. Se je pa kasneje burja povsem umirila. Lokalni ribiči pa so že začeli nastavljati mreže vse povprek :(
Zdej do torka ne bo nič. Jutri ne utegnem, kasneje bo spet burja, upam da bo napoved zdržala :)

Ja, kar se jader tiče, imaš prav, ampak niti glavnega ne vidim :wink: no včeraj pa niti enga lignja, sem pa šel kmalu popoldan ko je še fajn pihalo. Sem opazoval ribiče ko postavljajo mreže, med zastavicami so razpete mreže cca 1m višine od dna, tako da je treba pazit ne ne panulaš tam. A si imel prijeme še podnevi ali kasneje, jaz sem odšel ko se je stemnilo. l.p. alesjo
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Mar 11, 2016 21:34

:D Danes pozno popoldan pa si nisem mogel kaj, kot spet na morje :D izplul malo po tretji uri in 5 lignjev je z mano odšlo domov, seveda sem prišel lačen domov in dva sem takoj razrezal pomokal in ocvrl in zdaj mi prav nič ne manjka :wink: 8) :D
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » So Mar 12, 2016 00:00

Kozarec dobre malvazije. :) :) :)

lp.
Uporabniški avatar
Vege
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a Vege » So Mar 12, 2016 03:00

Alesjo, mene boš videl z jadri tja od maja dalje. Zdej bojo kmalu začele sipe in takrat še motorja ne rabim. Samo za se pripeljat tja za prvo školjčišče. Letos sem nabavil tudi vodno sidro, da me bo še počasneje odnašalo.
Une kalamare sva ujela pr dnevu. Takrat ko si ti šel za nama sva imela že 2. Potem se nama je pa bolj mudilo in sva dala gas, zraven pa vlekla dve ribici od DTD-ja pa brez uspeha :(
Danes je tudi mene mikalo, da bi šel, ker je bilo sigurno mirnejše, ampak sem imel druge obveznosti. Naprej bo pa spet burja...
LP
Hvali morje in drži se kopnega!
Mtrobec
Poročnik fregate
Kraj: Vrtojba-Komen-Rib. Naselje

OdgovorNapisal/-a Mtrobec » So Mar 12, 2016 10:36

Evo enega manekena od včeraj :D
Slika
Ulov je bil ok. Čez dan malo, po sončnem zahodu pa večina. Skupaj 6kg očiščenih, 10 komadov. Trije preko kila. En lep pa je pobegnu tik pri čolnu. :?
Ribaru ima mokre gače, za večeru nezna štače...
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Mar 12, 2016 12:40

Uf, fajn ti je šlo. Pa še veliki so.
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » So Mar 12, 2016 17:55

Daki napisal/-a:

.

Vidim, da brez mojih fotk ne bo šlo skozi. Lignja ne slikam, v glavnem ga uporabljam za živo vabo. Če mi pa kakšen ostane, ga pa z veseljem pojem. Pajer, samo zate bom na naslednjem ribolovu vzel s seboj fotoaparat (o mojem starinskem mobiju ne bi zgubljal besed) in OBLJUBIM, da ko bo kakšen padel, ga bom z veseljem objavil. Pa mogoče še kakšno ribo, ki jo bom ujel na lignja.

Daki,
Koliko velike lignje uporabljaš za panulo :?:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost