Mercury ali Suzuki
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Apsolutno,tisti,ki so v tem poslu vedo in znajo.Iz lastnih iskušenj pa vem in ne bom imenoval in blatil nikogar.In tudi marsikdo ima kako grenko iskušnjo.Vsak,ki se spozna na mehaniko in se s tem poklicno ukvarja ali pa tudi ne,zna dobro ali odlično popravit,enim je pa na žalost vseeno.Važno da se zasluži.V prejšnem postu,na katerega si mi dal tisti odgovor,nisem sebe niti poveličeval,niti se hvalil, da samo jaz jaz jaz,rekel sem le,da sem tak motor popravljal(zaribana gred)in da če ne paziš pri sestavljanu,imaš lahko težave,zato je dobro bi malo pedanten in ne, ah sej bo držal.Po domače, sem šraufar-amater že 50 let.
mašinfirer
problem zaribane glavne gredi ki ga jaz vidim, je da pri večcilindrski mašini pogosto pride do zvitja le-te, in mojstri niso na to pozorni. potem pa nikoli več ne dela kot je treba. ali pa se razleti. Če jo pomeriš, pa da je zvita, jo vržeš stran - sam sem jih dolgo rihtal pa ravnal pa brusil (nosil brusit) dokler se je še dalo kaj iz tega izvlečt. no ko je tadrugo odlomilo po 60.000 km nisem nobene zaribane več rihtal, pa tudi če je bila ravna. Dizelske gredi.
tko mimogrede, nima pa veze s temo samo
tko mimogrede, nima pa veze s temo samo
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Ja to se dogaja pri ležečih gredeh,tule pri Mercuryu,ki je gred pokončna in je zgornji ojnični ležaj zrinilo ven kar med steno gredi in ojnice.Gred sploh nima brušenja in se samo menja.Nevem zakaj taka tovarniška politika,menjat in čao.Gred z ležaji, ki se kupujejo po barvi ki je označena na dnu bloka pa stane 1200eu,pol pa še kaka ojnica pa je znesek kar velik.
mašinfirer
kondor88 napisal/-a:hočeš povedat če je 2t je 60 premalo, če je 4t pa dovolj?
moje mnenje je ravno obratno, 2t je lažji, cenejši ob nabavi in za vzdrževat, pri isti moči gre bolj
Hočem povedat da bi mogoče 4T 60 enakovredno zastoplal 2T 70ks. če bi bila ista teža motorja.
Tako izkušnjo sem jaz imel na 25ks motorjih. Oba sta bila Yamaha.
2T si čakal da zleze iz vode in se zvrti. Ko pa sem prvič potisnil plin pri 4T do konca, je bilo pa kot da bi te nekdo z nogo sunil od zadaj.
Vendar za Solemar 51 je 70Ks kar koli (2T/4T) ravno dovolj ni kakšne hude rezerve, ane Cibro???
Torej kupi 4T 70 ali več konj
Mato 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
@Kocka,
Lahko pa daš gor tak propeler, da bo skočil ven in potem dosegel optimalno hitrost. Ni fora le v koraku, tudi premer je pomemben in še kaka luknjica, pa še kaj.
Vsekakor je propeler pomembnejši od 2T ali 4T tehnologije, konji so konji! Drži pa tudi trditev kasaudija, ki se morda podre, če bi upošteval še specifično porabo.
Lahko pa daš gor tak propeler, da bo skočil ven in potem dosegel optimalno hitrost. Ni fora le v koraku, tudi premer je pomemben in še kaka luknjica, pa še kaj.
Vsekakor je propeler pomembnejši od 2T ali 4T tehnologije, konji so konji! Drži pa tudi trditev kasaudija, ki se morda podre, če bi upošteval še specifično porabo.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Ne bom pametoval za te "tanove" ki se omenjajo ampak vem da do mileniuma nekje so me črni še močno prepričal napram drugim zaradi svoje robustne izdelave pa še vedno po drugi strani kompaktn in ne pretežek. Glede tradicije mislim da vodijo kar pomeni tudi izkušnje ampak res pa je da te "optimizacije" zadnjih 20 let so pokvarle tudi najboljše izdelke...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov