podvodna puška z 2 ali 1 gumico
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
podvodna puška z 2 ali 1 gumico
LP......zanimajo me vaše izkušnje lova z 2 ali 1 gumico?
Kaj je bolje?
Je puška bolj natančna z eno gumico ali je večji učinek z 2 gumicama?
Imam puško voodo rail open pro 85 ki ima 2 14,5mm gumici.....
Hvala
Kaj je bolje?
Je puška bolj natančna z eno gumico ali je večji učinek z 2 gumicama?
Imam puško voodo rail open pro 85 ki ima 2 14,5mm gumici.....
Hvala
Hm..
Prvo moraš podati nekaj ključnih informacij kot so:
- način lova (čakanje, plazenje, luknje)
- globina (obala, globina)
- tip rib (orada, brancin, šarg, ....)
Jaz sem v 10-ih letih lovil izključno z 1 elastiko..
Sedaj imam 2 16mm ker jih lažje "napnem" ali "nategnem"...
Riba, ki jo loviš s 85cm puško mora biti relativno blizu... (ni to puška od 120-130 cm)...
Tle si poglej en video kaj se da ujeti z 1 elastiko in velikooooo kilometrine..
https://www.youtube.com/watch?v=DxYhRvcEQhI
Prvo moraš podati nekaj ključnih informacij kot so:
- način lova (čakanje, plazenje, luknje)
- globina (obala, globina)
- tip rib (orada, brancin, šarg, ....)
Jaz sem v 10-ih letih lovil izključno z 1 elastiko..
Sedaj imam 2 16mm ker jih lažje "napnem" ali "nategnem"...
Riba, ki jo loviš s 85cm puško mora biti relativno blizu... (ni to puška od 120-130 cm)...
Tle si poglej en video kaj se da ujeti z 1 elastiko in velikooooo kilometrine..
https://www.youtube.com/watch?v=DxYhRvcEQhI
Lansko leto sem prvič šel lovit......1 teden sem streljal v tarčo celo 2m razdalje in sem vedno zgrešil.....To me je tok razjezilo da sem šel v trgovino kjer prodajajo opremo in so mi rekli da naj poskusim preden ustrelim da malo puško porinem naprej......To sem tudi naredil in sem ulovil ribe sem jih pa tudi dosti zgrešil......Ulovil sem jih vse skupaj kakšnih 10.....
V bistvu lovim ob obali do 7m globine.....Način lova odvisno od situacije( plazenje,čakanje.....) seveda so mi v palnu orade, brancini,salpe, ovčice in podobno......In me zato zanima ali bi bilo bolje z eno gumico pa da je naprimer 17mm ali 16...ali pa da dam še močneje 2 gumici gor 16mm....
V bistvu lovim ob obali do 7m globine.....Način lova odvisno od situacije( plazenje,čakanje.....) seveda so mi v palnu orade, brancini,salpe, ovčice in podobno......In me zato zanima ali bi bilo bolje z eno gumico pa da je naprimer 17mm ali 16...ali pa da dam še močneje 2 gumici gor 16mm....
Na 2 metra bi moral zadeti brez težav..
Roko pri strelu ne smeš imeti mehko ker je trzaj zaradi elastik in ti puška trzne in zgrešiš..
Jaz imam na 90 cm.. ponavadi eno 20-ko in puščico 6.3 ali 6.5 mm..
Za začetek si daj eno 17mm elastiko v začetku malo dalljšo in jo potem krajšaš..
Z dvema elastikama ne vem kaj boš dosegel mogoče malo višjo hitrost in morda v začetku še večjo napako pri strelu..
Poglej ker je odvisno tudi od tipa elastike imaš elastike ki so progresivne (potegnejo) in tkašne ki so izjemno "eksplozivne" in ruknejo ko sprožiš....
Strel je odvisen tudi od "podkve" s katero zatakneš puščico.. in s položajem elastik.. ponavadi je tako, da elastika ko jo sprožiš puščico na zadnjem delu dvigne in posledično nosi bolj dol kot si meril.. (spet odvisno od primera do primera)..
Roko pri strelu ne smeš imeti mehko ker je trzaj zaradi elastik in ti puška trzne in zgrešiš..
Jaz imam na 90 cm.. ponavadi eno 20-ko in puščico 6.3 ali 6.5 mm..
Za začetek si daj eno 17mm elastiko v začetku malo dalljšo in jo potem krajšaš..
Z dvema elastikama ne vem kaj boš dosegel mogoče malo višjo hitrost in morda v začetku še večjo napako pri strelu..
Poglej ker je odvisno tudi od tipa elastike imaš elastike ki so progresivne (potegnejo) in tkašne ki so izjemno "eksplozivne" in ruknejo ko sprožiš....
Strel je odvisen tudi od "podkve" s katero zatakneš puščico.. in s položajem elastik.. ponavadi je tako, da elastika ko jo sprožiš puščico na zadnjem delu dvigne in posledično nosi bolj dol kot si meril.. (spet odvisno od primera do primera)..
kocka napisal/-a:Ne poznam tvojih fizičnih sposobnosti toda dostti lažje napneš dve manj močni kot eno hudo gumo. Sem lani zamenjal gumo in skoraj doktoriral po tretjem zgrešenem strelu, preden sem ponovno napel.
To vsekakor.. sam uporabljam 1 elastiko 20mm...
Na drugi puški pa 2 cirkularni po 16mm..
Nimam pa težav z napenjanjem elastik.. ponavadi napnem celo na prvo zarezo (torej ne na polno)... redkokdaj napnem na zadnjo zarezo (ko so elastike starejše in gre lažje)
dovolilnico si seveda uzamen( Reskiram 100€ ker mi ni žal ker spoštujem morje in zakone) Elastike seveda mislim za to leto zamenjat........Ali je potem bolje da dam gor elastiko ki je progresivna kot pa eksplozivna? Po mojem bi bilo bolje če bi imel bolj natančno puško kot pa da ustreli kot nora.....Glede fizične sposobnosti pa ni noben problem....sedaj sem napenjal eno gumo čisto pri koncu puščise se pravi na tretjo zarezo, ta drugo pa na prvo....
kr3mn1 napisal/-a:a dovolilnice imate za na HR![]()
Dovolilnico vedno.. bom še enkrat tukaj napisal...
Slovenski državljan potrebuje za podvodni ribolov člansko iskaznico hrvaške zveze (50 kun letno) + dnevno / tridnevno / tedensko / mesečno dovolilnico.
Vseskupaj si lahko uredite preko spleta na www.ribarstvo.hr
Edina slaba stvarje ta, da za današnji dan ne moreš kupit dovolilnice...
Đoni kolikokrat si pa zadel kamen? Ponavadi je preciznost odvisna od ašte in ne od lastik. 1 udarec v kamen in pozabi na preciznost. Predebelih dvojnih lastik pa ne dajat na to puško ker ti jo sila deformira in spet pozabi na preciznost. Sam bi dal gor 1 x 18 in nabavil ašto 6,25 mm. To ti bo ob obali vrh glave.
http://www.potapljajse.si/puske-za-pota ... ka-oprema/
To pomeni da ta puška ni primerna za debelješe dve gumi.......
Sem seveda ustrelil v kamen ampak ne od blizu.......Paač ko sem ribo zgrešil je pušcica odletela kakšnih 5 m in zadela ob kamen......
Bom pa probal še novo puščico dat gor pa da vidim.....[/url]
To pomeni da ta puška ni primerna za debelješe dve gumi.......
Sem seveda ustrelil v kamen ampak ne od blizu.......Paač ko sem ribo zgrešil je pušcica odletela kakšnih 5 m in zadela ob kamen......
Bom pa probal še novo puščico dat gor pa da vidim.....[/url]
peterv6i napisal/-a:kr3mn1 napisal/-a:a dovolilnice imate za na HR![]()
Dovolilnico vedno.. bom še enkrat tukaj napisal...
Slovenski državljan potrebuje za podvodni ribolov člansko iskaznico hrvaške zveze (50 kun letno) + dnevno / tridnevno / tedensko / mesečno dovolilnico.
Vseskupaj si lahko uredite preko spleta na www.ribarstvo.hr
Edina slaba stvarje ta, da za današnji dan ne moreš kupit dovolilnice...
Kdo lahko kupi letno dovoljenje za rekreacijski in športni ribolov?
Letno dovoljenje lahko kupijo izključno osebe, ki na Hrvaškem imajo prijavljeno stalno prebivališče.
Res lepo...
cena tedenske ista kot celoletne, pri tem da z letno lahk se parangale do 100 trnkov meces, vrse itd...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta